Hajrá Kerület, első a becsület!

A csonka fordulóban is szép TVE sikerek születtek

A listavezető Puskás Akadémiát fogadta U19-es csapatunk a bajnokság 8. fordulójában. Bár az első igazán nagy helyzet U19-eseink előtt adódott, ezt sajnos nem sikerült értékesíteni, majd ezt követően a vendégcsapat megmutatta, hogy miért is áll a tabella élén, és a szünetig 4 gólos előnyre tett szert. A második félidő kiegyensúlyozottabb játékot, és egy óbudai gólt hozott, de ez csak a szépítésre volt elegendő, mert az eredmény a továbbiakban már nem változott.

MLSZ Országos U19 Kiemelt 8. forduló

2023.11.04 – 13:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Puskás Akadémia FC

1-4

TVE gólszerzők:

KOVÁCS-HANTOS ERIK 51′

Mónos Tamás, vezetőedző:

“Szombaton a Puskás Akadémia csapatát fogadtuk hazai pályán. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, és az első igazi nagy helyzet előttünk adódott, amit sajnos nem tudtunk berúgni, majd az ellenfél egy kontratámadást szépen végigvezetve megszerezte a vezetést. Erre a gólra nagyon hamar kaptuk a második gólt, egy pontrúgást rosszul védekeztünk le. A két gyors gól után nem estünk össze, de picit hitetlenül, görcsösen, sok rossz döntéssel játszottunk. Mire igazán összeszedtük volna magunkat, megint egy egyéni védekezési hibából gólt kaptunk és ugyanezt elmondhatjuk a negyedik kapott gólunkról is. A második félidő egy teljesen kiegyenlített játékot hozott, agresszívabban bátrabban játszottunk. A félidő elején, egy szép akció végén szépíteni tudtunk, de ezt követően egy nagy küzdelem alakult ki, és egyik csapatnak sem volt igazán nagy helyzete. Összességében az egyéni védekezési hibák és az első félidőben mutatott hitetlen játék megpecsételte a mérkőzést. Van hátra három bajnoki mérkőzés, ami most már arról is szól, hogy megmutassuk, hogy van tartása a csapatnak.”

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 9. forduló

2023.11.04 – 09:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III.kerületi TVE – Soroksár SC

5-0

TVE gólszerzők:

KANYÓ MÁTÉ BENCE 38′

MOKALISZ JOANNISZ 40′

POLÓNYI BENCE 55′

EGERVÁRI BERTALAN 82′

KREISCHER KRISZTIÁN 87′

Végig kézben tartotta az elmúlt forduló Soroksár elleni mérkőzését Bognár Kornél együttese. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki U17-eseink, de az áttörésig a 38. percig kellett várni, amikor is egy pontrúgást követően csapatunk megszerezte a vezetést. Ezt követően futószalagon jöttek a helyzetek és a gólok is, ahogyan azt az 5-0-ás végeredmény is mutatja.

Bognár Kornél, vezetőedző:

“Szombaton a Soroksár együttesét fogadta U17-es csapatunk 9 órási kezdéssel. Két helyen is kényszerű változtatásra volt szükség az előző heti kezdőhöz képest, belső védő poszton Trizna Márk helyére kellett beugornia az egy évvel fiatalabb Valent Andrásnak, aki jó játékkal hálálta meg a bizalmat. A jobb hátvéd poszton pedig a pénteki edzésen karján súlyos sérülést szerző Tábori Zalán helyére kellett beállnia Attia Krisztofernek, aki nagyszerűen oldotta meg ezt a feladatot. Az ellenfél betömörülő védelme a 38. percig bírta a ránehezedő folyamatos nyomást és Kanyó révén szögletből megszereztük a vezetést. Ezután beindult a gépezet, és rá 2 percre egy gyors bal szélen vezetett támadásból sikerült a védelem mögé kerülni és a kapu elé belőtt labdára, ugyan többen is érkeztek tőlünk, de az ellenfél védője mentés helyett már csak a saját kapujába tudta juttatni a labdát. A második félidőre a megbeszéltek alapján türelmesebb volt a csapat és középen nem, annál inkább tudatosan a széleken próbált a védelem mögé kerülni, vagy megbontani azt. Az eredménye még 3 gól lett, így kialakítva az 5:0-ás végeredményt. Összességében végig domináltunk és irányítottuk a játékot. Az átmenetek gyorsak voltak és szép támadásokat tudtunk vezetni belőle. Külön öröm volt az egyre több mélységi mozgás a támadóktól, és az egyre több mélységi beindulás. Gratulálok a srácoknak a jó játékhoz, jó úton vagyunk, dolgozunk tovább a fejlődésünkért és a céljainkért.”

U16 Edzőmérkőzés

2023.11.03.

