Hajrá Kerület, első a becsület!

Nagyarányú győzelmet aratva került dobogós pozícióba U17-es csapatunk

Tatabányán vendégszerepelt U17-es csapatunk az elmúlt fordulóban, ahol domináns játékának és remek helyzetkihasználásának köszönhetően nagyarányú győzelmet aratott a hazai csapat ellen. Ezzel a 3 ponttal Bognár Kornél csapata a 9. fordulót már dobogós pozícióból várhatja.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 8. forduló

2023.10.29 – 10:00

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion

Tatabányai SC – III.kerületi TVE

0-6

TVE gólszerzők:

6′ POLÓNYI BENCE

25′ ZSEMBERY ÁRON

31′ ULVICZKI TAMÁS

66′ EGRI BENJÁMIN

68′ ULVICZKI TAMÁS

90′ KOVÁCS ANDRÁS

Bognár Kornél, vezetőedző:

“Vasárnap 10 órától Tatabányán került sor U17-es csapatunk soron következő bajnokijára. Próbáltunk tanulni a múlt heti bajnokiból és most 6 alkalommal sikerült góllal befejezni támadásainkat. Gratulálok az egész csapatnak, de most mindenkinek az járjon a fejében: A kiválóság nem egy tett, hanem egy szokás…!!!”

MLSZ Országos U16 Alap 8. forduló

2023.10.28 – 13:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III.kerületi TVE – Békéscsaba 1912 Előre SE

2-0

TVE gólszerzők:

ZAJTAI SZILÁRD LEVENTE 26′

GOSZTOLA ÁDÁM 37′

Mondhatni, megszokottan szállítja a pontokat hétről-hétre Kun György csapata, akik ezúttal a Békéscsaba ellen diadalmaskodtak hazai pályán. A mérkőzés sok helyzetet hozott, amelyekből az első félidőben kettőt sikerült is értékesíteni. A második félidőben viszont kimaradtak a lehetőségek, ezért az eredmény a mérkőzés végéig már nem változott.

Kun György, vezetőedző:

“Szombaton kora délután a Békéscsabát fogadtuk hazai pályán. Az elmúlt hetek kiváló formáját mentettük át az újabb bajnoki fordulónkra. Játékban és fizikálisan is felőröltük ellenfelünket, akik kulturált futballt mutattak be a mérkőzés egészében. Gyorsak voltak az átmeneteink támadásban és védekezésben egyaránt. A két rúgott gól mellett számtalan ziccert dolgoztunk ki, viszont ebből csak kettőt értékesítettünk. Ilyen szempontból lehet hiányérzetem, de ezt inkább úgy veszem hogy a következő hetekben ezt fogjuk csiszolni. A fejlődésünk szemmel láthatólag töretlen, értem ezt játékunkra és fizikális állapotunkra. Megyünk tovább a kijelölt úton, és egyénileg és csapatszinten is még jobbak akarunk lenni.”

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 9. forduló

2023.10.28 – 15:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Credobus Mosonmagyaróvár

2-2

TVE gólszerzők:

BÍRÓ FÉLIX DOMINIK 16′

SZOBOR NOEL JÁNOS 49′

A Mosonmagyaróvárt fogadta Mészáros Zsolt csapata, akik egy fordulatos és lüktető mérkőzést játszottak a 9. fordulóban ellenfelükkel. Egyszer mindkét csapat vezetést tudott szerezni a mérkőzés folyamán, de szinte hihetetlen módon egy percen belül mindig jött a válasz. Előnyét egyik csapat sem tudta megőrizni huzamosabb ideig, így a hazai fölény ellenére pontosztozkodás lett a találkozó kimenetele.

Mészáros Zsolt, vezetőedző:

Kezdeményezőleg léptünk fel a mérkőzés elejétől, azonban sok technikai hibával fociztunk, ezért főleg a támadó harmadban a vendégek többször megállítottak minket. Mindkét oldalon próbáltunk bontani, de a beadások nem voltak eléggé pontosak, főként a jobb oldalunkon. Inkább csak helyzetecskékig jutottunk el. A 15. percben hidegzuhanyként hatott, hogy az ellenfél az első kapura rúgásából gólt szerzett. (0:1) A belső védőink határozatlanok voltak a tizenhatosunknál, azonban hamar talpra álltunk, mert a 16. percben Érsek Márk nagyszerű indítása után, Bíró Félix közelről kihasználta a ziccert. (1:1) Továbbra is fölényben játszottunk, de a masszív védekezést nem tudtuk áttörni. Sok esetben nem az optimális labdaérintés számmal játszottunk, a kelleténél többet forgolódtunk a játékszerrel. A mélységi átadások után kevés támogató játékot biztosítottunk a labdásnak, a kapura rúgásokból is több kellett volna. A hátsó alakzatunk egy-egy pontatlan összjátéka után a vendégek kontráiban azonban benne volt a gólveszély.

