Hajrá Kerület, első a becsület!

Két csapatunk is talpon a kupában, ketten pedig győzelemmel zárták az őszi szezont.

Sikeresen teljesítette kupamérkőzését U19-es korosztályunk, akik magabiztosan, 3-0-ás végeredménnyel búcsúztatták a Budaörs csapatát. Mónos Tamás együttese jó iramban, agilisan kezdte a mérkőzést, így hamar előnyhöz is jutott, amit a 35. percben tovább növelt, így 2-0-ás vendég előnnyel vonultak a csapatok a félidőre. A második játékrész is hasonlóan alakult, ezért teljesen megérdemelten jutott a következő körbe U19-es csapatunk.

MLSZ Országos U19 Kupa 3. forduló

2023.11.25 – 19:00

Budaörs, Budaörsi Városi Stadion

Budaörs – III. kerületi TVE

0-3

TVE gólszerzők:

15′ KOVÁCS-HANTOS ERIK

35′ ÓBER BENEDEK

54′ ERDŐS DÁVID

Mónos Tamás, vezetőedző:

“Szombat este 19:00-kor kupamérkőzést játszottunk a Budaörs SC ellen. A mérkőzés jó tempóban indult, az ellenfél szervezett volt, de nagy veszélyt nem jelentettek a kapunkra. A félidő 15. percében sikerült feltörni a védelmet, és gólt szerezni, egy nagyszerű egyéni villanást követően. A gól után is jól játszottunk és a 35. percben szintén egy szép akciót követően megszereztük a másodikat. A szünetet követően is jól folytattuk a meccset, 10 percen belül megszereztük a harmadik gólunkat. A harmadik gól után picit belekényelmesedtünk a mérkőzésbe, az ellenfél több nagy helyzetet alakított ki, de ami pozitív, hogy gólt nem tudtak szerezni. A mérkőzés egészét tekintve nem forgott veszélyben a győzelmünk, és megérdemelten jutottunk tovább.”

MLSZ Országos U17 Kupa 3. forduló
2023.11.25 – 15:30

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Szeged Csanád Grosics Akadémia

1-6

TVE gólszerzők:

SZILÁGYI JÓZSEF MÁRK 55′

A Szeged otthonában búcsúzott U17-es csapatunk a kupától. Sok hiányzó nehezítette Bognár Kornél és együttese helyzetét a múlt szombati kupameccsen, ezért a magasabb osztályban szereplő szegedieknek nem tudtunk borsot törni az orruk alá, így 6-1 es végeredménnyel zárva a mérkőzést várhatják a következő ellenfelüket a kupában.

Bognár Kornél, vezetőedző:

“Szombaton a legjobb 16 közé jutásért játszott kupamérkőzést U17-es csapatunk, az egy osztállyal feljebb játszó, és ott 5. helyen álló Szeged csapatával. A sérülések és betegségek miatt eléggé leszűkültek a lehetőségek az ellenfél legyőzésére, de mindenki szívvel lélekkel küzdött az utolsó pillanatig. Súlyos és nagy egyéni hibákat vétettünk, ami semmilyen szinten sem fér bele. Mindent elmond, hogy a bajnokságban eddig 6 gólt kaptunk összesen és most egy mérkőzés alatt ennyit. A céljaink eléréséhez ebből a mérkőzésből sok választ kaptunk, hogy miben kell fejlődnünk és hol tartunk. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk ebből a vereségből tanulni. Dolgozunk tovább és koncentrálunk az év utolsó bajnokijára, hogy azt megnyerjük és veretlenül zárjuk az őszt a bajnokságban!”

MLSZ Országos U16 Kupa 3. forduló
2023.11.25 – 13:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Illés Akadémia – Haladás

2-1

TVE gólszerzők:

ZAJTAI SZILÁRD LEVENTE 32′

BORSAY MÁRK MILÁN 69′

Nagy skalpot szerzett U16-os csapatunk a kupában!💪 Ezúttal a kiemelt bajnokságban szereplő Illés Akadémia esett áldozatul Kun Györgyék remek formájának, ugyanis a játék minden elemében maradandót alkottak a srácok, ami a végeredményben meg is mutatkozott, így 2-1 es siker után várja következő ellenfelét együttesünk a kupában.