Honvéd MFA Utánpótlás Központ

Honvéd MFA – III.kerületi TVE

4-2

A bajnoki szünet alatt, hogy felmérje tudását U16-os csapatunk, egy edzőmeccs keretein belül mérkőzött meg korosztályában az ország egyik legjobb csapatával, a Honvéddal. Taktikailag és hozzáállásban sem változtatott csapata felfogásán Kun György és ennek egy remek, gólgazdag, helyzetekkel tarkított mérkőzés lett az eredménye. A játék képe remek visszaigazolása volt a minden héten elvégzett kemény munkának és jó hozzáállásnak, amihez gratulálunk csapatunknak és edzőjüknek, Kun Györgynek!

Kun György, vezetőedző:

“Pénteken délelőtt a Kispest otthonába látogattunk edzőmérkőzésre. Bátran és jól kezdtük a találkozót, ami abban jelent meg, hogy már a mérkőzés elején nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre. Minőségi ellenféllel találkoztunk, de mi saját stílusunknak megfelelően, magasan és agresszívan védekeztünk. Ebből a mérkőzésből is leszűrtem hogy jó úton haladunk, és nagyszerű, bátor játékot tudunk nyújtani kiemelt csapatok ellen. Végül 4-2-re kikaptunk de nem érheti panasz játékosaimat!!! Én úgy látom hogy a csapatom, soha nem elégszik meg a jelenlegi helyzetével és mindig fejlődni akar! Nekünk a következő időszakban ilyen meccseket kell produkálnunk és akkor egyénileg és csapatszinten is elérjük céljainkat.”

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 10. forduló

2023.11.04 – 12:00

Veszprém, Veszprémi Foci Centrum USE Sporttelep

VFC USE – III. kerületi TVE

2-3

TVE gólszerzők:

8′ JAKAB ZÉTÉNY

13′ GYERGYÓI ZÉNÓ BALÁZS

40′ JAKAB ZÉTÉNY

Veszprémbe látogatott U14-es csapatunk a bajnokság 10. fordulójában. Jól kezdték a mérkőzést Mészáros Zsolték, ugyanis negyed óra elteltével már 0-2 állt az eredményjelzőn. A második félidőre is maradtak gólok és helyzetek mindkét kapu előtt, a mérkőzés hajrája pedig kifejezetten nagy küzdelmet hozott. Mindezek fényében, egy erős ellenfél otthonában sikerült megszereznie az értékes 3 pontot csapatunknak.

Mészáros Zsolt, vezetőedző:

Magabiztosan kezdtük a mérkőzést, szélességben próbáltuk megmozgatni a középső zónában védekező ellenfelet, hogy mélységi passzsávokat nyerjünk. Türelmesen játszottunk és egy nagyszerű tizenhatoson belüli kombinatív játék után Jakab Zétény megszerezte a vezetést (0:1). Ezek után is inkább mi kezdeményeztünk, több lehetőségünk adódott. Gyergyói Zénó kapura rúgása után pedig már két gólos előnybe kerültünk a 15. percben. (0:2) Innentől kezdve kezdett kiegyenlítődni a játék. A rendkívül gyors bal oldali szélső támadójukat nehezen tudtuk tartani, belső középpályán pedig kevés 1v1 elleni védekező páharcot nyertünk, így létszámfölényes játékhelyzeteket teremtettek és támadásokat vezettek. Nekünk is voltak lehetőségeink a széleken vezetett támadások révén. A félidő közepe táján egy szöglet rúgást követően nem tudtunk felszabadítani és az ötösön belülről szépítettek a hazaiak. (1:2) Továbbra is mindkét oldalon voltak lehetőségek. Mi egy kicsit idegesebben fociztunk, tengelyben nehezen tudtuk megtartani a labdákat, pontatlanok voltunk, így a támadókra felívelt labdákra próbáltunk támogató mozgásokkal segíteni. Az ellenfél többet kockáztatott az egyenlítés érdekében. A félidő utolsó percében egy szép jobb oldali támadás végén Szobor Noel nagy lövése kipattant, Jakab Zétény érkezet és növelte az előnyünket. (1:3)

Szünetben megbeszéltük, hogy középpályán több párharcot kell nyernünk és jobban be kell segíteni a társaknak, egy újabb góllal pedig szinte eldönthetjük a mérkőzést.

A második félidő hasonló volt, mint az első. Az ellenfél a félidó elején a gyors szélsője által megszerezte a 2. gólját (2:3). Helyzetek voltak itt és ott. Ha kellett hősiesen védekeztünk, a játékunk csak helyenként volt olyan, amilyet tudunk. Az eredmény már nem változott. Csupaszív játékkal sikerült elhozni a 3 pontot, egy technikás focit játszó csapat otthonából. Megtapasztaltuk, hogy ilyen küzdelmes győzelem is van.

Gratulálok az egész csapatnak, hogy hittek magukban, végig hajtották a mérkőzést és csapatként segítették egymást! Hajrá TVE!

További bejegyzések