Hajrá Kerület, első a becsület!

A bajnoki cím kapujában Kun György U16-os csapata

Rangadót nyert U16-os csapatunk, U15-öseink kiütötték a Paksot, U19-es gárdánk pedig egy izgalmas, jó iramú meccsen szenvedett vereséget.

A hétvégén folytatódott a bajnokság korosztályos csapataink számára. A versenyidőszak ezen szakaszában már minden mérkőzésnek hatalmas jelentősége van, hiszen a szezon a vége felé jár. Kun György U16-os csapata meg is ragadta az alkalmat és presztízsmeccset nyert meg, ezzel pedig életben tartotta a bajnoki címről szövögetett álmait.

Mindhárom pontot elvitte a Paks, de a végeredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés képét

MLSZ Országos U19 Kiemelt 22. forduló

III. kerületi TVE – Paksi Futball Club  2:4 (1:1)

Összeállítás: Jakus – Hunyadi, Varga, Trizna, Kovácsréti – José, Jakab, Kaszás – Farkas, Óber, Lehel
Csere: Bedő, Baruni, Fábián, Ulviczki
TVE gólszerzők:
Kaszás Gábor
Trizna Márk

Presztízscsata várt Mónos Tamás U19-es csapatára a hétvégén, a tabellán közvetlenül mögötte elhelyezkedő Paks együttesét fogadták ugyanis hazai pályán. A találkozón Kaszás Gábor góljával a Kerület szerezte meg a vezetést, ám még az első félidőben egyenlíteni tudtak a vendégek. A második játékrészben viszont ismét csapatunk ragadta magához a kezdeményezést és Trizna Márk találatával újból vezetéshez jutott. Az előny ugyanakkor nem tartott sokáig, a Paks öt perc elteltével ismét egyenlített, majd ezt követően átvette az irányítást és még kétszer betalált. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy 2-2-nél csapatunk előtt adódott egy szinte 100%-os helyzet, ám az kimaradt és végül érvényesült a futball kegyetlen igazsága, a kimaradt lehetőségek általában megbosszulják magukat. Az eredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés képét, ám ettől még a Paks utazhatott haza mindhárom ponttal. Mónos Tamás együttese ezzel befejezte bajnoki szereplését, a kiemelt – labdarúgó akadémiákkal teletűzdelt – csoportban végül a 11. helyen fejezte be szereplését, 22 forduló alatt 19 pontot gyűjtve.

Edzői értékelés: „Nem csak a játék minősége, de eredményesség szempontjából is fontos volt számunkra a mérkőzés. A mérkőzést jól kezdtük, a labdaszerzést már az ellenfél térfelén megkezdtük és nem engedtük, hogy a paksi játékosok hosszú indításokkal mögénk lőjék a  labdát. Folyamatos mozgással igyekeztünk szűken tartani az ellenfelet és a megszerzet labdákkal kombinatív játékkal és gyors helyzetfelismerésekkel próbáltunk gólhelyzeteket kialakítani. A vezetést mi tudtuk megszerezni egy távoli lövessél, de az ellenfelünk az első félidő vége előtt szabadrúgásból egyenlíteni tudott. A második félidőben szintén mi tudtunk vezetést szerezni, egy beadás követően Trizna Márk fejjel volt eredményes.   Sajnos pár perc múlva egy kapu előtti kavarodás után ismét kiegyenlített a Paks, majd egy újabb szabadrúgásgóllal át tudták venni a vezetést. Ekkor érezhető volt a csapaton egy holtpont, amiből sajnos nem tudtunk kijönni és a mérkőzés vége előtt ismét gólt szerzett az ellenfél. A meccsről elmondható, hogy a második félidő közepéig egy jó iramú, oda vissza lüktető mérkőzés volt, de sajnos mi a végére belefáradtunk, míg az ellenfél ezt kihasználva meg tudta szerezni a győzelmet”

Fontos meccset nyert U16-os gárdánk, amely továbbra is harcban van a bajnoki címért

MLSZ Országos U16 Alap 20. forduló

III. kerületi TVE – KTE LA 4-3 (1-2)
TVE gólszerzők:
Gosztola Ádám
Orosz Gergő
Tóth Bálint
Borsay Márk

A hétvégén a szezon egyik legfontosabb mérkőzése várt Kun György együttesére, U16-os csapatunk ugyanis a Kecskemét együttesét fogadta és győznie kellett ahhoz, hogy megtartsa első helyét a tabellán. A találkozót a vendégek kezdték jobban, 20 perc elteltével már kétgólos előnyben álltak. Gosztola Ádám révén még a félidő vége előtt sikerült szépítenie csapatunknak, majd Orosz Gergő góljával az egyenlítés is sikerült. A KTE ugyanakkor a 61. percben ismét vezetéshez jutott, ám ezt követően Kun György együttese hihetetlen szívről tett tanúbizonyságot, a találkozó utolsó perceiben előbb egyenlített, majd a rendes játékidő lejárta előtt egy perccel Borsay Márk révén a győztes gólt is megszerezte. Csapatunk két fordulóval a vége előtt mostani sikerének köszönhetően egy pont előnnyel vezeti a tabellát, ám a hétvégén újabb presztízscsata vár rá, ugyanis közvetlen riválisa, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatához látogat.

