Hajrá Kerület, első a becsület!

Az Eger otthonában nyitja a tavaszi versenyfutást Lukács Dénes csapata

Ősszel egy kifejezetten élvezetes és szoros meccset játszott egymással a két csapat.

A héten folytatódik a női ob I-es vízilabda bajnokság, Gyöngyössy Anikóék az Eger ellen játszanak. Sűrű hét vár a lányokra, ugyanis a szerdait egy szombati bajnoki követi, ráadásul egy olyan mérkőzéssel, amelyet, ha valóban nagyratörő álmai vannak a gárdának, akkor nyerni kell. Lukács Dénes ráadásul nincs könnyű helyzetben, hiszen Illés Heni jelenleg sérüléssel bajlódik, így alapemberét kénytelen nélkülözni vezetőedzőnk.

A két csapat még az első fordulóban találkozott egymással és egy végletekig kiélezett összecsapáson végül a vendégek tudtak nyerni. A találkozót követő sajtótájékoztatón az Eger vezetőedzője, Dr. Sike József elismerően nyilatkozott Lukács Dénes csapatának teljesítményéről, hangsúlyozva, hogy Óbudán még az élcsapatok is meg fognak szenvedni. A rutinos szakember szavait aztán a szezon első felében nyújtott teljesítményével alaposan alátámasztotta csapatunk, talán csak a Ferencváros elleni összecsapás volt egyoldalú. Az Eger ellen most sem lesz könnyű, hiszen egyrészt idegenben ugranak medencébe Rajna Enikőék, másrészt ellenfelünk kerete erősebb, a kispad pedig ahogy mondani szokás hosszabb, mint amely Lukács Dénes rendelkezésére áll. Szakvezetőnk ennek ellenére jó mérkőzést vár, már csak azért is, mert a felkészülési időszak kifejezetten jól sikerült,  nem beszélve arról, hogy ez a csapat már számtalanszor bizonyította, hogy a nehézségek ellenére is extra teljesítményt tud nyújtani legyen szó bármennyire is erős ellenfélről.   

Amikor a bajnokság elején találkoztunk az Egerrel, akkor a végeredmény meglepetésnek számított, de így visszagondolva akár még szebb is lehetett volna az a meccs, akár pontokban is érezhetően. Nem lesz könnyű az idegenbeli összecsapás, az Egerben ott van két vb-t megjárt játékos, akik nemzetközi szinten is klasszisnak számíthatnak, illetve van 3-4 olyan fiatal tehetséges játékos, akik a jövőt jelentik akár válogatott szinten is. Nehéz hetünk lesz, hiszen a szerdai után szombaton olyan meccset játszunk hazai medencében, amelyet saját közönségünk előtt talán joggal elvárt, hogy megnyerjünk. De nem fogunk tartalékolni, úgy tervezünk, hogy szerdán sem. Jelen pillanat még nem tudom, hogy mennyire lesz teljes a keret, vannak még olyan tényezők, amelyek még aggodalomra adnak okot, de aki ott lesz, az biztos vagyok benne, hogy a legtöbbet próbálja majd meg beletenni a mérkőzésbe” – beszélt a szerdai találkozóról Lukács Dénes.

Vezetőedzőnk dolgát nehezíti, hogy az amúgy is csupán 13 fős keret most még egy fővel csökkent, a védelemben és támadásban egyaránt fontos láncszemnek számító Illés Henrietta ugyanis sérülése miatt hosszabb ideig nem bevethető.

Az Eger-Kerület összecsapást szerdán 18:30 órakor rendezik a Bitskey Aladár uszodában.

További bejegyzések