Kun György, vezetőedző:

“Bajnoki ritmusban készültünk tovább, és a tizenkilencedik héten a kombinatív játékra fektettük a fő hangsúlyt. Bár tudtuk, hogy hétvégén fontos kupamérkőzésünk lesz, nem változtattam a heti tervezésen és azokat a variációkat gyakoroltuk, amiket az elmúlt időszakban. A bajnoki szezon végéhez közeledve sem vettünk vissza a tempóból, és mint jeleztem, készen állunk a kupa, ill. utolsó bajnoki mérkőzés eredményes befejezéséhez. Gallai Bence jóvoltából megnéztük a Szeged elleni mérkőzésünket, valamint elemeztük az Illés Akadémia-Győr elleni rangadóját. Annyi információt adtam játékosaimnak amennyit kell és jeleztem, hogy nekünk senki ellen nem kell feladnunk a filozófiánkat! Szombaton kora délután az Illés Akadémiát fogadtuk Magyar Kupa mérkőzésen. Jól kezdtük a találkozót, és rögtön a mérkőzés elején kiderült, nagyon komoly nyomást tudunk ellenfelünkre gyakorolni. Felnőttünk a feladathoz és nem volt gyenge pontunk a mérkőzésen. A szezon legjobb játékával és kiváló egyéni teljesítményekkel felülkerekedtünk a kiemelt bajnokágban szereplő Illés Akadémia ellen! Ami örömteli számomra, hogy játékban, fizikálisan, mentálisan és technikailag is egy szinten voltunk egy nagyon jó csapattal. Van még két mérkőzésünk a szezonból, és szeretnénk a legjobbunkat nyújtani!”

MLSZ Országos U15 Alap 11. forduló
2023.11.26 – 10:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

3-2

TVE gólszerzők:

DAJKA MIHÁLY 35′

RADOS MARTIN 58′

BALOGH BÁLINT 75′

Parázs mérkőzésen gyűjtötte be a 3 pontot Kaszai Gábor csapata. Az őszi szezon utolsó mérkőzésén a jó formában lévő Szolnokot fogadta U15-ös együttesünk hazai pályán. Mindkét csapatnak sikerült megszereznie a vezetést a mérkőzés folyamán, de hosszabb ideig nem tudta őrizni azt. A 75. percben egy jól eltalált szabadrúgás hozta meg az előnyünket újra, és ez már kitartott a találkozó végéig, így egy harcias és lüktető mérkőzésen sikerült a szolnoki csapat fölé nőni.

Kaszai Gábor, vezetőedző:

“Az őszi szezon utolsó fordulójában a Szolnok csapatát fogadtuk hazai pályán.

Ismételten szoros mérkőzésre készültünk, hiszen ellenfelünk néhány pont lemaradással mögöttünk helyezkedett el a tabellán és az elmúlt mérkőzések eredményei alapján jó formában várhatták a találkozót. Sajnos nekünk az előző mérkőzéseink nem sikerültek jól, így az volt a célunk, hogy jó mérkőzéssel és jó eredménnyel zárjuk az őszi szezont.

Jól kezdtük a találkozót, többet tudtuk birtokolni a labdát és voltak is lehetőségeink, főként a széleken megbontva az ellenfelet. Hátul viszont bizonytalanság volt érezhető, ami sokszor lehetőséget kínált az ellenfél számára. Papp Zsolt védései kellettek, ahhoz, hogy ne legyen különbség a két csapat között.

Sajnos egy lövésnél már ő is tehetetlen volt, így a 32. perben hátrányba kerültünk.

Jól reagáltunk és a 35. perben Dajka révén tudtunk egyenlíteni és ez az állás a félidei szünetig már nem is változott.

A félidőben próbáltuk rendezni a sorainkat, néhány instrukcióval és cserékkel javítani a játékunkat.

A második játékrész első felében több lehetőségünk is volt, míg az ellenfelet jól kontrolláltuk.

Egy akciónk végén Rados volt eredményes, így már nálunk volt az előny.

Az ellenfél igyekezett nyomást helyezni ránk és mindent megtett az egyenlítésért. Mi nem tudtuk ezen a mérkőzésen a legjobbunkat nyújtani, így volt is lehetősége a szolnoki csapatnak.

Ismételten egy olyan szituációból hoztunk össze egy büntetőt, amit meg lehetett volna előzni. Az ellenfél büntetőjébe Óber bele tudott érni, de védeni nem tudta azt, így újra döntetlen volt az állás.

Mi igyekeztünk lezárni a mérkőzést, a Szolnok igyekezett megtartani az eredményt. Kockáztattunk és meg is voltak a lehetőségeink, de az utolsó passzokba, megoldásokba mindig hiba csúszott.

