Hajrá Kerület, első a becsület!

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén sem lehet más a cél, csak a győzelem

A MOL női ob I. alapszakaszának utolsó fordulójában Lukács Dénes csapata a Tatabányát fogadja. A cél nem is lehet más, csak a győzelem és aztán jöhet a BVSC elleni playoff-derbi!

Vasárnap 18 órától az alapszakasz utolsó mérkőzésén a Tatabánya együttesét fogadja Lukács Dénes csapata. A két gárda novemberben játszott egymással, azon a mérkőzésen nagyarányú Kerület siker született. Papíron a “visszavágó” sem hozhat más eredményt, hiszen Lukács Dénes együttese jobb erőkből áll, ráadásul a lányok az utóbbi hetek erőltetet menete után pihenőt kaptak vezetőedzőnktől, tehát pihenten – már amennyire a szezon ezen részén lehet egyáltalán pihentségről beszélni – érkeznek az összecsapásra és ami a legfontosabb, Illés Henin kívül nincs több sérült, Lukács Dénes a legerősebb csapatával számolhat.

A novemberi 9. fordulós mérkőzés igazából az elején, 3-2-ig volt szoros, onnantól fokozatosan húzott el csapatunk a riválisától, összesen nyolc játékosunk iratkozott fel a góllövőlistára, közülük Brezovszki Gerda és voltak a legeredményesebbek 3-3 találattal. Az utolsó két játékrészben a Tatabánya összesen két gólt tudott szerezni, ez jól mutatja, hogy nem csak támadásban, de védekezésben is fegyelmezett teljesítményt nyújtottak Gyöngyössy Anikóék és a kapusteljesítmény is remek volt. Hasonlót vár vasárnap is Lukács Dénes, aki a mérkőzést felvezető videós interjúban is kiemelte, hogy bár a tabellán elfoglalt helyezés és a bajnoki pontszám szempontjából nem játszik nagy szerepet ez a mostani meccs, de a BVSC elleni playoff-derbi tekintetében igen. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Tatabánya ellen azt a játékot fogja játszani együttesünk, mint majd a kék-sárgák elleni párharcban, hiszen két teljesen más csapatról van szó, de ettől függetlenül egy éles meccs mindig jobb erőpróba, vagy felkészülés egy közelgő rangadóra, mint egy edzőmeccs. Vezetőedzőnk és játékosa, Huszti Dóra is kiemelték, hogy azért a fejekben már inkább a rájátszás játssza a főszerepet, ám ettől függetlenül az alapszakaszt szeretné mindenki egy szép győzelemmel zárni.

A teljes beszélgetést, amely során vezetőedzőnk az ellenfélről is beszél, klubunk hivatalos Facebook oldalán lehet megtekinteni.

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program