Hajrá Kerület, első a becsület!

Harmati Tamásék munkájára más is felkapta a fejét

Nagyszerű őszt produkált csapatunk az NB III. őszi idényében, hiszen átalakult keretünk az új stáb vezetésével a bajnoki tabella előkelő, harmadik helyén telel. Együttesünk kiegyensúlyozott teljesítményére más is felkapta a fejét, vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással a sportal.hu készített hosszú interjút. A beszélgetés során szóba került többek között fiatal játékosaink szerepeltetése, a hosszú veretlenségi szériánk, a törvényszerű hullámvölgy és természetesen a jövőbeli tervek is. Az interjúból készítettünk egy rövid kivonatot.

Harmati Tamás és stábja vezetésével csapatunk az őszi 17 forduló során 10 mérkőzést nyert meg, négyet döntetlennel zárt és csupán háromszor szenvedett vereséget. A bajnokság első felében együttesünk produkált egy 11 mérkőzéses veretlenségi szériát, amelyen belül volt egy hetes győzelmi sorozat is. Bár akadt egy rövid hullámvölgy is az idény során, ám gyaníthatóan a nyáron a keret átalakulását figyelemmel követők gondolkodás nélkül aláírták volna a „félidei” harmadik helyet. Így van ezzel vezetőedzőnk, Harmati Tamás is, aki a sportal. hu oldalnak adott interjújában hasonlóan vélekedett csapata őszi teljesítményéről.

„Ha néhány nappal a felkészülés kezdete után valaki felajánlja nekünk, hogy az őszi szezon után a harmadik helyen állunk, örömmel aláírtuk volna. Menet közben szépen fejlődött a csapat, fokról fokra léptünk előre, így ma már talán mondhatom azt, hogy tizenhét forduló elteltével megérdemelten állunk ott, ahol.”

Az interjúban vezetőedzőnk kitért a szezon előtt megfogalmazott tervekre is, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy százszázalékosan nem lehet beteljesültnek tekinteni ezeket, ám az kijelenthető, hogy jó úton jár a csapat. Szóba kerültek korábbi állomáshelyei, a Kelen és a Vasas is, majd, amikor párhuzamot kellett vonni a jelenlegi klubja és a korábbiak között, akkor Harmati Tamás a profizmust és a családias hangulatot emelte ki, valamint a kék-fehér szurkolótábort is, mint legnagyobb különbséget.

„Lehet érezni, hogy ez egy valódi csapat, egy nagy múltú klub, és ebben a félig amatőr, félig profi osztályban Óbudán a profizmus felé billen a mérleg nyelve. Nagy előnye a III. Kerületnek, hogy közben meg tudta őrizni azt a családias légkört, amely korábban jellemezte. Arról nem beszélve, hogy van egy komoly szurkolótáborunk is, amelyet ki kell szolgálnunk. A Kelennél is családias volt a hangulat, a Vasasnál idővel kialakult egy mag, amely mindenhova elkísérte az együttest, de az óbudai B-közép olyan segítséget képes adni, amire ezen a szinten nagy szüksége van egy csapatnak. A Dorog elleni mérkőzésen például fantasztikus atmoszféra uralkodott, tudtuk, hogy szurkolóinknak sokat jelent a győzelem, mindent meg is tettünk érte. Miután megnyertük a meccset, a drukkerek csodás ünneplésben részesítették a játékosokat – felemelő volt ezt megélni.”

A cikk szerzője a csapat veretlenségi szériájáról is faggatta vezetőedzőnket, szóba került a Kelen elleni bajnoki, egészen pontosan, az, hogy a korábbi csapata elleni rangadót hogyan élte meg Harmati Tamás, de természetesen a közeli és a távlati tervekről is szó esett.

A Harmati Tamással készült teljes interjút a sportal.hu oldalon lehet elolvasni.

További bejegyzések