Hajrá Kerület, első a becsület!

Rászoruló gyerekeknek vittek ajándékot Gyöngyössy Anikóék

Idén immáron 20. alkalommal került megrendezésre a Cipősdoboz Akció. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a cipősdobozokba rejtett ajándékokkal az adományozók szebbé tegyék a rászoruló gyerekek karácsonyát. Az akcióból női vízilabdacsapatunk sem akart kimaradni, csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó vezérletével a mai napon a Deák téri gyűjtőponton átadásra kerültek az ajándékcsomagok.

„Sajnos, nagyon sok nélkülöző család van és pont a gyerekek azok, akik számára a legfontosabb, hogy átélhessék a karácsony ünnepét, ők azok, akik a legjobban megérzik ennek a hiányát, főleg, ha esetleg nekik nem kerül a fa alá ajándék. Éppen ezért gondoltuk azt, hogy a Cipősdoboz Akció keretén belül a gyerekeket szeretnénk támogatni, hiszen sajnos nagyon sok családnál csak ez kerül a fa alá. Ha ezzel örömöt okozunk a gyermekeknek, akkor talán a szülőkké is meglehet”

– beszélt arról csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó, hogy miért érezte fontosnak a csapat, hogy részt vegyen a jótékonysági akcióban. 

A gyülekezőt hétfőn a Deák térre beszélték meg a lányok. Elsőként Hajdú Róza és Török Dorina érkeztek meg, mindkettőjük kezében ott volt a szépen becsomagolt cipősdoboz, amelyek az ajándékokat rejtették. Ezt követően sorra érkeztek a csapattársak, majd Gyöngyössy Anikó vezetésével megindultak a lányok a gyűjtőpont felé. A helyszínen nagy szeretettel fogadta a csapatot a Baptista szeretetszolgálat munkatársa, majd egy rövid beszélgetést követően átadásra kerültek az ajándékdobozok. Közben csapatkapitányunktól azt is megtudtuk, hogy milyen ajándékkal kedveskedtek a lányok a rászoruló gyerekeknek. 

 

„Különböző ajándékokat tartalmaznak a dobozok, vannak köztük használt játékok, de vannak újak is. Ezen kívül zsírkrétákat, ceruzákat tettünk a dobozokba, illetve némelyikbe nagyobb lányoknak került be egy-két póló, vagy akár arcmaszkok, különböző kozmetikai termékek. Igazából úgy próbáltunk csomagolni, hogy az 1 évestől a 14 évesig, fiúnak vagy éppen lánynak is tudjunk örömöt szerezni az ajándékdobozokkal, hogy széles körben mindenkit tudjunk egy kicsit támogatni” 

 

Olimpiai bronzérmes klasszisunk azt is elárulta nekünk, hogy miért érzi fontosnak azt, hogy a társadalmi szerepvállalásból a csapat is kivegye a részét. 

 

„Szerintem a társadalmi szerepvállalás nagyon fontos! Mi sportolók is ugyanolyan emberek vagyunk, ugyanúgy van családunk, ugyanúgy látjuk mi is, hogy a társadalomban sokan vannak, akik küzdenek a mindennapokban. Éppen ezért nagyon fontos, hogyha kicsit is, de adjon az ember, mert ha mindenki ezt a kicsit hozzáteszi, akkor talán összejöhet valami nagyobb”

– beszélt a társadalmi szerepvállalás fontosságáról csapatkapitányunk, akinek a szavaival nem is érthetnénk jobban egyet. 

További bejegyzések