Hajrá Kerület, első a becsület!

A Sopron volt az ellenfél a bajnokság 6. fordulójában

Serdülő csapatunk a Sopron együttesét látta vendégül a bajnokság 6. fordulójában. Császár György csapata egy, az élmezőnyhöz tartozó erős ellenféllel találta szembe magát a medencében, ámde a kiváló védekezésnek és elszántságnak köszönhetően méltó és egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a soproni alakulatnak. Sajnos ellenfelünk azonban jobban tudott élni a helyzeteivel és többször jutott el lövésekig, így végül szorossá téve a találkozót, de alulmaradtunk az éllovassal szemben.

Fiú Országos Serdülő / Ifjúsági A2 bajnokság

Alapszakasz – Nyugat – 1. csoport – 6. forduló

Serdülő

III. kerületi Torna és Vívó Egylet – Soproni VSE

6 – 10 (2-2,2-3,1-2,1-3)

TVE gólszerzők:

Szabó Zétény (4)

Tóth Berényi Simon Ányos (1)

Kertész Levente (1)

“A Sopron az élmezőnybe tartozó csapat. Mégis a kitűnő védekezésünknek köszönhetően szinte végig egyenrangú ellenfelek tudtunk maradni. A csapat statisztikákat elnézve nagyon hasonlóan teljesített mindkét csapat, egyetlen különbséggel, a Sopron sokkal többször jutott el lövésig, mint mi. Ez összefügg azzal, amit én is látok, hogy a támadásunkat kell még fejlesztenünk. A passzok pontosságán mindenképp javítanunk kell! Továbbá a támadásokban a mozgást kell még finomhangolnunk, hogy olyan pozícióból jussunk lövéshez, amit nagyobb százalékban tudunk gólra váltani. Jövő héten a jelenleg csoportelső Győrrel fogunk játszani, ahol tovább erősíthetjük a játékunkat és felkészülünk a szünet előtti öt rangadóra.”

mondta el meglátásait csapata teljesítményéről Császár György.

Ifjúsági

Serdülő csapatunkhoz hasonlóan, ifi együttesünk is a Sopronnal találkozott az elmúlt fordulóban, ahol a két csapat az egész mérkőzés alatt fej-fej mellett haladva próbálta megszerezni a győzelmet. A találkozó olyannyira szorosra sikerült, hogy a rendes játékidő alatt nem is dőlt el a 3 pont sorsa, ezért büntetőpárbajra került sor a mérkőzés végén, amiben ezúttal Császár György csapata bizonyult jobbnak, és megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

III. kerületi Torna és Vívó Egylet – Soproni VSE

17 – 16 (2-2,3-5,4-0,2-4,6-5)

TVE gólszerzők:

Czeglédy Bertalan (3)

Szabó Zétény (3)

Bakonyvári András (3)

Szabó Bendegúz (2)

Tajcs Soma (2)

Mocsáry Dániel (2)

Frank Dániel (1)

Szabó Máté (1)

“Egy keserű-édes győzelem volt ez a mérkőzés. Az öt lejátszott forduló alatt immáron harmadjára fejeztünk be mérkőzést büntetőpárbajjal. Ezúttal mi kerekedtünk felül és lehetett miénk a győzelem. A védekezésünk nagyon jól működött a legtöbb esetben. Kaptunk néhány elkerülhető gólt, de a legjobban fájók a rendes játékidő végén voltak. Az utolsó negyed első felében 3 góllal is vezettük és a negyed végén kevesebb, mint másfél perccel a vége előtt 2 gólt is kaptunk! Meg kell tanuljuk megtartani 2-3 gólos előnyünket az utolsó negyedben. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy csapatként továbbra is fejlődünk minden egyes mérkőzéssel. Bízom benne, hogy a továbbiakban egyre többször fogjuk tudni kedvezően lezárni az ilyen mérkőzéseket.”

értékelte a Sopron elleni győztes találkozót Császár György.

További bejegyzések