Hajrá Kerület, első a becsület!

Szerda-szombat ritmusban az utánpótlás is

A múlt hétvégén és a hét közepén is bajnoki találkozók vártak korosztályos csapatainkra.

Sűrű napok állnak korosztályos csapataink mögött, az utóbbi két hétben egymást érték a mérkőzések. Voltak, akik szerda-szombat ritmusban játszottak, míg volt olyan csapatunk is, amely korábbról elmaradt bajnokiját pótolta, sőt olyan is, amelyik előrehozott mérkőzést kellett, hogy lejátszon.

MLSZ Országos U19 Kiemelt 18. forduló

Mónos Tamás U19-es csapata a Diósgyőr együttesét látta vendégül és végül gól nélküli döntetlennel zárta a találkozót. Vezetőedzőnk nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal, csapata támadójátéka vérszegényebb volt a megszokottól, illetve véleménye szerint a játékvezetői trió is több szabálytalanságot is elnézett, de

III. KER TVE – DVTK   0:0

Összeállítás: Matyi – Kruppa, Polgár, Varga, Samu – José, Kaszás, Jakab – Erdős, Óber, Zámbó
Csere: Csaplár, Hunyadi, Kovácsréti, Pálfistyák, Lehel, Zajtai, Fábián-Rigó                                                                                

Edzői értékelés: „A mérkőzést nem kezdtük jól, kevés labdát tudtunk elől megtartani, az ellenfél nyomást tudott ránk helyezni, egy-egy alkalommal tudunk csak jól váltani támadásban, de veszélyes helyzetet nem igazán tudtunk kialakítani. Védekezést aránylag jól szerveztük meg, az ellenfélnek egy balszerencsés kavarodásból és egy pontrúgásból volt veszélyes helyzete. A második félidőben már stabilabb játékot nyújtottunk, nagy küzdelem alakult ki a mezőnyben, kevés gólhelyzettel. A mérkőzés során több sportszerűtlen megmozdulás is volt az ellenfél részéről, amit érthetetlen módon nem büntetett a játékvezető. Összességében nem játszottunk igazán jól ezen a mérkőzésen, jó mentalitásban fociztunk, de nem voltunk előrefele olyan veszélyesek, mint szoktunk”

Mónos Tamás csapata a bajnokság 10. helyről várhatja a következő fordulót, amely során majd a listavezető Puskás Akadémia otthonában (04.27., 10 óra) lép pályára.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt 21. forduló

III. kerületi TVE – Tatabányai SC 3-0
TVE gólszerzők:
Zsembery Áron
Polónyi Bence
Trizna Márk

Pfister Erik csapata a hétvégén a bajnoki tabella hatodik helyezettjét, a dobogós helyezésekért hajtó Tatabányát fogadta. A találkozó 29. percében Zsembery Áron révén szerezte meg csapatunk a vezetést, majd az első játékrész végén Polónyi Bence góljával növelte kettőre előnyét együttesünk. A második félidőt szinte ott folytatták fiataljaink, ahol abbahagyták, 5 perccel a játékrész kezdését követően Trizna Márknak köszönhetően már három gól volt a Kerület előnye. A lefújásig az eredmény már nem változott, így Pfister Erik csapata magabiztosan tartja második helyét a tabellán.

Edzői értékelés: „Sok sérüléssel küszködtünk a héten, ezért két játékossal az U16-ból kiegészülve álltunk ki. Az ellenfelünk a saját térfelén védekezett, nehezen tudtuk feltörni a stabil védekezést. A széleken tudtuk őket megbontani, ahonnan a beadásaink pontatlanok voltak, vagy a befejezésekbe csúsztak hibák. A 29. percben aztán egy beadás után Zsembery fejes góljával megszereztük a vezetést. A félidőben több helyzetet is ki tudtunk dolgozni, de a kapu előtt nem voltunk elég élesek. A 45. percben aztán jött Polónyi gólja, aki szintén egy beadás után lőtte ki szépen a hosszút. A félidőben többen is fájlalták a lábukat, ezért cserélni kellett, de a változtatások ellenére is tartottuk a minőséget. A második félidő forgatókönyve hasonló volt az elsőhöz, itt is nagy fölényben játszottunk és sok helyzetet alakítottunk ki” – értékelte csapata teljesítményét Pfister Erik.

U17-es gárdánk nyolc ponttal a listavezető Gyirmót mögött 10 pontos előnnyel tartja második helyét a bajnoki tabellán, a következő fordulóban pedig a 11. helyen álló Soroksár vendége lesz.

