Hajrá Kerület, első a becsület!

Két és fél negyeden át meccsben volt a Fradi ellen Lukács Dénes csapata

Nem sikerült a bravúr, a női ob I 7. fordulójának keddi játéknapján a Ferencváros 17-9-re legyőzte Lukács Dénes csapatát. A mérkőzés ugyanakkor nem volt sétagalopp a zöld-fehérek számára, ugyanis együttesünk két és fél negyeden át nagyszerűen tartotta magát. Azt követően viszont beindult a Fradi henger, jóllehet ehhez azért kellett a csapatunk kárára a játékvezetők által megítélt dupla annyi büntető is.

Azzal természetesen mindenki tisztában volt, hogy kedden este nem vár majd könnyű mérkőzés együttesünkre a Népligetben. Ugyanakkor az idei top csapatok ellen megvívott találkozóinkból és azok végeredményeiből kiindulva az is borítékolható volt, hogy a lányok mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy komoly erőbedobásra kényszerítsék bajnokaspiráns riválisukat. Nem is történt ez másként! A mérkőzés első negyedében a Fradi 3-1-re elhúzott, ám a kétgólos hátrányt le tudta dolgozni Lukács Dénes csapata, jóllehet a hazaiak ezt követően újabb három gólt szereztek, így megnyugtató előnnyel várhatták a második negyedet. Az előny azonban elolvadt a játékrész végére, ugyanis Hajdú Róza, Illés Heni, Brezovszki Gerda, Török Dorina és Ráski Lilla góljaival 5-3-ra nyertük ezt a játékrészt, aminek köszönhetően Gerendás György csapata minimális előnnyel mehetett csak neki a találkozó második felének. Gólokban tehát minimális volt a különbség a két gárda között, nem úgy a személyi hibákban. A játékvezetők alaposan megszórták csapatunkat, két negyed után 10-6 volt az állás ebben a kategóriában, ami számunkra természetesen komoly hátrányt jelentett, lévén a folytatásban Kiss Patrícia és Huszti Dóra is kipontozódott, ezt pedig a sérült Rajna Enikő hiányában és a „rövidebb kispad” miatt már nem bírta el csapatunk. A folytatásban már nem tudtunk akkora nyomást gyakorolni a hazaiakra, lévén több játékosunk is a két hibaponttal rendelkezett, így a Fradi fokozatosan elhúzott és végül 17-9 arányban megnyerte a találkozót.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Ferencváros ellen” – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Lukács Dénes. „Tulajdonképpen az történt, amit elterveztünk, vagy részben az történt, amit elterveztünk, hiszen nagy nyomást gyakoroltak ránk a hazaiak, magas ritmusban kezdett a Fradi. Ami számunkra nehézséget okozott, hogy már a félidőben tulajdonképpen dupla annyi emberhátrányt, vagy kiállítást szenvedtünk el, mint az ellenfelünk és mivel, egy picit rövidebb paddal érkeztünk Rajna Enikő hiányában, ez azért komoly gondot okozott számunkra. Két és fél negyedig álltunk nagyjából két lábon, ezt követően elvesztettük két védőnket, illetve négy embernek volt már két hibája, ennek fényében pedig teljesen másképp kellett játszanunk. Nem tudtam igazán cserélni és a játékosok elfáradtak ebben a kiélezett tempóban. A látottak alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk ennél szorosabb eredményt elérni, mert abszolút benne volt a pakliban, ugyanakkor a két és fél negyeden át nyújtott játékunkra nagyon büszke vagyok. Szerettük volna megmutatni a Fradi ellen is, hogy mire vagyunk képesek és szerettünk volna egy jó mérkőzést játszani, de erre most nem volt lehetőségünk”

– értékelte a látottakat Lukács Dénes.

Csapatunk a naptári évet Tatabányán zárja majd, ahol szinte senkire nem vár könnyű feladat, de ezzel tökéletesen tisztában van vezetőedzőnk is.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, valahogy számunkra a Tatabánya elleni idegenbeli összecsapás mindig nehéz szokott lenni. Ez a találkozó is hétköznap este lesz, ami szintén nem segít, hiszen sok az egyetemista a csapatunkban. Rangadóként tekintünk a Tatabánya elleni derbire, komolyan készülünk rá. Fontos lenne elhoznunk az összes megszerezhető pontot és akkor időarányosan azt mondhatjuk, hogy jól állunk a bajnokságban, mert egy esetleges győzelemmel a tabellán jelenleg alattunk álló csapatok ellen hibátlan idegenbeli mérleggel állnánk. A bajnokság lebonyolítása nem éppen optimális, de egy esetleges tatabányai sikerrel kellő optimizmussal várhatnánk a tavaszt és tovább harcolhatnánk a kitűzött célokért, nevezetesen, hogy előre lépjünk a tavalyi 7. helyről az 5-6. hely irányába.

A Tatabánya elleni mérkőzést (amely a 9. forduló egészen pontosan) november 22-én, 20 órás kezdéssel rendezik.

MOL NŐI OB I

Alapszakasz, 7. forduló

FTC-TELEKOM WATERPOLO – III. KERÜLETI TVE 17-9 (6-3, 3-5, 4-0, 4-1)

Gólszerzőnk: Kurucz-Gurisatti 5, Kuna 3, Dömsödi 3, Tóth-Csabai 2, Vályi 2, Nagy 2 ill., Brezovszki Gerda, Török Dorina (2), Illés Henrietta (2), Ráski Lilla, Hajdú Róza (2), Gyöngyössy Anikó

További bejegyzések