Hajrá Kerület, első a becsület!

Vízilabda

A BL-indulás a nagy cél 2024-ben – évértékelő interjú Lukács Dénes vezetőedzővel 
A 4. helyen telel női vízilabdacsapatunk az OB I-ben. A lányok hét mérkőzésből négyet megnyertek és hármat elveszítettek, ez azonos...
Helyzetjelentés Lukács Dénessel
Videós interjú Lukács Dénessel, ob I-es pólócsapatunk vezetőedzőjével, aki rövid helyzetjelentést adott a felkészülési időszakról, illetve a csapat előtt álló...
Rászoruló gyerekeknek vittek ajándékot Gyöngyössy Anikóék
Idén immáron 20. alkalommal került megrendezésre a Cipősdoboz Akció. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a cipősdobozokba rejtett ajándékokkal az adományozók szebbé tegyék a rászoruló gyerekek karácsonyát. Az akcióból női vízilabdacsapatunk sem akart kimaradni, csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó vezérletével a mai napon a Deák téri gyűjtőponton átadásra kerültek az ajándékcsomagok.
Magabiztos győzelemmel zárta az évet Lukács Dénes csapata
Magabiztos győzelmet aratott vízilabdacsapatunk a női bajnokság 9. fordulójában Tatabányán. A hazaiak két negyeden keresztül tudták tartani a Lukács Dénes együttese által diktált tempót, ám ezt követően Brezovszki Gerdáék megrázták magukat és végül 15-6-os győzelemmel behúzták idei utolsó mérkőzésüket.
Győzelemmel zárná az évet Lukács Dénes csapata
A női vízilabda ob I. 9. fordulóját rendezik a héten, Lukács Dénes együttese Tatabányára utazik. Tatabányán mindig nehéz meccseket játszunk, a mostani sem lesz bizonyára könnyű, ám vezetőedzőnk szerint csapatunknak nem is lehet más célja, mint elhozni mindhárom pontot Tatabányáról.
Két és fél negyeden át meccsben volt a Fradi ellen Lukács Dénes csapata
Nem sikerült a bravúr, a női ob I 7. fordulójának keddi játéknapján a Ferencváros 17-9-re legyőzte Lukács Dénes csapatát. A mérkőzés ugyanakkor nem volt sétagalopp a zöld-fehérek számára, ugyanis együttesünk két és fél negyeden át nagyszerűen tartotta magát. Azt követően viszont beindult a Fradi henger, jóllehet ehhez azért kellett a csapatunk kárára a játékvezetők által megítélt dupla annyi büntető is.
“Mérkőzésről – mérkőzésre egyre jobb a hangulat” – Interjú a Győrből érkező Török Dorinával
A Győr csapatától érkezett nyáron a rosszkéz szélső poszton bevethető 19 éves játékos, Török Dorina. Dorina hét éve vízilabdázik, olyan csapatokban fordult meg korábban, mint a BVSC vagy a Ferencváros. Jól érzi magát a Kerületnél, hamar felvette a ritmust a rutinosnak mondható öltözőben, és fiatalos lendületének köszönhetően igencsak éli az idei szezonra jellemző szerda-szombat ritmusban rendezett mérkőzéseket. Ezen témákat érintettük interjúnkban, de kitértünk a csapat remek bajnoki szereplésére, és a Ferencváros elleni keddi bajnokira is. Beszélgetésünket pedig a már-már megszokott kérdezz-felelekkel zártuk.
