Hajrá Kerület, első a becsület!

U17-eseink kivételével minden csapatunk lejátszotta az őszi szezon utolsó meccsét

A sereghajtó Paks otthonába látogatott Mónos Tamás együttese az őszi szezon utolsó fordulójában. A felnőtt kerettagokkal megerősített csapatunk magabiztosan gyűjtötte be a szezonzáró mérkőzésen a 3 pontot, ugyanis már a 3. percben vezetést tudtak szerezni Lapu Andor révén és nem sokkal később Kósa Marcinak köszönhetően kettőre növelték előnyüket. A mérkőzés további részében is sorra alakította ki a helyzeteket csapatunk, de a befejezésekbe hiba csúszott, ám ennek ellenére is fölényben játszva, megérdemeltek nyertek a srácok.

MLSZ Országos U19 Kiemelt 11. forduló

2023.12.02 – 10:00

Paks, Paksi FC Stadion

Paksi FC – III. kerületi TVE

1-2

TVE gólszerzők:

3′ LAPU ANDOR

20′ KÓSA MARCELL ZSOLT

Mónos Tamás, vezetőedző:

“A hétvégén Pakson játszottunk 10:00-kor. Célunk az volt a mérkőzés előtt, hogy az előző hetekben mutatott stabilabb, jobb játékunkkal végre győzelemmel zárjuk a félszezont. A játékosokon is plusz motivációt éreztem és úgy érzem, a felnőtt csapatból visszakapott játékosok nagy önbizalmat adtak a többieknek. A mérkőzést nagyon jó tempóban kezdtük és hamar megszereztük a vezetést. Több nagyobb helyzetet is ki tudtunk alakítani, de meg kell jegyezni, hogy az ellenfélnek is megvoltak a helyzetei egy büntetőből, illetve egy-egy kontra akcióból, de mindegyik kimaradt Szabi extra teljesítményének köszönhetően. A mérkőzés közepén sikerült megszereznünk a második gólunkat, így magabiztos kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre. A második félidőt még erősebben tudtuk kezdeni, mert félidőben átbeszéltük a letámadást, amivel úgy érzem, az ellenfél nem tudott mit kezdeni. Rengeteg labdát szereztünk egészen magasan és sikerült gólhelyzeteket kialakítani, de nem tudtuk megszerezni a harmadik gólt. Az ellenfél a mi hibánkból, egy ellenakcióból tudott szépíteni, ami picit felhozta őket, de továbbra is nekünk voltak nagy helyzeteink. Összességében megérdemelten nyertünk, jól játszottunk, nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, de a lényeg, hogy sikerült pozitívan zárni az őszt.”

MLSZ Országos U16 Alap 11. forduló

2023.12.02 – 14:00

Gödöllő, Szűcs Lajos Sportcentrum (Gödöllő)

Gödöllői SK – III. kerületi TVE

1-1

TVE gólszerzők:

44′ OROSZ GERGŐ

Az őszi szezon záró fordulójában a Gödöllő vendégeként lépett pályára U16-os csapatunk. Orosz Gergő góljának köszönhetően 1-0-ás előnnyel vonulhattunk félidőre, de a házigazdák 10 perccel a szünet után egyenlítő gólnak örülhettek. A mérkőzés hátralevő részében több gól már nem esett, így az 55. percben ki is alakult az 1-1-es végeredmény. Újabb forduló telt hát úgy el, hogy Kun Györgyék nem találtak legyőzőre, így U16-osaink a 2. helyről várhatják a tavaszi rajtot.

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 14. forduló

2023.12.02 – 12:00

Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc LA Sporttelep

Kaposvári Rákóczi BFLA – III. kerületi TVE

0-6

TVE gólszerzők:

10′ HORVÁTH ÁRMIN

18′ HORVÁTH ÁRMIN

62′ YILMAZ DENIZ

69′ MOLNÁR MÁTÉ

77′ MOLNÁR MÁTÉ

78′ MOLNÁR MÁTÉ

Remek szerepléssel búcsúzott az őszi szezontól U13-as csapatunk, akik a Kaposvár otthonából távoztak győztesen egy gólzáporos mérkőzést követően. Gyenes András együttese végig kontrollálta a mérkőzést és a szezon legjobb teljesítményét bemutatva, szebbnél szebb gólokat szerzett, így megérdemelten diadalmaskodott 6-0-ás arányban a Kaposvár otthonában.

Gyenes András, vezetőedző:

“Lejátszottuk az utolsó bajnoki mérkőzésünket a bajnokságban. A 14. fordulóban a Kaposvár csapatához látogattunk. Az első percektől irányítottuk a mérkőzést, a 10. percben sikerült megszereznünk a vezetést az ellenfél térfelén történő labdaszerzés után. A negyed vége előtt pedig egy bedobás utáni kavarodásra csapott le H. Ármin és fejezte be okosan az akciót. A második és a harmadik negyedben is hasonló volt a játék képe, de újabb gólokat nem tudtunk szerezni. A negyedik negyedben sikerült még négyszer betalálni. A harmadik rúgott gólunk a legszebb találtatunk volt a mai napon, egy szépen vezetett támadás után H. Ármin szolgálta ki D. Yilmazt. Az utolsó három gólunk mindegyikét M. Máté szerezte. A félév talán legjobb teljesítményét nyújtotta a csapat, a támadásokat, védekezést és az átmeneteket is jól oldották meg a fiúk.”

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 14. forduló

2023.12.02 – 14:00

Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc LA Sporttelep

Kaposvári Rákóczi BFLA – III. kerületi TVE

6-1

TVE gólszerzők:

35′ BALOGH ZALÁN

A Kaposvári Rákóczi volt U12-es csapatunk ellenfele a szezonzáró fordulóban. A hazaiak már a 12. percben vezetést szereztek, de a mérkőzés irányítását a későbbiekben sem engedték ki a kezeik közül és tovább növelték előnyüket. Bár a 35. percben Balogh Zalán révén szépíteni tudott Vajkai Dániel együttese, a mérkőzés előrehaladtával újabb gólt nem sikerült szereznie csapatunknak, így a hazaiak örülhettek a végén.

További bejegyzések