Hajrá Kerület, első a becsület!

Veretlenül zárta az őszt U17-es csapatunk, míg U12-es gyerekeink az Újbuda Cup-on bizonyíthattak.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 13. forduló 2023.12.09 - 11:00 Budapest, Panoráma Sportközpont (II. kerületi Sportcentrum - Kolozsvári u.) III. kerületi TVE - II. Kerület UFC 0-0 Megőrizte őszi veretlenségét U17-es csapatunk, ugyanis az elmúlt fordulóban 0-0-ás döntetlennel végzett a II. Kerület UFC-vel szemben. A meccs krónikájához tartozik, hogy Bognár Kornél egy felforgatott csapatot kényszerült pályára küldeni rengeteg hiányzó játékosa miatt, de ennek ellenére a mérkőzés túlnyomó részében főlényben játszott együttese. U17-eseink mindent megtettek a győzelem megszerzése érdekében, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így be kellett érniük a feleknek az 1 ponttal. A csapatnak és a szakmai stábnak a nagyszerű őszi teljesítményhez gratulálunk, alig várjuk a folytatást!🤩

Bognár Kornél, vezetőedző:

“Az őszi szezon utolsó fordulójában a II. Kerület UFC volt az ellenfelünk a Panoráma sportközpontban, szombaton 11 órakor. Szombat reggel 9-kor Szabados is kiesett a keretből betegség miatt, így egy cserével tudtunk nekikezdeni a bajnokinak. A jócskán felforgatott kezdő az első félidőben hiába birtokolta jóval többet a labdát, ellenfelünk előtt adódtak a nagyobb gólszerzési lehetőségek, de az utolsó pillanatban azonban mindig tisztázni tudtunk. A második félidőben mindent megpróbáltunk a 3 pont megszerzése érdekében, de hol 10 m-ről egy az egyben kapussal szemben nem tudtunk gólt szerezni, hol a kapus védett bravúrral. A 91. percben Trizna tanári mélységi indítása a védők mögé jó ütemben beinduló Polonyi elé érkezett és ugyan betalált a kapuba, de a partjelző azonnal lest intett és a gól helyett reklamálásért egy sárgával lettünk gazdagabbak. Összességében elmondható, hogy mindkét csapat sok hibával játszott és nem ez volt az év utánpótlás mérkőzése. Az egyik csapat játszani szerette volna a futballt, a másik nem, sajnos ma mindegyikért 1-1 pont járt. Csapatunk 34 gól mellett mindössze 6 gólt kapva továbbra is veretlenül szerepel a bajnokságban. Most jól fog jönni mindenkinek a pihenő és a feltöltődés, hogy januártól újult erővel, teljes kerettel dolgozhassunk egyéni és együttes fejlődésünkért és céljainkért nagybetűs csapatként. Gratulálok a csapatnak az őszi teljesítményéhez! Hajrá Kerület!”

Újbuda Cup

2023.12.09.

III. kerületi TVE – Barca Academy

III. ker.ületi TVE – UDSE

III. kerületi TVE – Mosonmagyaróvár

III. kerületi TVE – Ikarus

Nagyot küzdöttek és szépen zárták az évet U12-eseink. Csapatunk ugyanis az elmúlt hétvégén egy teremtornán, az Újbuda Cup-on vett részt, ahol szoros csatákkal, nagy fordításokkal és szép győzelmekkel gazdagodtak. A sok rúgott gól és a megalkuvást nem ismerő győzni akarás szép befejezése volt Vajkai Dánielék őszi szereplésének.

Vajkai Dániel, vezetőedző:

“Szezonzáróként Újbudán vett részt csapatunk egy teremtornán. A csoportunkat jól kezdtük, a Barca Academy piros csapata ellen ki-ki meccs után győztünk, majd az UDSE ellen egy 0-3-as hidegzuhanyos kezdés után 4-3-ra tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést. Az utolsó megmérettetésen a Mosonmagyaróvár már nagy falat volt nekünk, így másodikként jutottunk tovább a csoportunkból. A negyeddöntőben az Ikarus-szal nagy csata után (6-3) maradtunk alul, és mivel további helyosztó nem volt, a gólarányunkat tekintve az 5-6. hely valamelyikén végeztünk. Dicséret a fiúknak a 13 lőtt gólunkhoz és, hogy 2 meccset is több gólos hátrányból hoztak vissza.”

U15 edzőmérkőzés

2023.12.08 (péntek), 14.00

DAC 1904 – III. kerületi TVE

2-3

TVE gólszerzők:

Báti Bálint

Kis-Fleischmann Dávid

Dajka Mihály

A téliszünet előtt még egy utolsó megmérettetés várt U15-ös csapatunkra, akik edzőmérkőzésre utaztak a DAC otthonába. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, és már az első percben vezetést szereztek, de a srácok harcias és egyre bátrabb játékának köszönhetően a szünetre már 2-1-es Kerület vezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe. Kaszai Gábor a második félidőre nyolcat változtatott a felálláson, így továbbra is magas intenzitással folytatódott a játék. Bár a hazaiak még egyszer egalizálni tudtak, de a pontot az i-re a mérkőzés végén U15-ösöeinknek sikerült feltennie Dajka révén, így 3-2-es győzelemmel térhettek haza a fiúk a nemzetközi szinten is elismert DAC otthonából.

Kaszai Gábor, vezetőedző:

“Pénteken nemzetközi edzőmérkőzést játszottunk a szlovák DAC 1904 csapatával.

Egy akadémia elleni mérkőzés mindig jó erőfelmérő számunkra, de most, hogy egy más futballkultúrával is találkoztunk nagyobb kihívás elé voltunk állítva.

Az ellenféltől azt kaptuk, amire számítottunk. Intenzitás, agresszívitás, dinamizmus és direkt játék.

Nem kezdtük jól a mérkőzést, mert az első percben egy eladott labda után vezetést szerzett a hazai csapat.

Ezután fokozatosan érkeztünk meg a mérkőzésbe és egyre bátrabban játszottunk.

Idő kellett, hogy kiismerjük az ellenfelet és bátran merjünk játszani. Addig lüktetett a játék és egymás hibáiból éltek a csapatok. Helyzetek adódtak mindkét oldalon.

A félidő második felében már bátrabban játszottunk és tudtuk irányítani a mérkőzést.

Báti révén egyenlítettünk a 25. percben, a 45. percben pedig átvettük a vezetést Kis-Fleischmann góljával.

A második félidőben nyolc helyen változtattunk a csapaton, ami főként a labdabirtoklásunk visszaesésén érződött. Védekezésben dolgoztunk becsülettel, de a játékot nem tudtuk kontrollálni olyan mértékben, mint az első játékrészben.

A DAC csapata ki is tudott egyenlíteni a félidő közepén.

A hajrában nekünk voltak nagyobb lehetőségeink a gólszerzésre, de csak egy helyzetet tudtuk gólra váltani. Egy szép labdakihozatal után, a szerencsének is köszönhetően Dajka tört kapura, aki értékesítette a ziccert.

Sikerült 3-2 arányban megnyerni a mérkőzést, de fontosabb, hogy olyan impulzusok érték a játékosokat és olyan intenzitásban kellett játszani, ami fontos a fejlődésünk céljából.

Jól reagáltak a játékosok, felvették a kesztyűt, ami pozitív, de játékban sokat kell még fejlődnünk. Ezen fogunk dolgozni! Gratulálok a csapatnak! Hajrá Kerület! “

További bejegyzések