Hajrá Kerület, első a becsület!

Lukács Dénes és Brezovszki Gerda is elégedetten értékelte a Szentes elleni győzelmünket

Szombaton az OB I-es bajnokság negyedik fordulójában Szentesre látogatott női vízilabdacsapatunk. A Magyar Kupa után ezúttal a bajnokságban is összemérhette erejét a két gárda, és ahogy a kupacsata, úgy a szombati összecsapás is Kerület győzelmet hozott. A találkozó végén vezetőedzőnk, Lukács Dénes és a mérkőzés legeredményesebb játékosa, Brezovszki Gerda értékelte a látottakat.

Lukács Dénes ezúttal nem a legerősebb összeállításában tudta medencébe küldeni csapatát, ugyanis a védelem egyik oszlopa, Illés Henrietta kisebb betegség miatt nem tarthatott társaival. Ennek ellenére nagyszerűen kezdte a mérkőzést a házigazda ellen csapatunk, Gyöngyössy Anikó góljával hamar megszerezte a vezetést és végül az első játékrészt 5-2-re hozta. A negyedben Rajna Enikő kétszer volt eredményes, rajta kívül még Brezovszki Gerda és Ráski Lilla is feliratkozott a góllövők közé. A folytatásban is magabiztosan és stabilan játszott Lukács Dénes együttese, a második negyedet 4-2-re nyerte, ezzel félidőre magabiztos előnyt tudott kidolgozni magának. A folytatásban már a hazaiak is felerősödtek, a hátralévő két játékrészben tartották magukat, ám egyik negyedet sem tudták megnyerni, csak zárkóztak. Csapatunk győzelme azonban egy pillanatig sem forgott veszélyben, magabiztos játékkal, szezonbeli második győzelmüket aratták a lányok. A találkozót követően Lukács Dénes és a meccset öt góllal záró Brezovszki Gerda érthetően elégedetten nyilatkoztak, jóllehet apróbb negatívumokat mindketten találtak azért a győzelemben.

„Fegyelmezetten játszottunk, tulajdonképpen azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk, egy nagyon küzdő és nagyon hajtós Szentest. Igaz, hogy a hazaiak csapata fiatalokból áll, de az látszik, hogy a szentesi utánpótlásiskola nagyon jól dolgozik és azt gondolom, hogy oda fognak érni ezek a fiatal játékosok. Szerencsére azt kaptam a csapatomtól, amit vártam, folytattuk az Eger meccs óta azt a stabil, meghatározó játékot, ami kell, hogy jellemezzen bennünket az idei évben. Egy-két olyan hiba volt a részünkről, ami talán elkerülhető lett volna, de a legfontosabb, hogy három pontot viszünk haza, ezért jöttünk, ez volt az elvárás mindenki részéről a csapattal szemben és ezt tudtuk teljesíteni, úgyhogy nagyon örülök” – értékelt vezetőedzőnk, Lukács Dénes.

A mezőny legeredményesebb játékosaként, öt góllal záró Brezovszki Gerda is összességében elégedetten nyilatkozott, jóllehet egy negatívumra azért ő is felhívta a figyelmet.

„Gratulálok a Szentesnek, mert egy nagyon kemény és buszos meccset játszottunk. Örülök, hogy hazavisszük ezt a három pontot, számunkra egy nagyon fontos győzelem volt ez a mai. Nem titok, ezért jöttünk, legfőképp az elmúlt évek miatt is. Mindig kemény meccset játszott a két csapat egymással és most végre mi kerekedtünk felül. Ennek nagyon örülök a kapott gólok számával viszont nem vagyok megelégedve, kicsit soknak tartom. Dolgozunk minden nap azon, hogy ezt csökkenteni tudjuk, de alapvetően amúgy elégedett vagyok, mert küzdött a csapat egymásért is” – beszélt a mérkőzésről és a csapat teljesítményéről a tavalyi házigólkirály, Brezovszki Gerda.

Sok pihenésre nem lesz lehetőségük a lányoknak, szerdán újabb bajnoki vár Brezovszki Gerdáékra, méghozzá egy igazán kemény erőpróba, ugyanis a bombaerős UVSE érkezik a TVE Uszodába.

További bejegyzések