Hajrá Kerület, első a becsület!

Igen komoly veretlenségi sorozatban U16-os és U17-es csapataink

A bajnokság 10. fordulójában a Tarpa SC csapatát látta vendégül Mónos Tamás együttese. A vezetést a vendégcsapat szerezte meg a 30. percben, de a csapat erejét mutatja, hogy a második félidő derekán már nálunk volt az előny, így azt hihettük, hogy a 3 pontot is megszerezzük hazai pályán, de sajnos egy lepattanó labdát a vendégek gólra tudtak váltani a mérkőzés hajrájában, így pontosztozkodás lett a találkozó vége.

MLSZ Országos U19 Kiemelt 10. forduló

2023.11.19 – 12:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Tarpa SC

2-2

TVE gólszerzők:

HIBJAN ACUNA JOSÉ 70′

KÓSA MARCELL ZSOLT 74′

Mónos Tamás, vezetőedző:

“Vasárnap 12:00-kor fogadtuk hazai pályán a Tarpa csapatát. A mérkőzés jó erős tempóban kezdődött, mindkét csapat igyekezett gyors akciókat vezetni. A mezőnyben nagy küzdelem alakult ki, sok apró szabálytalansággal és örülök, mert nem maradtunk alul a kemény párharcokban. Az ellenfél a félidő 30. percében szélről egy beadást követően megszerezte a vezetést, így 0:1-es hátrányban fordulhattunk. A második félidő hasonló játékot hozott itt is-ott is, kisebb-nagyobb helyzetekkel. Egy jól eltalált átlövést, majd egy szépen végig vezetett akciót követően, 4 percen belül sikerült megfordítanunk a meccset. A hátrányba került ellenfelünk érezhetően igyekezett gyorsan változtatni a mérkőzés állásán, próbált nyomást helyezni ránk és úgy érzem néhol már túlságosan agresszívan, durva faultokkal próbálták a mi kontráinkat megakadályozni. Mérkőzés végén sajnos sikerült is kiegyenlíteniük. A hátralévő időben a játék nagyon pulzáló volt, mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, végül maradt a 2:2-es végeredmény. Összességében pozitív vagyok a mérkőzés után, mert az előző heti meccsünkhöz hasonló felfogásban, rendszerben játszottunk, amire alapozhatunk a jövőben, és azért mert sikerült hátrányból visszajönnünk a mérkőzésbe. Amiért csalódott vagyok, hogy sajnos nem tudtuk otthon tartani a három pontot.”

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 11. forduló

2023.11.18 – 15:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Lurkó UFC

6-0

TVE gólszerzők:

BALDAUF ZALÁN MÁTÉ 25′

ULVICZKI TAMÁS 40′

ULVICZKI TAMÁS 45′

EGERVÁRI BERTALAN 53′

EGERVÁRI BERTALAN 56′

ULVICZKI TAMÁS 82′

Hazai pályán fogadta U17-es csapatunk a sereghajtó Lurkó UFC-t. Ennek megfelelően kezdte a mérkőzést Bognár Kornél együttese, így 45 perc elteltével már magabiztos előnyre tettek szert. Csapatunk a második félidőben agresszív és fegyelmezett játékának köszönhetően még tovább növelte előnyét, és 6 rúgott gólig meg sem állt, amihez Ulviczki Tamás egy mesterhármassal, míg Egervári Bertalan egy duplával járult hozzá. Ezzel a győzelemmel már tizenegy meccs óta nem talált legyőzőre U17-es csapatunk.💪

Bognár Kornél, vezetőedző:

“Szombaton 15 órakor a tabella utolsó helyén álló Lurkó UFC csapatát fogadta hazai pályán U17-es csapatunk. Az első félidőben nem voltunk kellően agresszívak, élesek és taktikailag fegyelmezettek. 3:0-ás vezetés birtokában indulhattunk neki a második félidőnek, de a szünetben rendezni kellett ennek ellenére, hogy kinek mi a feladata a pályán. Jó felfogásban, taktikailag fegyelmezetten, agresszívan, célratörően játszottunk a folytatásban, aminek még három gól lett az eredménye.

Összességében végig irányítottuk és kézben tartottuk a mérkőzést. Külön öröm hogy a csapat a második félidőre váltani tudott, és akarta a jobb és tartalmasabb játékot. Gratulálok, továbbra is figyelem, fegyelem, alázat!!!”

MLSZ Országos U16 Alap 10. forduló

2023.11.18 – 13:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Szeged Csanád Grosics Akadémia

2-1

TVE gólszerzők:

ZAJTAI SZILÁRD LEVENTE 35′

VANCSURA DOMINIK VENDEL 54′

Tovább növelte veretlenségi sorozatát Kun György csapata, akik immáron kilenc forduló óta nem találnak legyőzőre. A bajnokság 10. fordulójában a dobogó második pozícióját elfoglaló Szeged együttesét látta vendégül csapatunk. Az ismét nagyszerű mentalitással játszó fiataljaink már az első félidőben 1-0-ás előnyre tettek szert, amit a második félidő elején meg is tudtak duplázni. Az ellenfélnek a 90. percben szerzett gólja csupán a szépítésre volt elég, mert végül 2-1-es végeredménnyel itthon tartottuk a 3 pontot a Szeged elleni rangadón.

