Hajrá Kerület, első a becsület!

Győzelemmel zárná az évet Lukács Dénes csapata

A női vízilabda ob I. 9. fordulóját rendezik a héten, Lukács Dénes együttese Tatabányára utazik. Tatabányán mindig nehéz meccseket játszunk, a mostani sem lesz bizonyára könnyű, ám vezetőedzőnk szerint csapatunknak nem is lehet más célja, mint elhozni mindhárom pontot Tatabányáról.

„Mást játszanak, mint a többi csapat” – vág a közepébe Lukács Dénes, amikor arról kérdezzük, hogy miért számít nehéz ellenfélnek a Tatabánya és miért van az, hogy a múltban egyszer-kétszer megnehezítették csapatunk dolgát. „Egy fiatal gárdáról van szó, inkább utánpótlás játékosokra, fiatalokra épül a játékuk. Ugyanakkor én ebben nem akarok tendenciát fedezni, ráadásul a mi csapatunk azért jelentősen átalakult és kicserélődött és bár voltak nehéz pillanataink az elmúlt években, akár Tatabányán, akár máshol, szerintem véletlenszerűen jött így ki, nem hiszem, hogy ezt Tatabányához kell kötni. Úgy gondolom, hogy az idei csapatunk erős, nem kell tartanunk az idegenbeli fellépéstől”

– beszélt vezetőedzőnk aktuális ellenfelünkről.

A Tatabánya jelenleg a bajnoki tabella 9. helyét foglalja el, eddig hat mérkőzéséből eyget tudott megnyerni, még október végén a Győr vendégeként. Legutóbbi bajnoki mérkőzését a Szentes ellen játszotta vendéglátónk, azon hazai medencében szenvedett vereséget. Lukács Dénes szerint nem ajánlatos az ellenféllel foglalkozni, a legfontosabb, hogy ezúttal is azt a fajta játékot és hozzáállást nyújtsák a lányok, amely jellemezte őket az eddigiek során.

„Elsődlegesen a magunkkal kell foglalkozni, a saját játékunkat kell játszanunk. A két együttes játékosállománya között van különbség, ám ez nem jelenti azt, hogy lebecsülnénk az ellenfelet, ez nem is jellemző ránk. Nagyon tiszteljük a Tatabányát, éppen ezért koncentráltan és pontosan szeretnénk játszani. A játékosaim jó állapotban vannak, volt két hét, amikor nem rendeztek bajnoki találkozókat, így a korábban, mondjuk a Szeged ellen felfedezhető fáradtságnak már nyoma sincs. Mindenki egészséges a keretből, a felkészülés a találkozóra jól sikerült, nem lehet gond. A válogatott programja miatt korán befejeződik erre az évre a bajnokság, az utolsó idei mérkőzésünket mindenképpen meg szeretnénk nyerni”

Csapatunk jelenleg a bajnoki tabella 6. helyén áll, hat eddig mérkőzéséből hármat megnyert, hármat elvesztett. Az jól látható, hogy az idei Kerület egy teljesen másfajta csapat, mint a tavalyi volt és nem feltétlenül csak az erejét tekintve. A csapatkohézió látszólag tökéletes, az eredményekre sem lehet panasz, még a topcsapatok dolgát is meg tudjuk nehezíteni.

„Azt gondolom, hogy az eddig eltelt időszakról kijelenthetjük, hogy egész jól néz ki, de akkor fog igazán jól kinézni, ha teljesítjük a tatabányai feladatot. Korábban is azt mondtam, hogy időarányosan nézve jól fest a csapat, de ne feledjük, hogy a bajnokság második felében két nagyon fontos mérkőzés vár majd ránk. Most ugyanakkor csak a Tatabánya elleni összecsapással foglalkozunk, de azt kijelenthetjük, hogy van egy jó csapatunk, amely mindenképpen nyerni megy Tatabányára”

A két együttes idén már találkozott egymással, a Magyar Kupa szentesi selejtezőjében csapatunk 17-9 arányú győzelmet aratott aktuális riválisa felett. Remélhetőleg a ma esti találkozó is hasonló eredménnyel zárul és akkor egy valóban őszt zárhat Lukács Dénes együttese. A Tatabánya elleni bajnokit szerda este 8 órától rendezik.

További bejegyzések