Hajrá Kerület, első a becsület!

HÍrek

Hazatérünk, de nem ám akárhogyan!
Március 10-én végre ismét hazai pályán, saját közönsége előtt lép pályára NB III-as csapatunk! A hazatérésnek terveink szerint alaposan megadjuk...
Samu Brúnó a Kerület játékosa!
A 17 éves játékos csapatunk széljátékát erősítheti. Nem érkezik ismeretlenként, hiszen előző együttesénél éppen Harmati Tamás keze alatt mutatkozott be...
Harmati Tamás: „Ugyanolyan alázattal, szorgalommal kell menni, mint ahogy mentünk az ősszel”
A Dunaújváros elleni szombati edzőmérkőzés előtt vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással ültünk le be
Szalka Dominik Óbudán folytatja!
Új játékossal bővült Harmati Tamás kerete! Szalka Dominik személyében egy kreatív és gólerős támadóval erősödött csapatunk támadószekciója.
„Tetszett a dinamikánk, tetszett a játékfelfogásunk, sok helyzetet tudtunk kidolgozni” – edzői értékelés az ESMTK elleni mérkőzés után
Csak a gól hiányzott az ESMTK elleni mérkőzésből! A felkészülési időszak ötödik edzőmeccsén lendületes, fantáziadús támadófocit játszott Harmati Tamás csapata. Vezetőedzőnk értékelte a látottakat.
Gólgazdag győzelem a Dabas ellen
Gólgazdag, 6-0 arányú győzelmet aratott csapatunk a Dabas elleni edzőmérkőzésen. A szerdai találkozót követően vezetőedzőnket, Harmati Tamást kértük meg egy rövid értékelésre.
Élről várja a bajnokság folytatását U8-as csapatunk
Az őszi szezon végeztével van idő kicsit hátradőlni és számvetést készíteni, megvizsgálni, hogy csapataink hogyan zárták az évad első felét. Az elkövetkezendő napokban sorra bemutatjuk korosztályos együtteseink őszi teljesítményét egy-egy hosszabb, vagy rövidebb beszámoló segítségével.
Veretlenül zárta az őszt U17-es csapatunk, míg U12-es gyerekeink az Újbuda Cup-on bizonyíthattak.
MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 13. forduló 2023.12.09 - 11:00 Budapest, Panoráma Sportközpont (II. kerületi Sportcentrum - Kolozsvári u.) III. kerületi TVE - II. Kerület UFC 0-0 Megőrizte őszi veretlenségét U17-es csapatunk, ugyanis az elmúlt fordulóban 0-0-ás döntetlennel végzett a II. Kerület UFC-vel szemben. A meccs krónikájához tartozik, hogy Bognár Kornél egy felforgatott csapatot kényszerült pályára küldeni rengeteg hiányzó játékosa miatt, de ennek ellenére a mérkőzés túlnyomó részében főlényben játszott együttese. U17-eseink mindent megtettek a győzelem megszerzése érdekében, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így be kellett érniük a feleknek az 1 ponttal. A csapatnak és a szakmai stábnak a nagyszerű őszi teljesítményhez gratulálunk, alig várjuk a folytatást!🤩
Harmati Tamásék munkájára más is felkapta a fejét
Nagyszerű őszt produkált csapatunk az NB III. őszi idényében, hiszen átalakult keretünk az új stáb vezetésével a bajnoki tabella előkelő, harmadik helyén telel. Együttesünk kiegyensúlyozott teljesítményére más is felkapta a fejét, vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással a sportal.hu készített hosszú interjút. A beszélgetés során szóba került többek között fiatal játékosaink szerepeltetése, a hosszú veretlenségi szériánk, a törvényszerű hullámvölgy és természetesen a jövőbeli tervek is. Az interjúból készítettünk egy rövid kivonatot.
U17-eseink kivételével minden csapatunk lejátszotta az őszi szezon utolsó meccsét
A sereghajtó Paks otthonába látogatott Mónos Tamás együttese az őszi szezon utolsó fordulójában. A felnőtt kerettagokkal megerősített csapatunk magabiztosan gyűjtötte be a szezonzáró mérkőzésen a 3 pontot, ugyanis már a 3. percben vezetést tudtak szerezni Lapu Andor révén és nem sokkal később Kósa Marcinak köszönhetően kettőre növelték előnyüket. A mérkőzés további részében is sorra alakította ki a helyzeteket csapatunk, de a befejezésekbe hiba csúszott, ám ennek ellenére is fölényben játszva, megérdemeltek nyertek a srácok.
