Hajrá Kerület, első a becsület!

Idegenben kezdi a playoff-párharcot Lukács Dénes csapata

Ma este a Szőnyi úti uszodában a BVSC ellen megkezdi a rájátszást női vízilabda-csapatunk.

Ma este 20 órás kezdéssel rendezik a MOL női ob I-ben a BVSC elleni playoff-párharc első felvonását. Lukács Dénes csapata idén eddig kétszer mérkőzött meg a kék-sárga gárdával, idegenben és hazai pályán is vereséget szenvedett, ám mindkét összecsapás nüanszokon múlott, különösen a hazai meccs. Vezetőedzőnk szerint sok újat a két csapat nem tud majd mutatni egymásnak, a szerdai is egy végletekig kiélezett, szoros meccs lesz az eddigiek alapján, ahol majd a kapusteljesítményen és a védekezésen lesz, lehet a legnagyobb hangsúly. Lukács Dénes úgy gondolja, hogy az egyéni forma is döntő faktor lehet, amely csapat a legkevesebb hibát követi el a párharc mérkőzései során, az jöhet ki győztesen a végén.

A két csapat áprilisban két hét alatt tudta le az alapszakaszbeli mérkőzéseit, a hazai medencében lejátszott összecsapáson egy gól, az idegenbeli meccsen pedig négy gól döntött a BVSC javára. Azt mindkét mérkőzés megmutatta, hogy a kapusteljesítményen sok fog múlni, de – és ezt már csak mi jegyezzük meg – a játékvezetésen is. A hazai meccsen előfordultak furcsa ítéletek, volt olyan gól is, ami igazából nem volt az. Remélhetőleg a playoff párharcot nem ezek a nüanszoknak tűnő, ám igen csak fontos momentumok döntik majd el.

Keresztes Anita, akivel vezetőedzőnkhöz hasonlóan szintén beszélgettünk a mérkőzés előtti napon a csapategységet emelte ki, mint fontos faktort. Fiatal játékosunk a fentebb már taglalt védekezés és kapusteljesítmény mellett arra is rámutatott, hogy támadásban sem lehetnek hibák, az elszórt passzok egyszerűen nem férnek bele egy ilyen kiélezett párharcba.

A Lukács Dénessel és Keresztes Anitával készült beszélgetést, egyszersmind a playoff beharangozóját Facebook oldalunkon lehet megtekinteni.

A III. kerületi TVE – BVSC-Zugló playoff párharc szerdán este a Szőnyi úti uszodában veszi kezdetét 20 órától, a párharc az egyik csapat második győzelméig tart. A második találkozót szombaton, a TVE uszodában rendezik.

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program