Hajrá Kerület, első a becsület!

A Veszprém skalpját is begyűjtötte Harmati Tamás együttese

Újabb győzelmével és a riválisok botlásának köszönhetően csapatunk a dobogó második fokáról várhatja a bajnokság folytatását.

Az NB III-as bajnokság 28. fordulójában csapatunk a Veszprém alkalmi otthonában, Pápán vendégszerepelt. A találkozó sok szempontból volt fontos Harmati Tamás együttese számára, egyrészt a visszavágás vágya fűtötte a fiúkat, lévén ősszel vereséget szenvedtünk riválisunktól, másrészt egy esetleges győzelemmel és az ellenfelek botlásával a dobogós helyek egyike is elérhetővé válhatott.

A találkozó előtt kényszerű cserét kellett végrehajtania Harmati Tamásnak, ugyanis Vankó Imre megbetegedett, így a tervezett kezdőcsapaton apróbb változtatást kellett eszközölni, a Budaörs ellen gólt szerző Vankó helyén Árva Bence kezdett. A találkozó első góljára alig fél órát kellett várni, ekkor Hegyi Péter szabadrúgásból lőtte ki a felső sarkot, megszerezve ezzel idénybeli negyedik gólját. A bombagól után nem sokkal jött a következő Kerület gól, Barczi Dávid középre belőtt passzába Zámbó Márton tette bele a lábát, kettőre növelve ezzel az előnyünket. Fiatal támadónk idénybeli hetedik bajnoki, összességében pedig nyolcadik találatát szerezte. A második félidőre is maradt Kerület gól, ezt pedig az a Szalka Dominik szerezte, aki az érkezése óta immáron hatodszorra volt eredményes. Csapatunk teljesen megérdemelten, magabiztos győzelmet aratott a Veszprém ellen, a kapuban a 16 éves Simon Szabolcs újabb kiváló meccset hozott le, a védelem stabil lábakon állt, de összességében elmondható, hogy minden csapatrész nagyszerűen teljesített, csapatként küzdve szerezték meg a nagyon fontos három pontot. Az ellenfelek közül a fordulóban a Tatabánya és a Bicske is döntetlennel zárt, így Harmati Tamás együttese a tabella második helyéről várhatja a bajnokság folytatását, három ponttal a listavezető Tatabánya mögött, illetve jobb gólkülönbséggel megelőzve a Bicskét.

A találkozó gólösszefoglalóját Facebook oldalunkon lehet megtekinteni.

A találkozó utáni napon vezetőedzőnket, Harmati Tamást kérdeztük a Veszprém elleni mérkőzésről:

Arról, hogy mi kellett ahhoz, hogy ezt a nehéz mérkőzést ennyire magabiztosan lehozza a csapat:
„Kellett egy jó felkészülés. Amiben hittünk és amit kidolgoztunk az helytálló volt, a játékosok hozzáállása meg egy pluszt adott ennek az egésznek és jó tartalommal is töltötték meg a mérkőzést, így maximálisan kijött az, amit szerettünk volna”

A kényszerű cseréről az előzetesen tervezett kezdőben:
„Múlt héten is volt egy gyors váltás. Akkor is jól reagáltunk rá és most is. Ez is tökéletesen megmutatja, hogy egységesek vagyunk és mindenki készen áll arra, hogy amikor a pályán kell lennie, akkor a csapatért mindent feláldozva, a lehető legjobb teljesítményt tudja nyújtani”

Arról, hogy persze nem számolgatunk, de mennyire kell, – ha kell egyáltalán – a földön tartani a játékosokat:
„Az öltözőben máshogy gondoljuk. Nekünk a célunk az, hogy a következő mérkőzésen is jól teljesítsünk. Azt érezzük azért, hogy elég jó ez a szezon, hiszen sok célunkat már elértük és vannak még olyan céljaink, amelyeket szeretnénk elérni, éppen ezért nagyon motiváltak vagyunk. Szeretnénk mindenképpen a dobogón zárni az idényt és azt gondolom, hogy ez méltó befejezése lenne ennek az egyéves munkának.

A hátralévő mérkőzésekről:
„Nekünk most a Balatonfüred ellen kell nagyon jól felkészülnünk. Szeretnénk, ha hazai pályán úgy végeznénk, hogy a szurkolóink elégedetten távozzanak a stadionból. Reméljük, hogy sokan lesznek és egy jó hangulatú mérkőzést tudunk játszani, ahol mindent megteszünk majd azért, hogy győzelemmel búcsúztassuk a szezont hazai részről”

Csapatunk az utolsó előtti fordulóban a Balatonfüred együttesét fogadja hazai pályán, ez lesz idénybeli utolsó mérkőzésünk saját közönségünk előtt, majd a szezont a Kelen otthonában zárjuk.

További bejegyzések

Ezüstéremmel zárta a bajnokságot U14-es csapatunk

Az utolsó fordulókat rendezik korosztályos csapataink számára, a bajnokságok lassan befejeződnek, óriási a csata a dobogós helyekért, a bajnoki címekért. A hétvégén U14-es fiataljaink befejezték az idényt, míg U13-as és

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program