Hajrá Kerület, első a becsület!

Schwechat Cup: Csupán rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le a dobogós helyekért zajló csatáról U12-es csapatunk

Nagyszerűen szerepelt U12-es csapatunk a Schwechat Cup-on, nüanszok választották el csupán a bronzmeccstől.

A hétvégén a Schwechat Cup-on szerepelt U12-es és U13-as csapatunk. Az U13-asok szerepléséről már korábban beszámoltunk, Gyenes András együttese tornagyőztesként térhetett haza Ausztriából. U12-es csapatunk sem sokkal maradt el a „nagyobbak” mögött, csupán rosszabb gólkülönbsége miatt nem vehetett részt az érmekért folytatott végjátékban.

Vajkai Dániel együttese pénteken indult Bécsbe, ám azt nem gondolták volna, hogy megérkezésüket követően a heves esőzések miatt nem tudnak majd hol edzeni. A csapat azonban feltalálta magát, a pályák melletti füves területeken készültek a megmérettetésre. A csoportkört két győzelemmel nyitották U12-es fiataljaink, sőt a harmadik összecsapást követően is még veretlenül álltak a csoportjukban. A negyedik összecsapáson szlovák ellenfelüktől kikaptak és csupán rosszabb gólkülönbségük miatt nem játszhattak a dobogós helyezésért.

„Első alkalommal a hazai Schwechat volt az ellenfelünk, akik ellen ugyan végig domináltunk, de csak egy gólig jutottunk, de még is ez elég volt egy sikeres kezdésre. A következő mérkőzés a balassagyarmati Palóc Farkasok ellen volt, ahol szintén nagyon magabiztosan teljesítettünk. Már az elején sikerült több góllal ellépnünk, így már a mérkőzés felénél minden cserejátékost pályára tudtunk küldeni. Ezután jött az igazi megmérettetés, hiszen a Bundesliga 2-es First Vienna FC következett. Itt már kevésbé tudtunk dominálni és számunkra szinte csak a labdaszerzésről szólt a játék képe. A srácok ezt jól reagálták le és egy idő után kemény párharcokat felvállalva 0-0-as döntetlennel vonultunk le. Még aznap a vacsora után egy rövid sétát tettünk a belvárosban. Másnap nagyon korán kezdtünk, talán ezért sem tudtunk igazán felpörögni az utolsó csoportmérkőzésre. A szlovák ellenfél inkább a célfutballt erőltette, ami kicsit szokatlan volt nekünk. Egy büntető és egy szép távoli lövés után ezúttal vereséget szenvedtünk, ami azt jelentette, hogy a balassagyarmatiakat ugyan legyőztük, jobb gólarányuk miatt mégis ők játszhatták helyosztót a 3. mi pedig az 5. helyért. A végső mérkőzésre nagyon jó reakciót mutattak a srácok és mutatós játékkal, sok labdabirtoklással tudtuk kontrollálni a mérkőzést. A sok kihagyott helyzet után végül Katona ugratta ki Vinczét, aki higgadtan a hosszú sarokba lőtt. Ez a végső 5. helyet jelentette számunkra. A mérkőzés után a srácok a stadionban szurkolták ki U13-as csapatunk tornagyőzelmét, akiknek ezúton is gratulálunk” – értékelte csapata mérkőzéseit vezetőedzőnk, Vajkai Dániel.

Csoportmérkőzések

III. kerületi TVE – Schwechat (osztrák) 1-0
TVE gólszerzők: Balogh

III. kerületi TVE – Palóc Farkasok BSE 3-2
TVE gólszerzők: Kézdy, Farkas, Vincze

First Vienna FC (osztrák) – III. kerületi TVE 0-0

PFK Piestany (szlovák) – III. kerületi TVE 2-0

Helyosztó az 5. helyért
III. kerületi TVE – Luzycka Akademia Sportu (lengyel) 1-0
TVE gólszerző: Vincze

A torna után Vajkai Dániel összességében elégedetten beszélt csapata teljesítményéről és persze a szurkolókról sem feledkezett meg: „Jó tapasztalat volt a három nap mindenkinek, hiszen több döntő szituációban is nagy nyomás alatt kellett játszanunk, amiket néha halványabban, néha viszont kifejezetten „felnőttesen” abszolváltunk. Köszönjük a lehetőséget az egyesületnek és persze a támogató szülőknek, akik szép számmal buzdították a helyszínről a srácokat”

További bejegyzések