Hajrá Kerület, első a becsület!

Lukács Dénes: „A legfontosabb, hogy megtegyünk mindent azért, hogy egy izgalmas párharcot vívjunk”

A héten immáron a hetedik fordulót rendezik a női ob I-ben. Csapatunk ma este 8 órától a Ferencváros otthonában szerepel, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ugyanakkor Lukács Dénes együttese a top csapatok ellen idén már többször bizonyította, hogy méltó ellenfél tud lenni, vezetőedzőnk szerint ezúttal sem lehet más a célja csapatunknak.

„Egy fokkal nehezebb dolgunk lesz ezúttal, mint az UVSE ellen volt, ugyanis most idegenbe megyünk. Talán a Ferencvárossal kapcsolatban kijelenthető, hogy jobban ismeri egymást a két csapat ellentétben az előző két top négyes együttesekkel, akikkel játszottunk, ugyanis a zöld-fehérekkel sokszor szoktunk gyakorolni közösen. Azt gondolom, hogy az elsődleges és a legfontosabb cél számunkra az, hogy nagyon komolyan vegyük a mérkőzést és mindent megtegyünk azért, hogy egy izgalmas párharcot vívjunk és természetesen amennyiben adódik lehetőségünk, akkor akár pontot is szerezzünk”

– beszélt az esti összecsapásról Lukács Dénes.

A zöld-fehérek a bajnokság során eddigi hat mérkőzésükből ötöt megnyertek, csupán egyszer szenvedtek vereséget, a bajnoki címvédő Eger ellen. A tavalyi kupagyőztes kemény sorozatban van, hiszen a nemzetközi kupában is érdekelt, legutóbb éppen az Eger ellen játszott a Bajnokok Ligája 3. fordulójában és aratott nagyarányú győzelmet. Jó formában vannak tehát Gurisatti Grétáék, ám vezetőedzőnk szerint minden csapatnak létezik gyenge pontja, egy meccsen akár még a Fradit is el lehet kapni.

„Adott mérkőzésen létezhet gyenge pontjuk, mert azért láttuk már a Fradit is gyengébben teljesíteni, ráadásul elég nehéz sorozatban vannak, a nemzetközi kupában is sok mérkőzést játszanak. A hétvégén könnyű sikert arattak az Eger ellen, ugyanakkor az Egerből négy-öt alapember hiányzott, úgyhogy ebből messzemenő következtetést szerintem nem szabad levonnunk. Minden ilyen mérkőzés nehéz, főleg hogyha idegenbe mész, de nem ijedünk meg a feladattól”

Csapatunk az elmúlt napokban edzőmeccsekkel színesítette felkészülési programját. Legutóbb éppen Egerben járt Lukács Dénes együttese, ez minden bizonnyal jó felkészülést jelent a bombaerős Ferencváros ellen. Az esti mérkőzésnek papíron természetesen a hazaiak a favoritjai, ám, ha Brezovszki Gerdáék azt a teljesítményt tudják nyújtani, mint az Eger vagy az UVSE ellen, akkor bizonyára a kupagyőztes dolgát is meg fogják tudni nehezíteni.

Női ob I., 7. forduló:

Ferencvárosi TC – III. kerületi TVE

Kezdési időpont: 20.00

Helyszín: FTC Uszoda – Népliget

További bejegyzések