Lukács Dénes: „A legfontosabb, hogy megtegyünk mindent azért, hogy egy izgalmas párharcot vívjunk”
A héten immáron a hetedik fordulót rendezik a női ob I-ben. Csapatunk ma este 8 órától a Ferencváros otthonában szerepel, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ugyanakkor Lukács Dénes együttese a top csapatok ellen idén már többször bizonyította, hogy méltó ellenfél tud lenni, vezetőedzőnk szerint ezúttal sem lehet más a célja csapatunknak.
Fontos győzelmet aratott Lukács Dénes csapata Szegeden
A hétvégén a 6. forduló mérkőzéseit rendezték a női vízilabda ob I-es bajnokságban, csapatunk Szegedre utazott. A körülmények nem voltak egyszerűek, már a Szegedre való lejutás sem volt egy sétagalopp, ám Gyöngyössy Anikóék még a hátráltató tényezők ellenére is el tudták hozni a három pontot vendéglátójuktól.
A bajnokverő Szeged otthonából is elhozná a három pontont Lukács Dénes
A hatodik fordulóval folytatódik a női ob I-es bajnokság, csapatunk a mai napon a Szeged otthonában ugrik medencébe. A papírforma Kerület sikert ígér, ám éppen a hazai csapat példája mutatja meg a legjobban, hogy ebben a bajnokságban senki sem mehet biztosra sehol, a papírforma igenis borulhat olykor. A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel, Lukács Dénessel beszélgettünk a csapat előtt álló feladatról.
Lukács Dénes: „Szeretnénk megmutatni, hogy helyünk van a mezőny első felében”
„Az Újpest minden ponton erős. Egy fiatal, nagyon lendületes csapatról van szó, akik azt gondolom, hogy az esélyesség terhét is viszonylag jól kezelik. Végtelenül nehéz lenne közülük kiemelni egy-egy játékost, mert ahogy én látom minden mérkőzésen tulajdonképpen más húzza a szekeret. Próbálunk arra figyelni, hogy sebességben ne tudjanak fölénk lépni, mert ez mindenképpen fontos lesz, valamint kicsit határozottabbnak kell lennünk a támadásokban. Számíthatunk a szoros emberfogásukra, számítunk arra is, hogy egy kicsit megpróbálnak majd kiszorítani bennünket a támadásvezetésnél, éppen ezért, ha lehetőségünk van rá, akkor megpróbáljuk gyorsan átjátszani a mezőny” – vágott bele a közepébe vezetőedzőnk, Lukács Dénes, amikor a szerdai ellenfél erősségeiről faggattuk.
Lukács Dénes és Brezovszki Gerda is elégedetten értékelte a Szentes elleni győzelmünket
Szombaton az OB I-es bajnokság negyedik fordulójában Szentesre látogatott női vízilabdacsapatunk. A Magyar Kupa után ezúttal a bajnokságban is összemérhette erejét a két gárda, és ahogy a kupacsata, úgy a szombati összecsapás is Kerület győzelmet hozott. A találkozó végén vezetőedzőnk, Lukács Dénes és a mérkőzés legeredményesebb játékosa, Brezovszki Gerda értékelte a látottakat.

