Hajrá Kerület, első a becsület!

Dupla erőpróbával zárta az évet Illés Heni csapata

Sűrű hétvége várt Illés Henrietta csapatára a Budapesti Markovits Kálmán Gyermek III. Fiú Bajnokságban. Fiataljaink két mérkőzést játszottak, ráadásul ezúttal már a bajnoki sorozat rájátszásában kellett bizonyítaniuk.

Első összecsapását csapatunk a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. ellen vívta. A találkozó jól indult, hiszen a félidőt egy gólos előnnyel zárta Illés Heni együttese, ám a harmadik és különösen az utolsó negyedre az ellenfél átvette az irányítást és végül megnyerte a találkozót. 

 

Edzői értékelés:

” Dupla mérkőzéssel zártuk az idei évet és ezzel tulajdonképpen folytattuk is már a tavaszi szezonnal, mert ez már a rájátszás első fordulója volt.  Nagyon vegyes érzéseim vannak a mérkőzésekkel kapcsolatban. Tudtuk, hogy az első összecsapás lesz a nehezebb erőpróba és ellenfelünk ki is fogott rajtunk. Nagyon csalódott vagyok, mert a csapatom ennél sokkal jobb teljesítményre képes. Nem érezném így, ha azt láttam volna mindenkin, hogy az utolsó másodpercig meg akarja nyerni ezt a meccset és mind támadásban, mind védekezésben, de főképp az utóbbiban az utolsó csepp erejét is beleteszi. Sajnos ez nem volt meg, nem volt akarat, nem volt küzdés. Nem csapatként, hanem egyénieskedve próbáltuk hozni a feladatot, ami sosem vezet sikerre. Tanulságos volt nekem is, hogy miben kell változtatnom és mikre kell jobban odafigyelnem. Ki kell ugyanakkor emeljem a kapusaink közül Pethő Álmost, mert nagyon stabilan és jól védett az első meccsen, öröm volt látni!”

II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. – III. kerületi TVE 10-6 (2-1, 0-2, 3-1, 5-2)

TVE gólszerzők: 

Várady Tamás (4)

Méhes Zsolt (2)

A második összecsapás már lényegesen jobban sikerült, lehet kellett ehhez az is, hogy a kezdés előtt vezetőedzőnk rendet tett a fejekben. A csapat esélyt sem adott ellenfelének, gólzáporos győzelemmel tudta le a Honvéd elleni találkozót. Az első negyed még kiegyenlített csatát hozott, ám a második játékrészben Illés Heni tanítványai átvették az irányítást, majd egy újabb kiegyenlített negyedet követően az utolsó játékrészben végkérvényesen lezárták az összecsapást. 

Edzői értékelés:

„A második meccs előtt sor került egy kis “fejmosásra”, ami hatásos is volt. Sokkal jobban tudtak figyelni a játékosok azokra a hibákra, amelyeket az első meccsen elkövettek. Összeszedetten és sokkal inkább csapatként játszottunk és ennek meg is lett az eredménye. Védekezésből, labdaszerzésből gyönyörű ellentámadásokat vezettünk, amelyeket góllal fejeztünk be. Örülök, hogy hat játékosom is fel tudott iratkozni a góllövők közé, ez is megmutatta, amit korábban már említettem a csapatként való játékról. Illetve ezúttal sem mehetek el szó nélkül a kapusteljesítmény mellett, Lengyel Simon nagyszerű, 71%-os hatékonysággal védett. Azt gondolom, így kell lezárni egy évet, most következik egy kis pihenő és januártól folytatjuk a munkát tovább! Köszönöm az eddigi munkát a csapatomnak és persze a szülőknek is! Hajrá Kerület!”

 

III. kerületi TVE – Budapesti Honvéd Sportegyesület III 18-4 (2-1,5-0,3-2,8-1)

TVE gólszerzők:

Várady Tamás (6)

Márfai Borsa Tamás (4)

Méhes Zsolt (3)

Radó Borisz (2)

Papp Koppány Mátyás (2)

Tömöri Lóránt

 

A bajnokság februárban folytatódik, csapatunk ismét duplázni fog a rájátszás következő fordulójában (02.10.), amikor a Százhalombatta, majd az OSC vár Illés Heni fiataljaira.

További bejegyzések