Hajrá Kerület, első a becsület!

Atlétika

Családi atlétikai napot tartottunk
Ezúttal a szülők testközelből érezhették át, hogy gyermekeik bizony komoly munkát végeznek nap mint nap a rekortán pályán. ...
Éremesőt és egyéni csúcsokat hozott az összetett Atlétikai Ob fiatal atlétáink számára
A TVE-atléták ezúttal is kitettek magukért, Kovács Eliza magasugrásban a mezőny legjobb eredményét produkálta!...
Érmekkel és egyéni csúcsokkal zárták a hétvégét fiatal atlétáink
A versenyről Kovács Eliza aranyéremmel térhetett haza, míg Gergely Dalma 9.99-es egyéni csúccsal a második helyen zárt az U14-es lányok 60 méteres gátfutás számában.
Székely Liliána 4. lett az országos bajnokságon
Idénybeli második versenyén Székely Liliána csak egy hellyel maradt le a dobogóról.
Székely Liliána felnőtt mezőnyben is remekelt
Fiatal atlétánk hármasugrásban indult a hónap elején a MASZ által szervezett fedett versenyen, ahol az előkelő 6. helyen zárt!
Az őszi szünet alatt sem tétlenkedtek atlétáink: Kölyökből Atléta csapatversenyen bizonyíthattak
Nem telt eseménytelenül az őszi szünet egyesületünk atlétái számára, ugyanis október 29-én a Kölyökből Atléta csapatversenyén vettek részt a gyerekek és edzőik. A rendezvényen részt vevő fiatal atléták ezúttal is igazán kitettek magukért, és számos remek eredményt értek el a különféle versenyszámokban.
Sok érmet és jó helyezéseket hozott az esős októberi versenynap
Október 21-én az Ikarus pályán került megrendezésre a Budapest Gyermekbajnokság, ahol már-már rekordszámban képviselték atlétáink egyesületünket. Az U10 és U12-es korosztályú gyerekek legalább két versenyszámban mérettették meg magukat az esős őszi napon rendezett versenyen. Az mostoha időjárás nem vetette vissza fiatal sportolóink teljesítményét, magasugrásban, 60 méteres gátfutásban és 60 méteres síkfutásban is nagyszerű eredmények születtek, de atlétáink szépen teljesítettek a többi versenyszámban is. Némi kihívás elé állította egyesületünk sportolóit mind az esős idő, mind a Magyar Atlétikai Szövetség által hozott szabály, miszerint az U10-es és U12-es korosztály nem használhat szöges cipőt a versenyek alatt, azonban dacára ennek és a hosszú versenynapnak, a gyerekek kiválóan teljesítettek ezúttal is. Kovács Eliza két aranyat begyűjtve búcsúzott a gyermekbajnokságtól, ugyanis jövő évtől a nagyobb korosztállyal fog versenyezni. Gratulálunk minden versenyzőnknek, és edzőiknek!
Igazi éremeső volt a Kölyökből Atléta verseny U12-es egyéni fordulójában.
Hosszú szünet után volt újra lehetősége egyesületünk gyermekkorosztályának is versenyeznie, október 15-én az Iharos pálya adott otthont a Közép-magyarországi régió U12-korcsoport egyéni versenyének. A TVE fiatal atlétái biztosan égtek már a vágytól, hogy ismét versenyen bizonyíthassanak, ugyanis jobbnál jobb eredményeket produkálva, többen éremmel a nyakukban térhettek haza a nagy megmérettetésről. Bár az időjárás nem volt túl kegyes ezen a napon, ez a teljesítményeken olyannyira nem látszódott meg, hogy magasugrás versenyszámban mind a lányoknál, mind a fiúknál egyesületünk atlétái állhattak a dobogó legfelső fokára, de szép eredmények születtek az 1200 m-es futásban, vagy akár a 150 m-es gátfutásban is.
Néder Fanni aranyéremmel tért haza a rangos olaszországi versenyről
Az olaszországi Maianóban rendezték a hétvégén a 31. Nemzetközi Gyermek-Serdülő Atlétikai Viadalt, amelyen egyesületünket Néder Fanni képviselte. Fanni a Budapest Válogatott tagjaként magasugrásban indult és gyönyörű sikert ért el, ráadásul egyéni csúcsát is túl tudta szárnyalni.
Nagyszerű eredményekkel kezdték az őszi idényt fiatal atlétáink!
Az ősz első versenyét rendezték augusztus utolsó hétvégéjén atlétáink számára. Az U14-es és U16-os korosztályt felvonultató Területi Liga Verseny 2023, Centrum terület 3. fordulója remek eredményeket és nagyszerű versenyt hozott.
Sinka Noémi a Magyar Bajnokságon próbálta ki a budapesti vb-stadiont
Közeledik az évad kétségkívül legnagyobb versenye, az atlétikai világbajnokság, amely nem csak hazai, hanem világszinten is az év sporteseményének számít. A világbajnokságra készült stadionnak csodájára járnak, amely nem csak a szakértők, hanem – és talán ez a legfontosabb - a sportolók tetszését is elnyerte. Magasugrónk, Sinka Noémi is kipróbálhatta már versenykörülmények között, hiszen a Nemzeti Atlétikai Központban rendezték az idei Atlétikai Magyar Bajnokságot.