Játékosok

BREZOVSZKI GERDA

FODOR BEATRIX

Gresó Luca

GYÖNGYÖSSY ANIKÓ

HAJDÚ RÓZA

Huszti Dóra

KERESZTES ANITA

KISS PATRÍCIA

Antonia Poor

Rajna Enikő

Ráski Lilla

Török Dorina

VERESNÉ ILLÉS Henrietta

ZÖLD Tamara

Szakmai stáb

Bárány Attila

Lukács Dénes

Király Rita

Ráski Lilla

Császár György

Fekete Dávid

Illés Henrietta Katalin

Pilny Gábor

Németh Áron

Tóth Ádám

Papp Tibor

Nem sokon múlt a Vác elleni 100%-os siker
Fiú pólócsapataink a Vác ellen kezdték meg a bajnokság második felét. ...
Nagyarányú győzelmekkel rajtoltak az Országos Bajnokság tavaszi nyitófordulójában csapataink
Elrajtolt a tavaszi szezon a vízilabda utánpótlásban is. Serdülő és ifi csapataink a hosszú szünetet követően nagy energiával vágtak neki...
Dupla erőpróbával zárta az évet Illés Heni csapata
Sűrű hétvége várt Illés Henrietta csapatára a Budapesti Markovits Kálmán Gyermek III. Fiú Bajnokságban. Fiataljaink két mérkőzést játszottak, ráadásul ezúttal már a bajnoki sorozat rájátszásában kellett bizonyítaniuk.
Nehéz és küzdelmes mérkőzéseken vannak túl utánpótlás csapataink
Budapesti Serdülő Fiú Bajnokság (2007) A Budapesti Serdülő Fiú Bajnokságban szereplő csapatunk kettő mérkőzést is játszott az elmúlt héten. Előbb a Genesys OSC Újbuda volt az ellenfele Császár György csapatának, majd a Miskolci PannErgy együttesével mérkőztek meg a fiatalok. Sajnos a sok hiányzó és betegségből frissen visszatérő játékos kihagyott edzésmunkája rányomta bélyegét a mérkőzésekre, így nem sikerült megszerezni a győzelmet ellenfeleinkkel szemben, de a soron következő, utolsó mérkőzésen még javíthatnak a srácok.
Mindhárom korosztályunk magabiztos győzelemmel zárta a Dunaújváros elleni mérkőzését
Fiú Országos Serdülő / Ifjúsági A2 bajnokság Magabiztos győzelmet aratott serdülő csapatunk a Dunaújváros ellen az elmúlt fordulóban. A találkozót végig kézben tartva, nagyszerű játékkal, kiváló helyzetkihasználással sikerült megszerezni a 3 pontot a sokszor agresszív játékstílust bemutató ellenfél ellen.
Kihozta a maximumot a hétvégéből Illés Heni csapata
Sűrű hétvégéje volt Illés Henrietta gyermek csapatának, amely szombaton két mérkőzést játszott. Az egyik ezek közül csoportrangadó volt, majd az azt követő Honvéd elleni összecsapással fiataljaink le is zárták az alapszakaszt. Ob I-es csapatunk kiválósága elégedetten értékelte a gyerekek teljesítményét, egyúttal a rövidtávú célokról is beszélt értékelésében.
Mindkét mérkőzését megnyerte a Budapesti bajnokságban szereplő serdülő csapatunk
A Budapesti Serdülő Fiú bajnokságban szereplő fiataljaink az elmúlt héten két mérkőzést is játszottak. Előbb a gödi Aquaworm Waterpolo volt az ellenfél, ahol Császár György csapata kérdést nem hagyva, magabiztos különbséggel tudott diadalmaskodni. Majd egy keményebb, fizikálisabb mérkőzés következett a Városgazda Utánpótlás Akadémia ellen, ahol, bár szorosabban alakult a találkozó, a végén mégis öt góllal többnek csapatunk örülhetett, így megszerezve a győzelmet a második összecsapáson is.
A Sopron volt az ellenfél a bajnokság 6. fordulójában
Serdülő csapatunk a Sopron együttesét látta vendégül a bajnokság 6. fordulójában. Császár György csapata egy, az élmezőnyhöz tartozó erős ellenféllel találta szembe magát a medencében, ámde a kiváló védekezésnek és elszántságnak köszönhetően méltó és egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a soproni alakulatnak. Sajnos ellenfelünk azonban jobban tudott élni a helyzeteivel és többször jutott el lövésekig, így végül szorossá téve a találkozót, de alulmaradtunk az éllovassal szemben.
Sűrű hétvégéje volt vízilabda utánpótlás csapatainknak
A hétvégén nagyüzem volt a vízilabda utánpótlásbajnokságokban. Fekete Dávid gyerekcsapata Nagykanizsán vendégszerepelt és a csoportelső hazaiak ellen játszott egy kifejezetten jó mérkőzést, míg Császár György serdülő fiataljaira szombaton a Budapest bajnokságban várt nehéz összecsapás, vasárnap pedig az országos bajnokságban immáron az ifjúsági csapat a szezon meccsét vívta a Kanizsa ellen. Leány csapataink sem pihentek, Pilny Gábor fiataljai a Szegeddel mérkőztek.

Bárány Attila

Lukács Dénes

Király Rita

Ráski Lilla

Császár György

Fekete Dávid

Illés Henrietta Katalin

Pilny Gábor

Tóth Ádám

Papp Tibor