MLSZ Országos U15 Alap 17. forduló

Két mérkőzést játszott az elmúlt héten U15-ös gárdánk, a hétközi forduló során a listavezető PMFC csapatával mérte össze erejét, majd a hétvégén a Gödöllővel találkozott.

III. Kerületi TVE – PMFC 1-6 (1-3)
TVE gólszerző:
Balogh Bálint

Edzői értékelés: „A vendégcsapat eredményeiből és az őszi mérkőzés tapasztalatiból kiindulva nehéz mérkőzésre számítottunk, de hazai pályán nem lehetett más célunk, mint megnyerni a mérkőzést. Nem kezdtük jól a meccset, ugyanis a második percben hátrányba kerültünk. Ezután magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és mezőnyfölényben játszottunk. Igyekeztünk megbontani a vendégcsapat zárt védekezését, de kevés minőségi lehetőséget tudtunk kialakítani. A piros-feketék mély védekezésében tudatosság is volt, ugyanis az átmeneteket kiemelkedően jól csinálták. Sajnos a 12. percben ismét eredményesek tudtak lenni a vendégek és bár erre a gólra még volt válaszunk egy szöglet után Balogh révén, de a 32. percben ismételten a Pécs volt eredményes egy újabb kontrát követően. A félidőben igyekeztünk felhívni a vendégcsapat erősségeire a figyelmet és elhitetni a játékosokkal azt, hogy hiába a kétgólos hátrány, a játék képe alapján a győzelemre is lehet esélyünk. Jól is kezdtük a második félidőt, ugyanis az első 20 percben szinte csak a vendégek térfelén folyt a játék, akik ötvédős rendszerre váltottak. A kontraakciókat is jól hatástalanítottuk, a hajrában azonban koncentrációban elfogytunk, ami további három bekapott gólt eredményezett. Összességében az eredmény nem szép, de azt az ellenfél edzője is elismerte, hogy reálisan nézve ekkora különbség nincs a két csapat között. Labdabirtoklásban, labdakihozatalokban, támadás építésekben voltak nagyon jó dolgaink, de sajnos kevés helyzetet tudtunk kialakítani, amin tovább kell dolgoznunk. Védekezésben kijött néhány hibánk, de ezeket kommunikációval, nagyobb odafigyeléssel lehetett volna javítani. Ezeket átvesszük majd a csapattal és igyekszünk tanulni ezekből a szituációkból is. A játékosok egyéni, illetve a csapat fejlődése szempontjából azonban nagyon hasznos volt a mérkőzés. Az előző mérkőzés után azt mondtam, hogy kevés pozitívumot tudok kiemelni, de ezután a találkozó után más a helyzet az eredménytől függetlenül” – értékelte csapata teljesítményét Kaszai Gábor.

MLSZ Országos U15 Alap 18. forduló

III. Kerületi TVE – Gödöllői SK 6-1 (4-0)
TVE gólszerzők:
Balogh Bálint 
Dajka Mihály (2)
Mizsei Bálint (2)
Kovács Botond 

Edzői értékelés: “Szombaton a Gödöllő csapatát fogadtuk hazai pályán. Ellenfelünk tavaszi eredményeiből kiindulva nehéz találkozóra számítottunk. A vendégcsapat igyekezett kezdeményezően fellépni, de nagyon jó felfogásban játszottunk az első pillanattól kezdve. Végig birtokoltuk a labdát és ezt főként az ellenfél térfelén tudtuk megtenni. A belső védőink rendszeresen be tudtak lépni a játékba, a széleken többször meg tudtuk bontani a gödöllői csapat védekezését és többször is helyzetbe tudtunk kerülni. Az első gólunkig a 21. percig kellett várnunk, ekkor Balogh szabadrúgásból volt eredményes. A félidő második felében a domináns játékunk gólokkal is párosult. Dajka akcióból, majd büntetőből is eredményes volt és egyszer Mizsei is a kapuba talált, így alakult ki a 4-0-ás félidei eredmény. 

A félidőben a középpályások mozgásán, labdafelvételén igyekeztünk javítani, illetve cseréltünk is, hogy frissítsük a csapatot. A második félidőben nem változott a játék képe és megvoltak a helyzeteink is, de csak két gólt tudtunk szerezni. Mizsei és Kovács volt eredményes. Összességében elégedett voltam a csapat teljesítményével, domináltunk, letámadtunk, visszatámadtunk és szereztünk hat gólt, illetve kidolgoztunk további helyzeteket is. Annak tükrében is örülök a teljesítményünknek, hogy ez volt egy hét alatt a harmadik mérkőzésünk, ami fizikálisan több játékosnak is megterhelő lehetett. 