Harmati Tamás is átvette pro licences diplomáját
Hétfőn délelőtt az MLSZ telki edzőközpontjában ünnepélyes keretek között osztották ki a pro licences edzői diplomákat. Az eseményen 22 szakember kapta kézhez a jelenlegi legmagasabb edzői képesítést, többek között vezetőedzőnk, Harmati Tamás is. Az ünnepélyes diplomaosztón jelen volt dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Berzi Sándor alelnök és dr. Barczi Róbert sportigazgató is.


Két csapatunk is talpon a kupában, ketten pedig győzelemmel zárták az őszi szezont.
Sikeresen teljesítette kupamérkőzését U19-es korosztályunk, akik magabiztosan, 3-0-ás végeredménnyel búcsúztatták a Budaörs csapatát. Mónos Tamás együttese jó iramban, agilisan kezdte a mérkőzést, így hamar előnyhöz is jutott, amit a 35. percben tovább növelt, így 2-0-ás vendég előnnyel vonultak a csapatok a félidőre. A második játékrész is hasonlóan alakult, ezért teljesen megérdemelten jutott a következő körbe U19-es csapatunk.
Harmati Tamás: „A cél, hogy olyan eredményt érjünk el, amellyel boldogan térhetünk haza”
Szinte hihetetlennek tűnik, de elérkeztünk az év utolsó bajnoki mérkőzéséhez, csapatunk vasárnap Sopronban zárja az évet. A tavaszi idényből előrehozott találkozó előtt természetesen ezúttal is leültünk vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással, hogy egy kicsit feltérképezzük aktuális riválisunkat, amely bár gyengén kezdte az idényt, de a szezon során bizonyította eredményeivel, hogy bizony veszélyes ellenfélnek számít.
Igen komoly veretlenségi sorozatban U16-os és U17-es csapataink
A bajnokság 10. fordulójában a Tarpa SC csapatát látta vendégül Mónos Tamás együttese. A vezetést a vendégcsapat szerezte meg a 30. percben, de a csapat erejét mutatja, hogy a második félidő derekán már nálunk volt az előny, így azt hihettük, hogy a 3 pontot is megszerezzük hazai pályán, de sajnos egy lepattanó labdát a vendégek gólra tudtak váltani a mérkőzés hajrájában, így pontosztozkodás lett a találkozó vége.
Nem sokon múlt a Vác elleni 100%-os siker
Fiú pólócsapataink a Vác ellen kezdték meg a bajnokság második felét. ...
Helyzetjelentés Lukács Dénessel
Videós interjú Lukács Dénessel, ob I-es pólócsapatunk vezetőedzőjével, aki rövid helyzetjelentést adott a felkészülési időszakról, illetve a csapat előtt álló...
Nagyarányú győzelmekkel rajtoltak az Országos Bajnokság tavaszi nyitófordulójában csapataink
Elrajtolt a tavaszi szezon a vízilabda utánpótlásban is. Serdülő és ifi csapataink a hosszú szünetet követően nagy energiával vágtak neki a tavaszi rajtnak, így nem maradtak el a győzelmek sem.
A BL-indulás a nagy cél 2024-ben – évértékelő interjú Lukács Dénes vezetőedzővel 
A 4. helyen telel női vízilabdacsapatunk az OB I-ben. A lányok hét mérkőzésből négyet megnyertek és hármat elveszítettek, ez azonos pontszámot (12) jelent, mint az 5. BVSC-Zuglónál és a 6. Egernél, de nincs messze a bajnokságot vezető Ferencváros (21 pont) mögött dobogós UVSE, Dunaújváros kettős (15-15 pont) sem. Vezetőedzőnkkel, Lukács Dénessel erről, valamint változásokról, múltról, jelenről és jövőről beszélgettünk évértékelő nagyinterjúkban. 
Dupla erőpróbával zárta az évet Illés Heni csapata
Sűrű hétvége várt Illés Henrietta csapatára a Budapesti Markovits Kálmán Gyermek III. Fiú Bajnokságban. Fiataljaink két mérkőzést játszottak, ráadásul ezúttal már a bajnoki sorozat rájátszásában kellett bizonyítaniuk.
Rászoruló gyerekeknek vittek ajándékot Gyöngyössy Anikóék
Idén immáron 20. alkalommal került megrendezésre a Cipősdoboz Akció. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a cipősdobozokba rejtett ajándékokkal az adományozók szebbé tegyék a rászoruló gyerekek karácsonyát. Az akcióból női vízilabdacsapatunk sem akart kimaradni, csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó vezérletével a mai napon a Deák téri gyűjtőponton átadásra kerültek az ajándékcsomagok.
