Hajrá Kerület, első a becsület!

Kulcsfontosságú mérkőzést nyert meg Lukács Dénes együttese

A Szentes elleni bajnokinak úgy ment neki csapatunk, hogy mindenképpen nyernie kell, hogy elődöntős törekvéseit megtartsa. A győzelem végül meglett, mégpedig egy végletekig kiélezett mérkőzésen.

Kemény feladat várt lányainkra, ugyanis a Szentes elleni bajnoki a kötelező győzelem kategóriájába tartozott. Nem azért volt kötelező, mert a Szentes gyenge csapat és ellene nyerni kell, hanem azért, mert a hatodik helyezésünk múlt ezen a találkozón és vezetőedzőnk, Lukács Dénes szerette volna az első adandó alkalommal bebiztosítani elődöntős pozícióját csapatának.

Ahogy azt várni lehetett, a csongrádiak nem adták könnyen magukat, a szoros első negyedet egy még szorosabb második követte. Gyöngyössy Anikóék egészen az utolsó játékrészig tartották kétgólos előnyüket, ám a Szentes a játékrész elejére ledolgozta hátrányát és innentől kezdve az izgalmak a tetőfokára hágtak. A folytatást a szövetség honlapja egészen egyszerűen csak mint „miniötöspárbaj” aposztofálta, amelyből végül csapatunk jött ki jobban: Brezovszki Gerda, Rajna Enikő, majd olimpiai bronzérmes klasszisunk és egyben csapatkapitányunk is feliratkozott a góllövőlistára – Maci három, Enikő két találattal zárta a meccset – és bebiztosították nem csak a győzelmet, de a hatodik helyezést is.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón vezetőedzőnk és a mezőny egyik legjobb teljesítményét nyújtó ausztrál kapusunk, Antonia Poor is elégedetten értékelte az összecsapást.

III. kerületi TVE – Szentesi VK 10-8 (2-1,1-1,3-3, 4-3)
TVE gólszerzők:
Gyöngyössy Anikó 3
Rajna Enikő 2
Török Dorina 2
Hajdú Róza
Kiss Patrícia
Brezovszki GerdaTovábbi bejegyzések