Hajrá Kerület, első a becsület!

Sűrű hétvégéje volt vízilabda utánpótlás csapatainknak

A hétvégén nagyüzem volt a vízilabda utánpótlásbajnokságokban. Fekete Dávid gyerekcsapata Nagykanizsán vendégszerepelt és a csoportelső hazaiak ellen játszott egy kifejezetten jó mérkőzést, míg Császár György serdülő fiataljaira szombaton a Budapest bajnokságban várt nehéz összecsapás, vasárnap pedig az országos bajnokságban immáron az ifjúsági csapat a szezon meccsét vívta a Kanizsa ellen. Leány csapataink sem pihentek, Pilny Gábor fiataljai a Szegeddel mérkőztek.

Fekete Dávid fiataljaira nem várt könnyű csata Nagykanizsán, ugyanis a csoportelső hazaiak ellen kellett bizonyítaniuk. A papírforma alapján nem csapatunk számított a mérkőzés favoritjának, ám ennek ellenére az első negyedet megnyerték Gömöri Kristófék. A folytatásban átvette az irányítást a hazai gárda, ám a harmadik és az utolsó játékrészt szorossá tudta tenni csapatunk.

Kanizsa Vízilabda Sport Egyesület – III. kerületi TVE 16-9 (1-2, 6-1, 5-4, 4-2)

TVE gólszerzők: Gömöri Kristóf (8)

Schmuck Botond

Edzői értékelés:

„Papíron egy lényegesen erősebb csapat ellen játszottunk a hétvégén, de úgy gondolom kellően keményen tudtunk beleállni a mérkőzésbe már az elejétől kezdve. Sikerült is meglepnünk ellenfelünket és 1-2 re hozni az első negyedet.
Volt fantázia a játékunkban, viszont voltak olyan rövidzárlatok, amelyeket az ellenfél kihasznált és utána már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Örülök, hogy meg tudtuk izzasztani a hazaiakat a meccs nagy részében és nem adtuk könnyen a győzelmet. Voltak pontatlanságok, hibák a játékunkban, ezeket mindenképp javítanunk kell, de ha így haladunk tovább, akkor a számunkra fontos mérkőzéseken biztosan jól fogunk szerepelni”

– értékelte csapata teljesítményét Fekete Dávid.

Budapesti Serdülő Fiú Bajnokság

Császár György serdülő csapata a Kőér utcai uszodában a Miskolc ellen ugrott medencébe és bár jól kezdett, végül vereséget szenvedett erősebb riválisátóé. Fiataljaink Molnár Bertalan vezetésével az első két negyedet megnyerték, ám ezt követően az ellenfél átvette az irányítást és behúzta a mérkőzést.

III. kerületi TVE – PannErgy-MVLC-Miskolc 6 – 12 (3-2, 1-0, 0-4, 2-6)

TVE gólszerzők:

Molnár Bertalan (3)

Kövi Kristóf

Kertész Levente

Gömöri Kristóf

Edzői értékelés:

„Nagyon jól játszottak a fiúk, a legerősebb csapat és csoportelső Miskolc ellen. A mérkőzés feléig nem nagyon tudtak mit kezdeni velünk. Ráadásul nálunk mindenki játszott még a gyermek korosztályba tartozó fiatalok is. Az eredményhez nagyban hozzájárult a kapunkban remekelő Kozák Rajmund is. A meccs második felére elfáradtunk és több elkerülhető gólt is kaptunk, de ennek ellenére maximálisan elégedett voltam a teljesítménnyel”

– értékelte csapata teljesítményét Császár György.

Vezetőedzőnk csapatára ezt követően egy újabb összecsapás várt, ezúttal az YBL ellen.

YBL WPC II. – III. kerületi TVE 9 – 3 (1-1, 2-0, 3-1, 3-1)

TVE gólszerzők:

Kertész Levente

Csurilla Botond

Gömöri Kristóf

„A második mérkőzésünk a tabellán előttünk álló YBL ellen volt. Sajnos a mieink mindössze egy órát tudtak pihenni a Miskolc elleni meccs után és ez érződött is a játékunkon. Fejben nem tudtuk felvenni a versenyt a végig M-zónát játszó ellenféllel. Lövéseink minősége nagyon rossz volt, amivel csak az ellenfél kapusait tettük naggyá. Végül ezen a találkozón is kapott minden játékos lehetőséget, aminek kifejezetten örülök. Nem sikerült feltornázni magunkat az élmezőnybe, de remélhetőleg mire újra játszunk az YBL-el februárban, már méltó ellenfelek leszünk”

– értéktelte a második mérkőzést szakvezetőnk.