Nehéz és küzdelmes mérkőzéseken vannak túl utánpótlás csapataink
Budapesti Serdülő Fiú Bajnokság (2007) A Budapesti Serdülő Fiú Bajnokságban szereplő csapatunk kettő mérkőzést is játszott az elmúlt héten. Előbb a Genesys OSC Újbuda volt az ellenfele Császár György csapatának, majd a Miskolci PannErgy együttesével mérkőztek meg a fiatalok. Sajnos a sok hiányzó és betegségből frissen visszatérő játékos kihagyott edzésmunkája rányomta bélyegét a mérkőzésekre, így nem sikerült megszerezni a győzelmet ellenfeleinkkel szemben, de a soron következő, utolsó mérkőzésen még javíthatnak a srácok.
Mindhárom korosztályunk magabiztos győzelemmel zárta a Dunaújváros elleni mérkőzését
Fiú Országos Serdülő / Ifjúsági A2 bajnokság Magabiztos győzelmet aratott serdülő csapatunk a Dunaújváros ellen az elmúlt fordulóban. A találkozót végig kézben tartva, nagyszerű játékkal, kiváló helyzetkihasználással sikerült megszerezni a 3 pontot a sokszor agresszív játékstílust bemutató ellenfél ellen.
Magabiztos győzelemmel zárta az évet Lukács Dénes csapata
Magabiztos győzelmet aratott vízilabdacsapatunk a női bajnokság 9. fordulójában Tatabányán. A hazaiak két negyeden keresztül tudták tartani a Lukács Dénes együttese által diktált tempót, ám ezt követően Brezovszki Gerdáék megrázták magukat és végül 15-6-os győzelemmel behúzták idei utolsó mérkőzésüket.
Győzelemmel zárná az évet Lukács Dénes csapata
A női vízilabda ob I. 9. fordulóját rendezik a héten, Lukács Dénes együttese Tatabányára utazik. Tatabányán mindig nehéz meccseket játszunk, a mostani sem lesz bizonyára könnyű, ám vezetőedzőnk szerint csapatunknak nem is lehet más célja, mint elhozni mindhárom pontot Tatabányáról.
Kihozta a maximumot a hétvégéből Illés Heni csapata
Sűrű hétvégéje volt Illés Henrietta gyermek csapatának, amely szombaton két mérkőzést játszott. Az egyik ezek közül csoportrangadó volt, majd az azt követő Honvéd elleni összecsapással fiataljaink le is zárták az alapszakaszt. Ob I-es csapatunk kiválósága elégedetten értékelte a gyerekek teljesítményét, egyúttal a rövidtávú célokról is beszélt értékelésében.
Mindkét mérkőzését megnyerte a Budapesti bajnokságban szereplő serdülő csapatunk
A Budapesti Serdülő Fiú bajnokságban szereplő fiataljaink az elmúlt héten két mérkőzést is játszottak. Előbb a gödi Aquaworm Waterpolo volt az ellenfél, ahol Császár György csapata kérdést nem hagyva, magabiztos különbséggel tudott diadalmaskodni. Majd egy keményebb, fizikálisabb mérkőzés következett a Városgazda Utánpótlás Akadémia ellen, ahol, bár szorosabban alakult a találkozó, a végén mégis öt góllal többnek csapatunk örülhetett, így megszerezve a győzelmet a második összecsapáson is.
Két és fél negyeden át meccsben volt a Fradi ellen Lukács Dénes csapata
Nem sikerült a bravúr, a női ob I 7. fordulójának keddi játéknapján a Ferencváros 17-9-re legyőzte Lukács Dénes csapatát. A mérkőzés ugyanakkor nem volt sétagalopp a zöld-fehérek számára, ugyanis együttesünk két és fél negyeden át nagyszerűen tartotta magát. Azt követően viszont beindult a Fradi henger, jóllehet ehhez azért kellett a csapatunk kárára a játékvezetők által megítélt dupla annyi büntető is.
“Mérkőzésről – mérkőzésre egyre jobb a hangulat” – Interjú a Győrből érkező Török Dorinával
A Győr csapatától érkezett nyáron a rosszkéz szélső poszton bevethető 19 éves játékos, Török Dorina. Dorina hét éve vízilabdázik, olyan csapatokban fordult meg korábban, mint a BVSC vagy a Ferencváros. Jól érzi magát a Kerületnél, hamar felvette a ritmust a rutinosnak mondható öltözőben, és fiatalos lendületének köszönhetően igencsak éli az idei szezonra jellemző szerda-szombat ritmusban rendezett mérkőzéseket. Ezen témákat érintettük interjúnkban, de kitértünk a csapat remek bajnoki szereplésére, és a Ferencváros elleni keddi bajnokira is. Beszélgetésünket pedig a már-már megszokott kérdezz-felelekkel zártuk.