Végül a 75. percben Balogh gyönyörű szabadrúgás góljának köszönhetően tudtuk megnyerni a mérkőzést.

Összességében játékban gyengén teljesítettünk, de mentalitásban, akaratban rendben voltunk és ezzel tudtuk megnyerni a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak! Hajrá Kerület!”

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 13. forduló
2023.11.25 – 11:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Fehérvár FC

4-0

TVE gólszerzők:

JAKAB ZÉTÉNY 28′

GYERGYÓI ZÉNÓ BALÁZS 37′

KEMENDI MILÁN 39′

JAKAB ZÉTÉNY 80′

Szép győzelemmel zárta Mészáros Zsolt csapata az őszi szezont, akik 4-0-ás sikert arattak a Fehérvár FC ellen. A mérkőzést végig kontrollálva, sok helyzetet kialakítva futballozott csapatunk, és megérdemelten győzött hazai pályán ilyen arányban. Ezzel a győzelemmel még biztosabbá tette helyét U14-es együttesünk a dobogón és a tabella 3. helyéről várhatja a tavaszi rajtot.

Mészáros Zsolt, vezetőedző:

“Az első félidőben fokozatosan vettük kezünkbe az irányítást, a vendégek támadó zónás letámadása ellen sikerült többször jól kihozni a labdákat. Egyre nagyobb önbizalommal és türelmesebben fociztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, amelyekből 3 gólt sikerült szereznünk. A támadó zónás labdaszerzéseink jól sikerültek. A labdát sokat birtokoltuk és mélységből jól léptünk be a játékba, ezzel pedig emberelőnyös szituációkat alakítottunk ki.

A második játékrészben az előny birtokában már kevésbé összpontosítottunk, ezért kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, ezekből mi szereztünk egy gólt, kialakítva a 4:0-ás végeredményt.

Összegezve:

Szép befejezése volt az őszi szezonnak. Gratulálok a jó játékhoz és a győzelemhez! Gratulálok a csapatnak az őszi hozzáálláshoz, küzdőszellemhez, a tanultak alkalmazásához és a teljesítményhez!

Hajrá TVE!”

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 13. forduló

2023.11.26 – 12:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – PMFC

2-5

TVE gólszerzők:

MECHENTEL JIBRIL BERTALAN 7′

MECHENTEL JIBRIL BERTALAN 76′

A Pécs csapatát fogadta hazai pályán Gyenes András együttese az elmúlt fordulóban. A mérkőzés eleji gyors gólváltást követően a vendégek voltak aktívabbak és használták ki jobb százalékban a helyzeteiket. U13-asaink hadilábon álltak a támadások befejezéseivel és a védekezésbe is több hiba csúszott, így a vendég baranyaiak örülhettek a mérkőzés lefújása után.

Gyenes András, vezetőedző:

“Utolsó hazai bajnoki mérkőzésünket játszottuk a Pécs csapatával, ahol szokásosnak mondhatóan a mérkőzés elején lehetőségünk volt megszerezni a meccs első gólját, de nem sikerült betalálni. Az ellenfél pedig rögtön az első lehetőségéből gólt szerzett. Viszonylag hamar sikerült kiegyenlíteni a mérkőzést, egy támadó szöglet utáni kipattanót értékesítettünk. A negyed utolsó percében ismét az ellenfélnél volt az előny, egy szabadrúgás után volt figyelmetlen a csapat.

A második negyedben is voltak gólszerzési lehetőségeink, de ezeket sem sikerült értékesíteni. A harmadik negyedben csak az ellenfélnek sikerült gólt szereznie. A negyedik negyed elején nagyon rosszul kezdtünk, egy beadás és egy pontrúgás után pattogó labda ellen sem tudtunk mit kezdeni, így az ellenfél két könnyű gólt szerzett. A mérkőzés utolsó gólját pedig mi szereztük egy szépen végigvitt akció végén Jibril fejezte be az támadást. Az első két negyed játékával elégedett voltam, a helyzetkihasználásban és védekezésben kell fejlődni a jövőben.”

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 13. forduló

2023.11.26 – 14:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – PMFC

0-9

A 13. fordulóban a PMFC látogatott a Kalap utcába. Ezen a napon sajnos nem sikerült megnehezíteni a vendég csapat dolgát, így magabiztos győzelmet arattak a pécsiek.

További bejegyzések