Az előző két mérkőzésünket vereséggel zártuk, ami mentálisan okozhatott volna problémát, de jól reagáltunk és bízom benne, hogy túlléptünk ezen a hullámvölgyön”

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 18. forduló

Mészáros Zsolt csapatára is két mérkőzés várt, a 18. fordulóból elmaradt találkozóját pótolta a Budafok ellen, majd a Kaposvárral is megmérkőzött a hétvégén. A két mérkőzésen 6 pontot szereztek fiataljaink, így a 22. fordulót a bajnoki tabella 2. helyéről várhatják négy ponttal lemaradva a listavezető Zalaegerszegtől. A következő játéknapon U14-eseinkre a Mosonmagyaróvár vár, a találkozót szombaton rendezik 11 órától az MTE Sporttelepen.

III. kerületi TVE-Budafoki LC 4:1 (0:1)
TVE gólszerzők:
Jakab Márk
R. Horváth Tamás
Dene Zalán
Gyergyói Zénó

Edzői értékelés: „Sok hiányzónk volt, így felforgatott csapattal kezdtünk, az U13-ból Jakab Martin és Mechentel Jibril  csatlakozott a kerethez. A mérkőzés elejétől próbáltunk támadószellemben játszani, de sok technikai hibával fociztunk. Többször rossz döntést hoztunk, a támadó párharcokat messziről indítottuk.  Keveset forgattuk a játékot, emiatt pedig kevés üres területünk adódott a támadásépítésekhez. Voltak olyan játékosok, akik sem támadásban, sem védekezésben nem vettek fel jó pozíciókat, ezáltal a csapatjátékunk döcögött. Pozitívum volt, hogy mindkét oldalunkon kezdeményeztünk. Dicséretes, hogy próbálkoztunk, megérdemelten szereztünk négy gólt és nyertük meg a mérkőzést. Figyelnünk kell arra, hogy az ellenfeleknek ne adjunk előnyt, mert nem mindig fogunk tudni visszajönni a mérkőzésbe. Dicséret illeti a csapatot a második félidei játékért és ahogy akarta a győzelmet” – beszélt csapata teljesítményéről Mészáros Zsolt.

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 21. forduló

III. kerületi TVE – Kaposvári Rákóczi BFLA 4:0 (2:0)
TVE gólszerzők:
Szobor Noel(2)
Dene Zalán
Gyergyói Zénó

Edzői értékelés: „Már a mérkőzés elején fölénybe kerültünk. Nehéz volt bontanunk a vendégek zárt védekezését, változatosan építettük a támadásokat. Szélességben sokat járattuk a labdát, többnyire jó pozíciókat vettünk fel. Tengelyben és a széleken is építkeztünk. Több lehetőségünk adódott. Majd egy jogos szabadrúgást Szobor Noel váltott gólra. Ezzel megtört a jég, innentől kezdve még nyugodtabban tudtunk focizni. Ötletes, jó volt a játék, de néha túl sokat birtokoltuk egyénileg a labdát, így az ellenfél figyelmét kevésbé tudtuk megosztani. A második gólunkat Dene Zalán szerezte, aki egy szép jobb oldali támadást követően továbbította közelről a kapuba a labdát. A második félidőben ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk. Sok lehetőségünk adódott. Bátran alkalmaztuk az edzésen gyakorolt kiforgásokat ezekkel és a szünetben javasolt elemekkel több veszélyes helyzetünk volt. Egy jobb oldali kombinatív játék után újból Szobor Noel volt eredményes ballal. Folyamatosan kezdtem cserélni, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, a beálló emberek pedig felvették a ritmust és a taktikai elemeket is megpróbálták alkalmazni. Az utolsó találatunk Gyergyói Zénó névéhez fűződik egy jobb lábas, nagyszerű távoli kapura rúgás révén”

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 22. forduló

U13-as csapatunk a Felcsút együttesét fogadta. A találkozó első góljára egy félidőt kellett várni, a második játékrész elején Telek Zsombor találatával szereztük meg a vezetést. Ezt követően már beindult a henger, két perc elteltével már kettő volt a Kerület előnye, majd Mechentel Jibril állította be a végeredményt a 77. percben. U13-as csapatunk a következő fordulóban a Kelen SC vendége lesz.

