Hajrá Kerület, első a becsület!

Győzelemmel zárta az alapszakaszt Lukács Dénes csapata, jöhet a BVSC elleni párharc!

Gond nélkül nyerte 15-7-re a Tatabánya elleni alapszakaszt lezáró bajnokiját Lukács Dénes csapata és immáron teljes gőzzel készülhet a BVSC elleni playoff párharcra.

Szombat este a Tatabánya együttesét fogadta Lukács Dénes együttese, a MOL ob I. alapszakaszának utolsó fordulójában. A novemberi idegenbeli találkozó és csapatunk jelenlegi formája, valamint az alsóházi csapatok elleni eddigi teljesítménye alapján kötelező győzelemként volt elkönyvelve a tatabányaiak elleni összecsapás és végül nem kellett csalódnunk. Persze az ilyen meccsek általában azok, tehát a kötelező győzelem kategóriájába tartozók, amelyeket olykor a legnehezebb behúzni, ám Kiss Patríciáék egy pillanatra sem inogtak meg. Már rögtön az első negyedben megnyugtató előnyre tett szert csapatunk, ezt a játékrészt 5-1-re nyertük úgy, hogy a mérkőzés első öt gólját csapatunk szerezte. A második negyedben a Tatabánya felerősödött, mi többet hibáztunk a kelleténél, így a vendégek feljöttek 6-4-re, ám innen egy négyes „futással” újra elhúztak Gyöngyössy Anikóék és bár a Tatabánya próbálta csökkenteni a hátrányát, sokkal közelebb nem tudott már kerülni Lukács Dénes csapatához, amely végül 15-7-re nyerte a találkozót. A Kerületből Kiss Patrícia zárta a legeredményesebben a meccset a maga négy góljával, de Rajna Enikő és Ráski Lilla is megdobta a maga három gólját, előbbi ráadásul hibátlan „lőlapot” adott le. A góllövők közé összesen hét Kerület játékos került be, a másik oldalon négy játékos osztozott a gólokon.

A találkozó után vezetőedzőnk, Lukács Dénes elégedetten nyilatkozott, bár a 7 kapott gólt sokallta, ugyanis az edzésen, mint kiderült 6-ban állapodott meg a csapattal.

„Azt gondolom, hogy ma mindkét csapat hozta, ami tőle elvárható. Nagyon lelkesen, ügyesen játszott a tatabányai csapat, nekünk pedig végre kellett hajtanunk azt a kötelezőnek mondható feladatot, ami mindig nehéz, nevezetesen, hogy hazai pályán 8. győzelmünket is megszerezzük az alsóházi csapatok. Én összességében elégedett vagyok azzal, amit láttam, bár azt mondtam a lányoknak, hogy a délelőtti edzés az jobban tetszett és most már teljes egészében a jövőhétre koncentrálunk” – beszélt csapata teljesítményéről a mérkőzést követően Lukács Dénes.

A vendégek szakvezetője, Zantleitner Krisztina a hibákra hívta fel a figyelmet, amikor csapatáról beszélt, valamint kollégájához hasonlóan kiemelte, hogy azért számukra is a rájátszáson van már a fő fókusz.

„Gratulálok először is a Kerületnek a győzelemért! Azt gondolom, hogy mindkét csapat már előre tekint és próbál gyakorolni a következő héten kezdődő rájátszásra. Igazából elég hullámzó volt a teljesítményünk, az első negyedben azért ötször betalált a Kerület, mi pedig előre elég nehezen találtuk meg, hogy mit, merre, hogyan csináljunk. Egy picit visszajöttünk, lőttünk pár gólt, de a mai este igazából mindkét csapat forgatta a saját keretét. Küzdöttek a lányok, voltak hibák is természetesen, például sokkal gyorsabban kéne elhatározni magunkat a lövésre. Erre azért most nem sok időnk van, de azért előre kéne lépni a következő mérkőzésekre. Várjuk a rájátszás mérkőzéseit és dolgozunk tovább” – zárta értékelését a vendégek szakvezetője, Zantleitner Krisztina.

Ami pedig a folytatást illeti, szerdán kezdetét veszi a playoff, ami azt jelenti, hogy csapatunk a BVSC otthonában kezdi meg az egyik fél második győzelméig tartó párharcot. A derbi második felvonására szombaton kerül sor, a TVE uszodában.

A Tatabánya elleni mérkőzésen készült képeket klubunk hivatalos Facebook oldalán lehet megtekinteni.

(Fotók: Szabó Péter)

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program