Vasárnap az országos bajnokságban szereplő serdülő csapatunkra várt nehéz összecsapás, míg ifjúsági korosztályú fiataljaink az idény eddigi legfontosabb mérkőzésén bizonyíthattak.

Fiú Országos Serdülő A2 bajnokság

Kanizsa Vízilabda Sport Egyesület – III. kerületi TVE 18 – 4 (4-0, 5-3, 6-1, 3-0)

TVE gólszerzők:

Szabó Zétény (2)

Kövi Kristóf (1)

Tóth Berényi Simon (1)

Edzői értékelés:

„A csoportelső Kanizsával nem tudtuk felvenni a versenyt. Az egyedüli dolog, amit sajnálok, hogy ekkora különbséggel kaptunk ki. Ennek az volt az oka, hogy kevesebb mint fele annyit lőttünk kapura, mint az ellenfél. Nagyon sok lövés és passz az ellenfél blokkjaiban akadt el. Bízom benne, hogy tudunk tanulni ezekből a hibákból és a folytatásban már az erős ellenfelekkel is jobban fel tudjuk venni a versenyt.

Fiú Országos Ifjúsági A2 bajnokság

Kanizsa Vízilabda Sport Egyesület – III. kerületi TVE 13 – 11 (3-2, 2-0, 1-5, 2-1, 5-3)

TVE gólszerzők:

Tajcs Soma (5)

Frank Dániel (2)

Szabó Bendegúz (2)

Szabó Zétény

Mocsáry Dániel

„Ez volt a hétvége mérkőzése a fiú utánpótlás csapataink meccsei közül. Bajnoki döntő hangulatához lehetett hasonlítani a légkört. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szurkolást és a légkör megteremtését a gyermek és serdülő csapatainknak! A kedvezőtlen bírói felfogás jobban támogatta az ellenfél agresszív játékát és ennek köszönhetően, érthetetlen módon már az első negyed felénél cserével kiállították az egyik leggólerősebb játékosunkat. Egy kisebb törés után újra magára talált a csapat és a mérkőzés második felére sikerült átvenni a vezetést. Az utolsó negyedben már 2 góllal is vezettünk, de sajnos sikerült az ellenfélnek kiegyenlítenie a negyed végére. A büntetőpárbajt elvesztettük, így csak 1 pontot tudtunk hazahozni. Úgy érzem megérdemeltük volna a győzelmet, ebben a szezonban még nem játszottunk ennyire jól. Elsősorban a védekezésünk volt remek. Sok lövést tudtunk kiblokkolni és a kapuban Molnár Benedek is remekül védett. Az eredménytől függetlenül csak gratulálni tudok a csapatnak”

– dicsérte a fiatalok teljesítményét Császár György.

Ifjúsági és serdülő lánycsapatunk Szegeden vendégszerepelt, Pilny Gábor értékelte a lányok teljesítményét:

„Hétvégén a Szeged ellen játszottunk a serdülő és az ifjúsági lánycsapatokkal. Nagyon készültünk a mérkőzésekre, mert úgy gondoltunk, hogy megszerezhetjük első győzelmünket mind a két korosztályban. A serdülő meccsel kezdtünk, ahol a lányok végig magabiztosan játszottak és tökéletesen végrehajtották az edzői utasításokat. A támadásink is hatékonyak voltak és sok szép gólt szereztünk. Ami az ifjúsági mérkőzést illeti: a Szeged egy kicsit meglepett minket, kaptunk egy pár elkerülhető gólt, de a mérkőzés második felére kijött a két csapat közti különbség és magabiztosan tudtunk nyerni. Gratulálok a lányoknak, ezek a mérkőzések remélhetőleg erőt adnak nekik! Az elvégzett munka előbb-utóbb beérik és az erősebb csapatokkal is fogunk tudni jó meccseket játszani”

További bejegyzések