Hajrá Kerület, első a becsület!

Lukács Dénes: „Ott ragadtunk az egyetemen a padokban”

Vereséggel zárt csapatunk Egerben, ám szombaton a Győr ellen hazai medencében lehet javítani!

Vereséggel zárt női csapatunk a vízilabda ob I-es bajnoki sorozat második felének nyitányán Egerben. Lukács Dénes csapata ezúttal nem tudta azt a játékot hozni, amelyet az idény során megszokhattunk tőle, ez egyrészt betudható annak is, hogy a sérült Illés Heni személyében egy nagyon fontos láncszemet kellett nélkülöznie vezetőedzőnknek, de a szakember szerint nem csak ez volt az oka az egri vereségnek.

„Ott ragadtunk az egyetemen a padokban. Nem egy kedvező helyzet, ha hétköznap idegenben kell játszanod kilenc egyetemistával. Azt gondolom, hogy valahol itt lehetett a fejekben a probléma” – beszélt a vereség egyik okáról szakvezetőnk a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A mérkőzés amúgy kisebb ünnepséggel vette kezdetét, Szécsi Zoltán, egykori olimpiai bajnok kapus kiválóságunk, aki jelenleg az egri klub elnöke a világbajnokságon ezüstérmet szerző csapat két egri tagját, Szilágyi Dorottyát és Parkes Rebaccát köszöntötte.

A találkozó első időszakában a forgatókönyv megegyezett a budapesti első felvonás forgatókönyvével, ugyanis az első hat találaton testvériesen megosztozott a két csapat. Ezt követően azonban a hazaiak elhúztak és végül 6-3-as egri vezetésről kezdődött a második negyed. Ebből hamar 7-3 lett, ám Török Dorina gólja három találaton belül tartotta csapatunkat. Az öröm nem tartott sokáig, a négygólos különbség hamar visszaállt és innentől 11-4-ig meg sem álltak a hazaiak. Az egri gólesőt egy újabb Török gól szakította meg, ám ezt követően újabb hazai roham következett, aminek következtében Sike József csapata 16-5-re el tudott húzni. A harmadik negyedtől magára talált Lukács Dénes együttese, ám a komoly hátrány természetesen rányomta a bélyegét a találkozóra. Kiegyenlítettebb lett az összecsapás, jóllehet az Egernek ekkor már nagyon nem kellett izgulnia az eredmény alakulása miatt. Mindenesetre a 3. játékrészt 4-3-ra, az utolsót pedig 5-4-re hozták Brezovszki Gerdáék, amely a csapat tartását azért jól mutatja. Összességében az Eger teljesen megérdemelten nyert, nekünk ezúttal nem sikerült azt az arcunkat mutatni, amelyet a budapesti összecsapáson láthatott a közönség. Sok idő nincs a sebek nyalogatására, szombaton érkezik Óbudára a Győr, azon a találkozón lehet és kell is javítani.  

A találkozót követő sajtótájékoztatón Lukács Dénes értékelte a vereséggel záruló egri összecsapást:

„Nagyon nagy jelentősége nincs, de ettől függetlenül engem bosszant, mert ez a csapat eddig nem mutatott ilyen arcot. Most úgy gondolom, hogy egy picit korán jött az, ami eddig nem is volt, hogy elengedtük a mérkőzést. Az is igaz, hogy az elején a 7-2-es hibapont arányt nagyon rosszul védekeztük ki, mert ha jól emlékszem a hét ítéletből hat gólt lőtt az Eger. Ez borzasztóan rányomta a bélyegét a mérkőzésre, szaladgálni az eredmény után nem egy könnyű. A második félidőben nagyjából azt gondolom, hogy partiképes volt a csapatom, de az Eger egy egészen más tempóban vízilabdázott a második játékrészben. Túl vagyunk rajta. Nekünk ennél azért most komolyabb feladataink lesznek a közeljövőben. Az Egernek nem mi vagyunk a legnagyobb riválisai, úgy gondolom, hogy ők inkább a top 4-hez vannak közelebb, mi pedig inkább az 5-6. hely valamelyikére pályázunk és hiszem, hogy el fogjuk érni a célunkat”

Tigra-ZF-Eger–III. Kerületi TVE 23–12 (6–3, 8–2, 4–3, 5–3
Tigra-ZF-Eger: Torma-, Szilágyi D. 4, Borsi 1, Parkes 1, Sóti 1, Katona ZS. 3, Weston, Belorio 4, Lendvai, Bódi 2, Keserű 1, Szellák 5, Pogonyi 1, Balogh. Vezetőedző: dr. Sike József
III. Kerületi TVE: Gresó-, Brezovszki 4, Keresztes, Török 2, Kiss P., Ráski 2, Zöld, Huszti, Rajna 2, Hajdú, Gyöngyössy 2, Antonia.   Vezetőedző: Lukács Dénes

Gól – ötméteresből: 2/2, ill.: 1/2
Gól – emberelőnyből: 9/11, ill.: 6/13
Kipontozódott: Borsi, Sóti, Bódi, ill.: Keresztes, Kiss, Hajdú

További bejegyzések