Kun György, vezetőedző:

“Szombaton kora délután, a bajnokesélyes Szeged csapatát fogadtuk hazai pályán. A megszokottnál lassabban kezdtük a mérkőzést, és nem találtuk a saját ritmusunkat. Ellenfelünk meglepően mélyen visszahúzódott a saját térfelére, és kontrákra, kivárásra játszott. Rendeztük sorainkat, és az 1. félidő közepére folyamatosan az ellenfelünk térfelén tartottuk a játékot. A mai mérkőzésen a frissesség hiányzott a játékunkból, de minőségünk és mentalitásunk újfent a helyén volt. Nagyon hosszú veretlenségi sorozat van mögöttünk, és ahogy érzékelem, harcba szálltunk a bajnoki címért! Nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt időszakban és olyan keretet formáltam, amilyet az egyesületünk és én is képviselek!!!”

MLSZ Országos U15 Alap 10. forduló

2023.11.18 – 10:00

Budapest, UTE Atlétikai Stadion (UTE Labdarúgó Akadémia)

UTE – III. kerületi TVE

3-1

TVE gólszerzők:

3′ FOGARASI KEVIN ANDRÁS

A 10. fordulóban a tabellán közvetlenül előttünk elhelyezkedő UTE csapatához látogatott Kaszai Gábor és csapata. A találkozót álomszerűen kezdték U15-öseink, ugyanis már a 3. percben megszerezték a vezetést. Sajnos az előnyt sokáig nem tudta tartani csapatunk, az Újpest a 16. percben egyenlíteni tudott, majd a 25. percben már a vezetést is megszerezte, így 2-1-es eredménnyel vonulhattak a csapatok szünetre. A második félidőben mindkét csapat cserékkel próbálta frissebbé tenni a játékot, ami hazai oldalon a 82. percben újabb gólt eredményezett, így sajnos pont nélkül távoztunk Újpestről.

Kaszai Gábor, vezetőedző:

“Szombaton reggel az UTE vendégeként léptünk pályára.

A tabellán elfoglalt helyezések és az eddigi eredmények alapján szoros, kiélezett csatára számítottunk. Sajnos több hiányzónk is volt. Szinte a komplett középpályánk hiányzott. Kényszerű megoldásokkal igyekeztünk pótolni a hiányzókat.

Jól kezdtük a mérkőzést, ami ez elmúlt mérkőzéseken nem volt jellemző ránk. A 3. percben Vér Bátor beadásra jól érkezett a hosszú oldalon Fogarasi, aki a kapuba juttatta a labdát.

A mérkőzésen mindkét csapat igyekezett nyomás alatt tartani az ellenfelet. Felváltva tudta egyik csapat a másikat a kapuja elé szorítani és veszélyeztetni. Sajnos a 16. percben egy átlövés utáni kipattanóra az ellenfél támadója reagált jobban és egyenlítette ki a mérkőzés állását. A 25. percben pedig egy szöglet után nem tudtuk kijuttatni a labdát a védekező harmadunkból az ellenfél ezt pedig kihasználta.

A félidei állás 2-1 volt a hazai csapatnak.

Az első félidőben a középpályán keveset tudtuk birtokolni a labdát és a támadóink is kis százalékban tudtuk megtartani a játékszert. Ezekre hívtuk fel a játékosok figyelmét a szünetben és néhány olyan taktikai elemre, védekezésben és támadásban is, ami hatékonyabbá tehette a játékunkat.

A második játékrészben is nyílt volt a játék. Mi igyekeztünk egyenlíteni, míg az ellenfél az ellenakciókból lezárni a mérkőzést. Az utolsó passzainkba, a döntésekbe sok hiba csúszott a támadó harmadban, pedig még több lehetőséget ki tudtunk volna alakítani. Így is meg voltak a helyzeteink, de nem tudtunk a kapuba találni. A hosszabbítás pereiben nagyon kinyílt a védelmünk, nagy kockázatot vállaltunk, ami megbosszulta magát és egy kontra után gólt tudott szerezni az Újpesti csapat.

Sok energiát fektettünk ismét a mérkőzésbe, de ezen a napon is kevésnek bizonyult ez a sok erőfeszítés. Pozitívum, hogy az elmúlt mérkőzéseinkhez képest jól kezdtük a találkozót és korán meg tudtuk szerezni a vezetést. Az is pozitívum, hogy nem engedtük kibontakozni az ellenfelet és végig nyomást tudtunk rájuk gyakorolni és a hajrában ismételten több helyzetet is ki tudtunk alakítani, ami azt is mutatja, hogy fizikálisan is bírtuk a mérkőzés tempóját. Negatívumok is voltak, amiken tovább kell dolgoznunk és bíznunk abban, hogy a befektetett munka megtérül a további mérkőzéseinken! Hajrá Kerület!”