Székely Liliána felnőtt mezőnyben is remekelt
Fiatal atlétánk hármasugrásban indult a hónap elején a MASZ által szervezett fedett versenyen, ahol az előkelő 6. helyen zárt!...
Az őszi szünet alatt sem tétlenkedtek atlétáink: Kölyökből Atléta csapatversenyen bizonyíthattak
Nem telt eseménytelenül az őszi szünet egyesületünk atlétái számára, ugyanis október 29-én a Kölyökből Atléta csapatversenyén vettek részt a gyerekek...
Sok érmet és jó helyezéseket hozott az esős októberi versenynap
Október 21-én az Ikarus pályán került megrendezésre a Budapest Gyermekbajnokság, ahol már-már rekordszámban képviselték atlétáink egyesületünket. Az U10 és U12-es korosztályú gyerekek legalább két versenyszámban mérettették meg magukat az esős őszi napon rendezett versenyen. Az mostoha időjárás nem vetette vissza fiatal sportolóink teljesítményét, magasugrásban, 60 méteres gátfutásban és 60 méteres síkfutásban is nagyszerű eredmények születtek, de atlétáink szépen teljesítettek a többi versenyszámban is. Némi kihívás elé állította egyesületünk sportolóit mind az esős idő, mind a Magyar Atlétikai Szövetség által hozott szabály, miszerint az U10-es és U12-es korosztály nem használhat szöges cipőt a versenyek alatt, azonban dacára ennek és a hosszú versenynapnak, a gyerekek kiválóan teljesítettek ezúttal is. Kovács Eliza két aranyat begyűjtve búcsúzott a gyermekbajnokságtól, ugyanis jövő évtől a nagyobb korosztállyal fog versenyezni. Gratulálunk minden versenyzőnknek, és edzőiknek!
Igazi éremeső volt a Kölyökből Atléta verseny U12-es egyéni fordulójában.
Hosszú szünet után volt újra lehetősége egyesületünk gyermekkorosztályának is versenyeznie, október 15-én az Iharos pálya adott otthont a Közép-magyarországi régió U12-korcsoport egyéni versenyének. A TVE fiatal atlétái biztosan égtek már a vágytól, hogy ismét versenyen bizonyíthassanak, ugyanis jobbnál jobb eredményeket produkálva, többen éremmel a nyakukban térhettek haza a nagy megmérettetésről. Bár az időjárás nem volt túl kegyes ezen a napon, ez a teljesítményeken olyannyira nem látszódott meg, hogy magasugrás versenyszámban mind a lányoknál, mind a fiúknál egyesületünk atlétái állhattak a dobogó legfelső fokára, de szép eredmények születtek az 1200 m-es futásban, vagy akár a 150 m-es gátfutásban is.
Néder Fanni aranyéremmel tért haza a rangos olaszországi versenyről
Az olaszországi Maianóban rendezték a hétvégén a 31. Nemzetközi Gyermek-Serdülő Atlétikai Viadalt, amelyen egyesületünket Néder Fanni képviselte. Fanni a Budapest Válogatott tagjaként magasugrásban indult és gyönyörű sikert ért el, ráadásul egyéni csúcsát is túl tudta szárnyalni.
Nagyszerű eredményekkel kezdték az őszi idényt fiatal atlétáink!
Az ősz első versenyét rendezték augusztus utolsó hétvégéjén atlétáink számára. Az U14-es és U16-os korosztályt felvonultató Területi Liga Verseny 2023, Centrum terület 3. fordulója remek eredményeket és nagyszerű versenyt hozott.
Sinka Noémi a Magyar Bajnokságon próbálta ki a budapesti vb-stadiont
Közeledik az évad kétségkívül legnagyobb versenye, az atlétikai világbajnokság, amely nem csak hazai, hanem világszinten is az év sporteseményének számít. A világbajnokságra készült stadionnak csodájára járnak, amely nem csak a szakértők, hanem – és talán ez a legfontosabb - a sportolók tetszését is elnyerte. Magasugrónk, Sinka Noémi is kipróbálhatta már versenykörülmények között, hiszen a Nemzeti Atlétikai Központban rendezték az idei Atlétikai Magyar Bajnokságot.