Hajrá Kerület, első a becsület!

“Mérkőzésről – mérkőzésre egyre jobb a hangulat” – Interjú a Győrből érkező Török Dorinával

A Győr csapatától érkezett nyáron a rosszkéz szélső poszton bevethető 19 éves játékos, Török Dorina. Dorina hét éve vízilabdázik, olyan csapatokban fordult meg korábban, mint a BVSC vagy a Ferencváros. Jól érzi magát a Kerületnél, hamar felvette a ritmust a rutinosnak mondható öltözőben, és fiatalos lendületének köszönhetően igencsak éli az idei szezonra jellemző szerda-szombat ritmusban rendezett mérkőzéseket. Ezen témákat érintettük interjúnkban, de kitértünk a csapat remek bajnoki szereplésére, és a Ferencváros elleni keddi bajnokira is. Beszélgetésünket pedig a már-már megszokott kérdezz-felelekkel zártuk.

Honnan érkeztél, miért váltottál csapatot és miért éppen a Kerületet választottad?

Győrből érkeztem, és számomra ez egyértelmű előrelépés, hiszen egy erősebb csapatban játszhatok, tapasztaltabb és jobb játékosokkal. Emellett az is fontos szempont volt, hogy Budapesten járok egyetemre.

Hogy sikerült a beilleszkedés, milyennek érzed a csapatösszhangot?

Könnyen beilleszkedtem, hiszen már ismertem néhány játékost a csapatból. Például Huszti Dórit, aki szintén Győrből érkezett, valamint Kiss Patríciát, akivel korábban a BVSC-ben játszottunk együtt. Emellett Tamara is ismerős volt a válogatottból. A csapatösszhang kiváló, már a nyáron is érezhető volt, és most, hogy már meccseket is játszunk, érezni, hogy mérkőzésről – mérkőzésre egyre jobb a hangulat.

Milyen poszton, milyen szerepben láthatunk a medencében?

Rosszkézen leszek látható, és balkezes játékosként az egyes és kettes posztokon játszom. A védekezés mellett a góllövés is a feladatom a szélen, így mindkét területen igyekszem a lehető legjobbat nyújtani.

Az idei bajnokságban sűrűbben jönnek a mérkőzések, mint egy átlagos idényben. Nagyon sokszor játszotok szerda-szombat ritmusban. Hogy bírjátok a szoros menetrendet?

Egyelőre jól álljuk a sarat. Mindenki nagyon elkötelezett és lelkes, minden meccset izgalommal várunk. Bár a következő félév valószínűleg nehezebb lesz, én nagyon kedvelem a szerda-szombat ritmusú mérkőzéseket. Amondó vagyok, hogy minél több meccset játszunk, annál jobb.

Idén igazán feladjátok a leckét a riválisoknak, és még az éllovasok sem dőlhetnek hátra ellenetek. Milyen érzés ezt megélni? Mennyire uralkodott el a hurrá hangulat az öltözőben?

Fantasztikus érzés. Minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy van esélyünk, és tudjuk, hogy képesek vagyunk nagyszerű teljesítményre, akár az éllovasok ellen is. Ez mindannyiunkat nagyon motivál, és mindenki a maximumot hozza ki magából minden egyes mérkőzésen.

Tegnap a Ferencvárossal mérkőztetek meg egy igen izgalmas meccsen. Te és a csapat hogyan éltétek meg a mérkőzést?

Úgy készültünk, hogy szeretnénk egy nagyon jó meccset játszani, ami két és fél negyeden keresztül sikerült is. Abszolút partiban voltunk a mérkőzés feléig. Sok helyzetet alakítottunk ki, és nagyon jó arányban ki is használtuk őket. Ezután viszont sajnos elfáradtunk, elfogytunk, kicsit szét is estünk, és ezekből adódóan több elkerülhető gólt is kaptunk. Az egész mérkőzés folyamán sokszor voltunk emberhátrányban, a Fradi jól használta ki az ezekből adódó lehetőségeit. Hasonlóan az előző mérkőzésekhez, amiket az éllovasokkal játszottunk, most is szépen tartottuk magunkat, és próbáltuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát, ami szerintem sikerült is.

Túl vagytok hét fordulón, hogyan alakul eddig a bajnokság? Az előzetes várakozásokhoz képest milyennek érzed a csapat szereplését?

Szerintem nagyon jól szerepelünk. A legerősebb csapatok ellen is nagyon jó mérkőzéseket játszunk. Bár eddig nüanszokkal mindig alulmaradtunk velük szemben, de remélem, hogy a kemény munkának köszönhetően ez egy nap átfordul, és egyszer mi leszünk jobbak legalább egy góllal.

KÉRDEZZ-FELELEK

Név: Török Dorina
Becenév (ha van):
Születésnapod: Augusztus 5.
Posztod: Rosszkéz
Előző csapatod / csapataid: Bvsc, Fradi, Győr
Legkedvesebb eredményed: Országos Leány Ifjúsági Bajnokság 2. Helyezés
Mi az az edzésfajta, amit a legkevésbé szeretsz: Úszás
Mi az az edzésfajta, amit a leginkább szeretsz: Kapura-lövés
Vízilabdán kívüli kedvenc sport: Labdarúgás
Példaképed (ha van): Keszthelyi Rita
Kedvenc étel: Bolognai spagetti
Kedvenc ital (lehet alkoholos is): Narancslé
Kedvenc film: Másnaposok
Kedvenc sorozat: A nagy pénzrablás
Kedvenc zene: The Weeknd: Starboy
Kedvenc könyved: Colleen Hoover: Verity
Kedvenc nyaralós helyed: Dubai
Elegáns, vagy sportos: Sportos
Mi a hobbid: Olvasás
Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén (válaszolhatsz akár hosszabban is): Női Ob1 Top 5

További bejegyzések