(Fotók: Lovas Albert)

Edzői értékelés: Tudtuk, hogy létfontosságú nekünk ez a mérkőzés, mert győzelem esetén a bajnoki címért játszhatunk jövő héten Szegeden. Ennek szellemében kezdtük a találkozót, és az első 15 percben háromszor álltunk kapussal szemben. A futball törvényszerűsége, hogy a kihagyott ziccerek megbosszulják magukat, így az ellenfél mindkét kontratámadásából gólt kaptunk. Futottunk az eredmény után, de összességében nem találtuk a játék ritmusát. Keményen dolgoztunk a mérkőzés egészében, de hátul folyamatosan kinyíltunk és sok hibát vétettünk. A mérkőzés utolsó harmadában minden erőnket mozgósítottuk és bekapcsolt a fizikális felkészültségünk is! Mindig tudtam, hogy csodálatos csapatom van, de a mai napon minden erényünket megcsillogtattuk és megfordítottuk az eredményt. Készülünk tovább és szombaton a bajnoki cím megszerzésének szellemében lépünk pályára” – értékelte csapata teljesítményét büszkén és elégedetten Kun György. 

Kiütéses győzelmet aratott Kaszai Gábor U15-ös csapata

MLSZ Országos U15 Alap 20. forduló

Két fordulóval a bajnokság vége előtt az élcsapatok közé tartozó Paks együttesét fogadta Kaszai Gábor U15-ös csapata. A mérkőzést remekül kezdte csapatunk, amely Baranyai Keve Levente révén már a 13. percben megszerezte a vezetést. A félidő derekán aztán Dajka Mihály találatával növelte előnyét csapatunk, majd Báti Bálint talált be még a félidő előtt, ezzel megnyugtató előnyt szerezve együttesünknek. A második játékrészben fiataljaink ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták, Dajka megszerezte második találatát, majd az 5-0-ás végeredményt a 70. percben Kovács Botond állította be. Kaszai Gábor együttese a harmadik helyről várhatja az utolsó előtti fordulót, amely során majd az éppen előtte álló Újpest együtteséhez látogat.

III. Kerületi TVE – Paksi FC 5-0 (2-0)
TVE gólszerzők:
Baranyai Keve 
Dajka Mihály (2)
Báti Bálint 
Kovács Botond 

“Két hét válogatott szünet után folytatódott számunkra a bajnokság. Igaz nem estünk ki a ritmusból, ugyanis a Vasas és a Honvéd csapatai ellen mindkét héten volt mérkőzésünk. Ezek a találkozók hasznosak voltak számunkra. A Paks elleni találkozónk rangadónak számított, ugyanis ősszel idegenben vereséget szenvedtünk és aktuális ellenfelünk a tabellán egy ponttal megelőzött minket. 

Nagyon jól kezdtük a találkozót és az első félidő kimondottan tetszett. Talán a szezon egyik legjobb játékát láttam a csapattól. A vendégcsapat próbált ránk nyomást helyezni, magasan védekezni, de türelmes, labdabiztos játékkal és szép, kombinatív megoldásokkal át tudtuk játszani az ellenfél első vonalát. Több szép támadásépítésünk is volt. A Paks igyekezet támadásokat építeni, de csírájában elfojtottuk ezeket a törekvéseket. Sokszor hosszú labdákkal próbálkoztak, de ezeket a szituációkat is jól megoldottuk. Jól védekeztünk előrefelé és agresszívak voltunk. Olyannyira, hogy egy kaput elkerülő lövés és egy oldalszabadrúgás után, a kapu fölé szálló labdát engedélyeztünk a vendégcsapatnak az első játékrészben. Mi sok akciót tudtunk vezetni, de sokszor megakadtak ezek leshelyzet miatt, ugyanakkor két alkalommal viszont szépen fejeztük be az akciót. Baranyai jól értékesítette a centerezést, majd Dajka lőtte ki jól a hosszú sarkot. Kettőgólos előnnyel vonultunk szünetre, ahol sok mindent nem kellett mondanunk. Annyit kértünk, hogy ugyan ezt a tempót, koncentrációt tartsuk meg. Ne menjen át a magabiztos játék könnyelműségbe. Jól kezdtük a második félidőt, néhány perc elteltével Báti talált a kapuba. Viszont játékban visszaestünk kicsit, nem tudtunk olyan magabiztosan teljesíteni. Folyamatos cserékkel igyekeztünk frissíteni a csapatot. Ez működött, ugyanis tudtunk veszélyeztetni és előbb Dajka talált a kapuba, majd a helyette pályára lépő Kovács is gólt szerzett, így kialakítva az 5-0-ás végeredményt. Összességében elégedett voltam a csapat teljesítményével, főként az első játékrészben. Sok gyakorolt elem visszaköszönt a játék során. Az, hogy egy rangadón így tudtunk játszani, ilyen magabiztosságot tudtunk sugározni és nem a görcsösség jellemezte a játékunkat az nagyszerű volt. Igaz az ellenféltől is kevesebbet kaptunk, mint azt előzetesen vártuk. Motiváltan és agresszívan játszottunk, nem hagytuk kibontakozni az ellenfelet, ami szintén nagyon tetszett. Gratulálok az egész csapatnak a mérkőzésen nyújtott játékhoz és a győzelemhez! Hajrá Kerület!” – értékelte Kaszai Gábor a mérkőzést és csapata teljesítményét.

További bejegyzések