Hajrá Kerület, első a becsület!

Balatonfüredi FC – III. kerületi TVE – helyszíni, online tudósítás

Újra nekifutunk! A bajnokság 14. fordulójából elmaradt mérkőzését pótolja a mai napon csapatunk Balatonfüreden. Ahogy azt az idegenbeli mérkőzéseinken idéntől szurkolóink megszokhatták, a helyszínről tudósítunk a találkozóról. Cikkünk folyamatosan frissül, lejjebb görgetve megtalálható a két gárda egymás elleni statisztikája, illetve (frissítve) az idei bajnokságban eddig lejátszott mérkőzéseik eredményei is.

Küzdelmes mérkőzésen, teljesen megérdemelten nyertünk 3-1-re a Balatonfüred otthonában, ezzel a srácok szép ajándékkal kedveskedtek születésnapos vezetőedzőjük előtt! Szép volt Fiúk! A maroknyi kék-fehér szurkolótábornak köszönjük, hogy ezúttal is a helyszínen támogatták kedvenceiket!

90 +4. perc – itt a vége! 1-3! Lapu Andor tette fel az Í-re a pontot!

90 +3. perc – Hajagos kap sárgát időhúzásért.

90 +2. perc – ha minden igaz, akkor 4 percet hosszabbít a játékvezető. Nyom a Füred, de álljuk a sarat!

90. perc – lejárt a rendes játékidő, nem indokolt a hosszabbítás! Bartos előtt még adódott egy lehetőség, ám a labda elpattant a 16-oson belül.

88. perc – Leshelyzetből szerzett gólt a Füred, marad az 1-2!

87. perc – nálunk a labda és ez így van jól! Az ellenfél területén próbáljuk tartani a játékot, nem hagyjuk kibontakozni a füredi támadásokat. Nem sokat kell már kihúznunk!

85. perc – nyomnak a hazaiak, de a kontrákból tudunk veszélyeztetni. Közben az indulatok a pályán és a lelátón is kezdenek szintet lépni, a játékvezető egyes ítéletével a hazai közönség nehezen tud azonosulni.

83. perc – Buda harcol az oldalvonal mellett a jobb szélen, bedobással jöhetünk, egy becsúszó lábról ment ki a labda.

81. perc – Kapronczai tekert kapura 17-ről, egy füredi lábról ment a labda szögletre.

78. perc – Megvan! 1-2! Barczi értékesítette a büntetőt!

76. perc – büntetőhöz jutunk! Barczi tört kapura, a védők csak buktatva tudták feltartóztatni.

75. perc – Hármat cserél Harmati Tamás: érkezik Bartos, Lapu és Kósa, Török, Pálvölgyi és Kaszás helyére.

74. perc – Kapronczai esett el az ellenfél 16-osán belül érdekes körülmények között, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

73. perc – most Cseszneki kapott egyet a lábára, szabadrúgással jöhetünk.

71. perc – Kapronczai kapott sárgát, lekésett a labdáról.

68. perc – Barczi kapott nagyszerű labdát Kapronczaitól, egyedül törhetett kapura, ám Pécseli Szilárd éppen bele tudott piszkálni a labdába, így segítve Sevingert.

66. perc – Újabb csere nálunk, Takács Kevin helyére Marques-Airosa Patrik áll be, így Kulcsár behúzódik középre.

63. perc – Nagy eresztett meg egy életerős lövést 18-ról, Hajagosnak nem okozott gondot a hárítás.

62. perc – Pálvölgyi beívelését vágták ki a hazai védők, jó lett volna Kapronczainak. Bedobással jöhetünk a 16-os vonalában.

58. perc – Cserélnek a hazaiak is, Bartha Rolandot Horváth Ákos váltja.

57. perc – cserél Harmati Tamás – Vankó Imre helyére áll be Kapronczai Gergely.

56.perc – szabadrúgással jöhetünk a térfelünkről, Kulcsárral szemben volt szabálytalan a füredi támadó.

53. perc – Major Szabolcs értékesítette magabiztosan a 11-est, Hajagos az ellenkező oldalra vetődött. 1-1

51. perc – büntetőhöz jut a Füred, Buda Péter kezére pattant a labda a 16-oson belül.

50. perc – hazai szöglet, Takács Kevin tisztázott jókor és jó ütemben.

48. perc – megint nagy lendülettel kezd a Füred, Major lépett ki egy kényszerítőt követően, ám les miatt szabadrúgással jöhetünk.

47. perc – rögtön egy szabadrúgás, Vankó Imrét buktatták. 25 méterről végezhetjük el a szabadrúgást.

Vankó Imre lőtte el a szabadot, a labda mellé ment.

46. perc – kezdődik a második félidő, nem változtatott Harmati Tamás, maradt az első félidőben látott felállás.

45. perc – Itt a vége az első félidőnek! Magabiztosan játszunk, kontroll alatt tartjuk a mérkőzést, ám azért az is igaz, hogy a Füred néhányszor eljutott a kapunk előterébe, erre figyelni kell. Félidőben 0-1!

42. perc – Szögletet rúghatunk a bal oldalról.