Hoffmann Teréz

Jámbor József

Fodor Nikolett

Geist József

Bánovics Dorottya

A III. kerületi TVE atlétika szakosztálya a megalakulása óta eltelt évtizedek alatt sok bajnokkal és válogatott versenyzővel rendelkezett. Hosszú szünet után a közelmúltban, 2009 áprilisában újjá alakulva, az atlétika pálya megnyitotta kapuit a kerület és a környező régióban élők sportolni, versenyezni vágyók előtt. A 2017-ben átadott új létesítmény pedig számtalan lehetőségeket kínál az atlétika szerelmeseinek.

Az elmúlt évek sikerei újra ismertté tették a III. kerületi Torna és Vívó Egyletet az atlétikában is. A versenyzői közül többen kerültek be a budapesti gyermek válogatottba és idén már magyar válogatottal is dicsekedhetünk, Fodor Nikolett személyében.

A szakosztály versenyzői folyamatosan szállítják az érmeket a különböző szakágakban. A nálunk sportoló gyermekek felkészítése és versenyeztetése egész évben megoldott, a szakosztály folyamatosan várja az atletizálni vágyókat.

Akikre büszkék vagyunk:

 • Fodor Nikolett–Ifjúsági Európa -bajnokság 17. helyezett (magasugrás) magyar-budapesti-diákolimpiai válogatott, Országos Bajnok (magasugrás) aranyjelvényes atléta, magasugrás egyéni csúcs: 175 cm, rúdugrás: 330 cm
 • Sinka Noémi magasugró, Országos Bajnokság 4. helyezett, egyéni csúcs: 174 cm
 • Néder Fanni Budapest válogatott(magasugrás), egyéni csúcs: 153 cm
 • Egervári Kornélia, Fodor Nikolett, Kátai Kamilla, Mórocz Boglárka, – Országos bajnok magasugrócsapat
 • Farkas Dorka – aranyjelvényes atléta, Országos bajnokság (rúdugrás) 3. hely, egyéni csúcs: 280 cm
 • Jánosi Tünde – aranyjelvényes atléta, Diákolimpiai válogatott(magasugrás)
 • Székely Liliána – Országos bajnokság 3. hely hármasugrás egyéni csúcs: 11.40 m, aranyjelvényes atléta
 • Kovács Gizella U14 Területi Liga Verseny 2. hely, ötösugrás egyéni csúcs: 11.72 m, rúdugrás egyéni csúcs: 210 cm
 • Gergely DalmaU14 Területi Liga Verseny 3. helyezett, ötösugrás egyéni csúcs: 11. 50 m, rúdugrás egyéni csúcs: 201 cm
 • Farkas Lili U14 Területi Liga Verseny bajnoka 3000 m gyaloglás, egyéni csúcs:04 p
 • Kovács Rudolf U14 Területi Liga Verseny 2. hely ötösugrás, egyéni csúcs: 13.13 m
 • Dankai Zalán U14 Területi Liga Verseny 2. hely ötösugrás, egyéni csúcs: 12.35 m
 • Ihász Fruzsina U16 Területi Liga Verseny bajnoka sípoló rakéta hajítás, egyéni csúcs: 39.46 m, 2. helyezett 3000 m gyaloglás,
  egyéni csúcs: 20.59 p
 • Lövei Veronika U16 Területi Liga Verseny 2. hely 3000 m gyaloglás, egyéni csúcs: 22.34 p