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 12. forduló

2023.11.19 – 11:00

Pécs, PMFC Kovácstelep Sporttelep

PMFC – III. kerületi TVE

1-1

TVE gólszerzők:

38′ BÍRÓ FÉLIX DOMINIK

Igazi rangadót játszott U14-es csapatunk az előző fordulóban, ahol a tabella második helyén állomásozó PMFC csapatához látogatott Mészáros Zsolt együttese. A meccs egésze alatt mindkét gárda nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzése érdekében, a gólváltás után viszont egyik csapat sem tudta a maga javára billenteni a mérleg nyelvét, így 1-1-el zárult az éllovasok csatája.

Mészáros Zsolt, vezetőedző:

“Erős fizikumú csapattal találkoztunk. A mérkőzés elején kapkodtunk és többször hibáztunk az átadások terén, több játékosnál azt éreztem, hogy túlságosan izgulnak és nehezen bírják a tétet. Az ellenfélnek több gólhelyzete is adódott, Novák Áron nagyszerűen védett. A félidő közepe táján kezdtünk kijönni a szorításból, többször jutottunk el a támadó harmadig, viszont kevés helyzetet sikerült kidolgoznunk. Védekezésben jobban szűrtünk középpályán, a belső védőink jól gyűjtötték be a mélységi indításokat és párharcokat nyertek. A 25.percben R.Horváth Tomit kellett lecserélni sérülés miatt. A 30. perc körül Gyergyói Zénó szerzett labdát az ellenfél kapujától 30 méterre, kiugratta a bal oldalon Jakab Zétényt, aki ziccerig vezette a labdát. Bal lábas lövését védte a kapus, a kipattanót éles szögből szépen juttatta a kapuba Bíró Félix.(0-1) A játék képe és az eredmény nem változott szünetig.

A szünetben több oldalforgatást kértünk a szabad területek nyerése miatt. A bátrabb, vállalkozóbb szellemű játékra is felhívtuk a figyelmet.

A második félidő forgatókönyve hasonlított az elsőhöz. Nagy rohamokkal kezdtek a hazaiak, de jól védekeztünk és most nem nagyon alakult ki ziccerük, inkább távolabbról próbálkoztak. Egy ilyen távoli, beívelt szabadrúgás utat talált a kapunkba.(1: 1) A játékrész második felében nyíltabb foci alakult ki, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Játékunkban volt kapkodás (támadás építés) és higgadtság (labdakihozatalok). Már többször forgattunk, a lendületben lévő támadóinkat szabálytalanságokkal tudták megállítani. Az eredmény nem változott.

Összegezve: Egy olyan csapat otthonából tudtunk elhozni 1 pontot, akik a mai napon közelebb álltak a győzelemhez. A fizikális és sebességbeli különbségeket lelkesedéssel, csapategységgel és talán taktikával pótoltuk. Dicséret a csapatnak, mert tudtak váltani mérkőzés közben (forgatások, középpályás védekezés), kommunikáltak és küzdöttek!

Hajrá TVE!”

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 12. forduló

2023.11.19 – 12:00

Paks, Paksi FC Stadion

Paksi Futball Club – III. kerületi TVE

0-0

Pakson lépett pályára U13-as csapatunk az elmúlt hétvégén, ahol a meccs nagy részében fölényben futballozott Gyenes András együttese. A kialakított helyzeteiket ezen a napon nem sikerült gólra váltaniuk, viszont a csapat kifogástalan védekezésének köszönhetően a mi hálónk sem rezdült, így gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó.

Gyenes András, vezetőedző:

“A 12. fordulóban a Pakshoz látogattunk. Az első 10 percben három lehetőségünk volt gólszerzésre, ám sajnos ezeket nem sikerült gólra váltani. A negyed további részét is mi irányítottuk, de az ellenfélnek is akadt lehetősége gólszerzésre, leginkább a mi labdavesztéseink után kerültek helyzetbe. A második negyed is hasonlóan telt, birtokoltuk a labdát és abból helyzeteink voltak, míg az ellenfélnek kontra és pontrúgás után adódtak lehetőségei. A harmadik negyedben a csapatjátékunk visszaesett, kevesebb ideig tudtuk birtokolni a labdát, az ellenfél ránk erőltette az akaratát és átlövésekből, pontrúgásból veszélyeztettek, míg nekünk kontrából és az ellenfél térfelén szerzett labdákból sikerült helyzetbe kerülni. A negyedik negyedben ismét az első és a második negyed forgatókönyve szerint alakult a játék, szépen bontottunk a pálya szélén, amiből voltak jó beadások, de a mai napon nem sikerült gólt szerezni. Az ellenfél próbálkozásait pedig az utolsó védő, Szabó Andor remek védéseivel megállítottuk.”

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 12. forduló

2023.11.19 – 10:00

Paks, Paksi FC Stadion

Paksi Futball Club – III. kerületi TVE

4-0

A 12. fordulóban Paksra látogatott Vajkai Dániel csapata. A hazai csapat határozottan és lendületesen kezdte a találkozót, már a meccs korai szakaszában megszerezte a vezető találatot, amit a mérkőzés előrehaladtával még tovább növelt. U12-eseink támadásvezetései és befejezései pontatlanra sikeredtek a mai napon, így a találkozón hazai győzelem született.

További bejegyzések