A második félidő elején megint csak sokat hibáztunk hátul, amiből gólhelyzetek adódtak az ellenfél előtt. Többet volt nálunk a labda, de nem voltunk kellően labdabiztosak. Az ellenfél kicsit feljebb tolta a védekezését, kinyíltak, így volt mögöttük területünk. Ezt kihasználva Gyergyói Zénó a 49.percben nagyszerűen cselezte le magát a bal szélen, beadását Jakab Márk kapufára fejelte, a kipattanót pedig Szobor Noel juttatta a kapuba.(2:1) Egy perc múlva megint összehoztunk egy gólt az ellenfélnek. (2:2) Az 55. percben egy csúnya belépő után emberelőnybe kerültünk, ekkor indokolatlanul elkezdtük siettetni a játékot, kevés volt a szélességi játék. Ennek ellenére több lehetőségünk, ziccerünk volt, amelyek azonban kimaradtak. Főleg a bal oldalon Jakab Zétény jelentett nagy veszélyt az ellenfél kapujára. Hozzá kell tenni, hogy a Mosonmagyaróvárnak is akadtak helyzeteik. Akartunk, de erőlködés volt ez inkább. Az idő előrehaladtával idegesebbek lettünk, ami meglátszott a játékunkon. A vége döntetlen lett.

Összegezve: Technikai téren előre kell lépnünk, hogy ilyen betömörülő védelem ellen hatékonyan tudjunk focizni. Elméletben már tudjuk, de jó lenne a gyakorlatba is átültetni azt, hogy a szélességi játék a mélységi előkészítése. Meg kell tanulnunk, hogy mikor kell gyorsítani, illetve lassítani a játékunkat. Fel kell ismerni, hogy mikor vannak szabad területek a kapu irányába. A védelmünknek pedig jobban összpontosítva és egységesebben kell ellátni a feladatát. Van feladat, hogy a srácok még több dolgot el tudjanak sajátítani technikai, taktikai téren.

Gratulálok az egész csapatnak, hogy hittek magukban és végig hajtották a mérkőzést!

Hajrá TVE!

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 9. forduló

2023.10.28 – 10:00

Budapest, Kelen SC Sporttelep

Kelen SC – III. kerületi TVE

1-1

TVE gólszerzők:

62′ MECHENTEL JIBRIL BERTALAN

A Kelen vendégeként lépett pályára U13-as együttesünk a bajnokság 9. fordulójában. A saját szellemiségében kezdte a mérkőzést Gyenes András csapata, viszont a jó kezdés ellenére egy kommunikációs hiba következményeként egy öngóllal mégis a Kelen jutott előnyhöz. A bekapott gól nem szegte kedvét U13-as csapatunknak, akik még nagyobb elszántsággal vetették bele magukat a mérkőzés hátralévő részébe, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis a 4. negyedben összejött az egyenlítés, és ezzel alakult ki az 1-1-es döntetlen.

Gyenes András, vezetőedző:

A 9. fordulóban a Kelen csapatával mérkőztünk meg idegenben. A saját játékunkat játszottuk, amit az előző hetekben is, és ismét a helyzetkialakítással akadt problémánk. Szinte végig kontrolláltuk a mérkőzést.

A második negyedben az ellenfél szerezte meg a vezetést, de az ellenfél játékosának nem sok köze volt hozzá. A belső védő és a kapusunk nem értette meg egymást, így egy öngóllal vezetett az ellenfél. A fiúkat egyáltalán nem fogta meg a kapott gól, és még egy lapáttal próbáltak rárakni, több beadásunkban volt gólszerzési lehetőség, de ezek kimaradtak. A negyedik negyedben sikerült kiegyenlíteni a mérkőzést, Jibril labdaszerzését követően, higgadtan passzolta el a labdát a kapus mellett.

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 9. forduló

2023.10.28 – 10:00

Budapest, Kelen SC Sporttelep

Kelen SC – III. kerületi TVE

4-1

TVE gólszerzők:

80′ LENDVAI PÉTER

Vajkai Dánielék a Kelen otthonában léptek pályára, ahol az ellenfél többnyire a nagyobb hibáinkat kihasználva tudott a kapuba találni. A mérkőzés második részében a cserékkel felfrissült csapatunk átvette a mérkőzés irányítását, ami a találkozó végén egy szépítő gólban meg is mutatkozott.

Vajkai Dániel, vezetőedző:

“A Kelen vendégeként léptünk pályára. Elég bátortalanul és gyengén kezdtük a mérkőzést. Ennek ellenére nem volt nagy helyzete az ellenfélnek, a két bekapott gól is inkább a saját hibáinkból született. A második játékrészre jobban jöttek be a cseréink és át tudtuk venni a játék irányítását, de a szépítő gólon kívül már nem voltunk többre képesek.”

További bejegyzések