III. kerületi TVE – Felcsút SE 3-1 (0-0)
TVE gólszerzők:
Telek Zsombor
Takács-Nagy Levente
Mechentel Jibril


Edzői értékelés: „A mérkőzés első negyedével voltam teljes mértékben elégedett, kontrolláltuk a negyedet, helyzeteket alakítottunk ki. A második negyedben a helyzetek kialakításában és védekezésben is akadt nehézségünk. Az utolsó előtti percben egy teljesen felesleges büntetőt hoztunk össze, leginkább koncentráció hiánya miatt, ám a tizenegyes végül kimaradt. A harmadik negyedben Telek Zsombor révén szereztük meg a vezetést, ám a megszerzett gól után az ellenfél viszonylag hamar egyenlíteni tudott. A negyed végén sikerült ismét visszaszerezni a vezetést, Jakab Martin szögletrúgására Horváth Ármin érkezett jó ütemben és fejelte be a labdát a kapuba. A negyedik negyedben már csak egy gól született, Ármin támadó szabadrúgására Jibril érkezett a hosszún és fejelte a labdát rövidbe. A fiúk hétről hétre fejlődnek játékban, a felesleges hibákat el kell kerülni a jövőben, valamint a védekezésre is hatványozottan figyelni kell” – értékelte csapata teljesítményét Gyenes András.

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 22. forduló

Vajkai Dániel U12-es csapata a jó formában lévő Felcsút SE-t fogadta a 22. fordulóban. Nem várt könnyű mérkőzés fiataljainkra, ugyanis a Puskás november óta nem kapott ki. A héten aztán egy újabb mérkőzés várt a Vajkai-csapatra, ugyanis a 26. fordulóból előre hozott Paks elleni összecsapást játszották le. A Felcsút elleni összecsapást vereséggel zárta U12-es gárdánk, viszont Paksról sikerült ponttal hazatérnie a csapatnak.

Edzői értékelés: „Kemény, mezőnybeli csatával indult a mérkőzés, ahol a párharcok nagy részénél sajnos nem voltunk elég élesek. Ennek ellenére egy Kézdy szabadrúgás után mi tudtunk előnybe kerülni. Egy vendég szöglet után viszont nem figyeltünk eléggé, így egyenlítettek a vendégek. A második negyed gól nélküli döntetlennel végződött, itt már jobban fel tudtuk venni a versenyt a kombinatívan játszó felcsútiakkal szemben. A harmadik játékrészt nem kezdtük eléggé koncentráltan és néhány perc alatt több gólt is kaptunk. Kár érte, mivel az utolsó játékrészben szintén jól zárt a védelmünk és kapott gól nélkül hoztuk le a játékrészt, ami mellett több lehetőséget is ki tudtunk dolgozni. Összességében fölényben játszott az ellenfél, de a mérkőzés nagy részében az eredményt tekintve kiegyenlített volt a játék, ami nagy fejlődés a csapatunkra nézve” – értékelte a Felcsút elleni meccset Vajkai Dániel.

III. kerületi TVE – Felcsút SE 1-4 (1-1, 0-0, 0-3, 0-0)

TVE gólszerző:
Kézdy Bendegúz

III. kerületi TVE – Paksi FC 1-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0)
TVE gólszerző:
Lendvai Péter

Edzői értékelés: „Jó hangulatban utaztunk a májusról előrehozott paksi bajnokira. Egy eléggé felázott, füves pályán kellett megküzdeniük a srácoknak riválisukkal, valószínű ezért is volt az elején sok nehézségünk a folyamatos játék kialakítására. Ennek ellenére egy kontra után Lendvai szépségdíjas góljával mi tudtunk vezetést szerezni, amivel Peti megszerezte 15. bajnoki gólját is. Még ebben a negyedben az ellenfél centere nyújtott klasszis megoldást egy szöglet után, így egyenlítettek a hazaiak. Az elég visszafogott első két negyed után folyamatosan tudtunk fejlődni a mérkőzés második felében. Különösen a szélsőink nagy munkabírása adta a változást, Jászi és Benke oldalairól sokszor tudtunk ellenfelünk mögé kerülni és beadásainkkal veszélyt generálni. A srácok az utolsó negyedre nagy erőket mozgósítottak és a végig kiélezett csatában mindkét csapat küzdött a győztes gól megszerzéséhez, ami végül egyik oldalnak sem sikerült. Az eredmény a gyengébb kezdésünk miatt reálisnak mondható. A mérkőzés végén Benke Robin szülinapját ünnepeltük. Az ünnepelt kisebb apróságokkal vendégelte meg a csapatot” – értékelte az idegenbeli pontszerzést Vajkai Dániel.

U12-es csapatunk a következő fordulóban (04.27., 10 óra) a Kelen SC otthonában vendégszerepel.

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program