Lövésre lekészített labda a szöglet után, Kaszás rúgta kapura, a labda mellé ment.

40. perc – Veszélyes szituáció a kapunk előtt, a bal oldalon húzta meg Bartha egy labdaszerzést követően, a középre lőtt labdára szerencsére senki sem érkezett.

37. perc – Kulcsár nagyot megy ma is! Fáradhatatlanul rakkol, szerzi a labdákat a jobb szélen, még lerántani sem tudják.

34. perc – Sárga lap a hazaiaknál, 17-essel Lasz kaszálta el Barczit.

Szép akciót vezettünk a jobb oldalon, Kulcsár szerzett labdtá, majd Kaszás indította Csesznekit, aki Barczit ugratta ki. Csapatkapitányunk a jobb oldalon húzta volna meg, ám ekkor jött a szabálytalanság.

32. perc – Kaszás váltott oldalt, Vankó Imre beadására Papp Máté érkezett, védőnk lövése után a labda nem sokkal ment mellé. Máté az akció után a földön maradt, vélhetőleg egy menteni igyekvő védő lábával találkozhatott, szerencsére nincs baj.

31. perc – Szép akciót vezettünk a jobb oldalon, ezúttal is Török szerzett labdát, majd Kulcsár és Kaszás játszottak össze, a füredi védők a beadást szögletre mentették.

28. perc – bedobással jövünk, Papp Máté indította Vankót nagyszerűen! Az akció végén Kulcsárhoz került a labda, aki 18-ról lőtt kapura, a labda azonban fölé ment.

27. perc – kontroll alatt tartjuk a játékot, a hazaiaknak a félpálya átlépése is gondot okoz az elmúlt percekben. Török és Pálvölgyi magabiztosan szerzik a labdákat a pálya közepén.

25. perc – Sárga lap a hazaiaknál! Pálvölgyit könyökölte le Szalai Péter.

23. perc – Buda Péter életerős lövése kerülte el centikkel a kaput, a 16-os bal sarkából tüzelt játékosunk.

20. perc – lesgyanús szituáció a vendégeknél, ám a partjelző nem lendítette a zászlóját. Jobb oldalról veszélyesen érkezett a vendégek beadása, ám középen Szalai lemaradt a labdáról. A bekapott gól látszólag nem fogta meg a hazaiakat.

17. perc – GÓÓÓÓL! Megvan a vezetés, Barczi Dávid a gólszerző!

Török László szerzett labdát a félpályánál, majd Kulcsárhoz játszotta, aki Kaszás Gábor szöktette a szélen. Fiatal játékosunk nagyszerűen adott középre laposan, a labda tökéletes volt a nagy lendülettel érkező Barczinak. Szép akció volt!

15. perc – Füredi dobás a 16-osunk vonalában, a labda veszélyesen pattogott az ötös környékén, végül fel tudtunk szabadítani. Nyom a Füred, eddig kiegyenlített a találkozó, egy-egy helyzettel, ám a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben.

14. perc – Beszorítottuk a hazaiakat, Barczinak volt egy szép beadása, ám a védők menteni tudtak. Vankó pedig szabálytalan volt az ellenfél labdakihozatalánál, szabadrúgással jöhet a Füred.

13. perc – Csesznekinek rúgtak oda, szerencsére nincs baj. Szabadrúgással jövünk a saját térfelünkről.

10. perc – megvan az első kapuralövésünk! Cseszneki a bal oldalról tört be a 16-oson belülre, lövését azonban védte Sevinger. Szép akció volt!

9. perc – Bedobással jövünk, Kulcsár indította volna Csesznekit.

7. perc – az első kapuralövés a hazaiaké, ugyanakkor a labda nem talált kaput. Szalai Péter próbálkozott, lövése mellé ment.

6. perc – Cseszneki próbált betörni a füredi 16-oson belülre, szép megkerülős csellel hozta zavarba védőjét, ám végül bedobásra mentettek a fürediek.

4. perc – mezőnyben zajlik a játék, a hazaiak megnyomták az első perceket, erőszakosan szeretnének labdát szerezni és ívelésekkel próbálják a labdát a védővonalunk mögé belőni. Eddig mondjuk nem sok sikerrel.

2. perc – Az első percek a hazaiaké, Szalai szépen tört be a 16-osunkra, pár csel után azonban elvesztette a labdát és fel tudtunk szabadítani.

1. perc – Ebben a pillanatban Iványi Gábor játékvezető útjára engedi a találkozót. Hajrá Kerület!

Perceken belül kezdetét veszi a találkozó, a csapatok éppen most vonulnak ki. Jó látni, hogy még egy hétközi mérkőzésen is elutaznak idegenbe a szurkolóink. Köszönjük!

Cikkünk folyamatosan frissül…

Kezdőcsapatok:

Balatonfüredi FC:

Csikós Sándor megbízott vezetőedző egy helyen változtatott csapata legutóbbi, a Gyirmót elleni 7-4-re elveszített mérkőzésen pályára küldött kezdőcsapatához képest.

Kezdőcsapat:

Sevinger Zs., Farkas D., Imre I., Szalai P., Mayer G., Major Sz., Lasz Sz., Pécseli Sz., Bartha R., Nagy R., Tóth G.

Cserék:

Erdélyi Á., Vér K., Nagy A., Gosztony G., Török M., Lórántfy M., Nagy B., Burucz B., Szabó B., Horváth Á., Hetesi P.

III. kerületi TVE

Harmati Tamás pár helyen változtatott a vasárnapi, Puskás II. ellen pályára küldött kezdőcsapatán, többek között a kezdőben kapott helyet – először TVE-s pályafutása során bajnoki találkozón – fiatal védőnk, Takács Kevin.

Kezdőcsapat:

Hajagos T., Kaszás G., Papp M., Cseszneki R., Pálvölgyi P., Vankó I., Török L., Takács K., Buda P., Barczi D., Kulcsár D.

Cserék:

Tímár B., Bartos J., Borbély B., Lapu A., Kapronczai G., Kósa M., Marques-Airosa P.

Bajnoki szereplés, egymás elleni statisztika:

Balatonfüredi FC – 9. hely 20 pont (5gy -5d -5v)

A fürediek a legutóbbi fordulóban 7-4-re kikaptak a Gyirmóttól, ezt megelőző négy meccsükből csupán egyet nyertek meg.

III. kerületi TVE – 4. hely 28 pont (8gy – 4d – 3v)

Legutóbbi négy mérkőzésünkből hármat elvesztettünk, egyet pedig döntetlennel zártunk. A bajnokságban csapatunk a második legkevesebb gólt kapta, viszont négy forduló óta csupán három gólt szerzett.

Egymás elleni statisztika:

8 mérkőzés – 4 Kerület siker, 3 döntetlen, 1 Balatonfüred győzelem

A Balatonfüred eddig csupán egyszer tudott nyerni csapatunk ellen, a feljutással záruló idényben éppen egy hosszú veretlenségi szériát tört meg a füredi 2-1-es vereségünk. A legutóbbi szezonban idegenben és hazai pályán is döntetlent értünk el a Balaton-partiak ellen, odahaza ráadásul 3-1-es hátrányból sikerült kiegyenlítenie a Fürednek. Az idegenbeli pontvesztés is fájó volt, ugyanis az év meccse, a Tatabánya legyőzése után sikerült két pontot elhullajtanunk.

Idegenben utoljára 2016 februárjában tudtuk mindhárom pontot megszerezni a BFC ellen, akkor Kis Balázs és Szűcs László találataival nyertünk 2-1-re.

A vasárnapi ütközet mindkét csapat számára kiemelten fontos lesz, a hazaiak egy esetleges győzelemmel zárkózhatnak az élbolyra, ami pedig minket illeti, ha három ponttal távozunk Balatonfüredről, akkor a riválisok eredményétől is függően, akár újra a tabella élére állhatunk.

Harmati Tamás szerint ez lehet az egyik legfontosabb a kulcsa a mérkőzésnek:

„Fontos lesz, hogy meg tudjuk törni a stabilitásukat, de mindenekelőtt az lesz a legfontosabb, hogy most magunkon tudjunk átlépni. Nem szabad, hogy átmenjen a játékunk görcsösségbe, türelmetlenségbe azért, mert az előző két összecsapásunkon nem szereztünk pontot. Nem kell szomorkodnunk, nem kell letörnünk és különösen nem szabad más irányba elindulnunk”

A pálya állapotából adódható esetleges nehézségekről:

„A mi játékunknak nem kedvez, hogy az időjárás miatt jóval gyengébb pályákon tudunk játszani. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy fel vagyunk hatalmazva arra, hogy tisztes helytállásba menjünk át. A saját focinkat kell játszanunk, még ha ez küzdéssel is jár. Amikor nem tudunk szépen nyerni, akkor meg kell tanulni csúnyán is győzni. A balatonfüredi nem lesz egy túl szép meccs, véleményem szerint az fog nyerni, aki jobban tud küzdeni.”

Ezt mondta vezetőedzőnk, Harmati Tamás aktuális ellenfelünkről:

„Nagyon stabil játéka van a hazaiaknak, és rendelkeznek a megfelelő kerettel is ehhez a játékhoz. Régóta tagja a Füred az NB III-as mezőnynek, megvan az a fajta rutinjuk, hogy ki-ki meccseket tudjanak játszani az erős riválisokkal, illetve az olyan szoros csatákat is a maguk javára tudják fordítani, amelyeket esetleg egy rutintalan csapat nem biztos, hogy képes”

Erdei Gabi szerint ezért kellemetlen ellenfél a Balatonfüred:

„Kiemelném elsőként a légkört, ami jellemzi a Balatonfüred elleni idegenbeli mérkőzéseket. Elég nehéz pálya a füredi, a hazai szurkolók megfelelően támogatják a csapatukat. A másik dolog velük kapcsolatban, hogy igen fizikális, párharcokban erős csapat a Füred. Erre készülünk, fel fogjuk venni velük a harcot és természetesen a három pontért megyünk”

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program