Hajrá Kerület, első a becsület!

Remek hétvégét zártak korosztályos csapataink

Magabiztos győzelmeket arattak csapataink minden korosztályban a hétvégén.

A hajrához érkezett a bajnokság korosztályos csapataink számára. A mögöttünk hagyott hétvégén nagyüzem volt, ám csapataink állták a sarat és szinte kivétel nélkül győzelemmel zárták a fordulót. 

MLSZ Országos U19 kiemelt 21. forduló

Sorozatban második győzelmét aratta Mónos Tamás csapata

Mónos Tamás csapata az elmúlt hétvégén a sereghajtó Tarpa vendégeként lépett pályára a 21. fordulóban. A találkozó első félidejében még nem talált fogást ellenfelén csapatunk, ám a második játékrészben már nem csak a helyzetek, de a gólok is jöttek, így végül magabiztos Kerület-sikerrel zárult az összecsapás. 

Tarpa SC – III. kerületi TVE 3-1 (0-0)

Jakus – Kruppa, Polgár, Varga, Kovácsréti – Jakab, José, Bedő – Kaszás, Óber, Lehel
Csere: Csaplár, Hunyadi, Baruni, Ulviczki

TVE gólszerzők: 
Óber Benedek
Ulviczki Tamás
Hunyadi Mátyás

Edzői értékelés: „Egy jó iramú első félidőt játszottunk vendéglátónkkal. Bár játékban és labdatartásban föléjük tudtunk kerekedni, komoly helyzetet ugyanakkor nem tudtunk kialakítani. A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött, enyhe mezőny fölénnyel. Az 55 percben viszont a mezőnyfölényünk góllá érett, innentől pedig még inkább mi domináltunk és még két gólt tudtunk szerezni mérkőzés lefújásáig. Jövő hétvégén a Paks csapatát fogadjuk otthon és ez lesz az utolsó bajnoki mérkőzés, ahol a 2005-ös születésű utolsó éves játékosokat reményeink szerint szépen tudjuk búcsúztatni” – beszélt a győztes mérkőzést követően csapatáról vezetőedzőnk, Mónos Tamás.

A bajnokság utolsó fordulójában a Paks együttesét fogadja tehát U19-es együttesünk, a találkozó szombaton (05.18) 11 órától kerül megrendezésre. 

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 24. forduló

Sorozatban hetedik mérkőzésén is veretlen maradt Pfister Erik csapata

U17-es csapatunk Szombathelyre utazott a hétvégén, ahol a Lurkó UFC csapatának volt a vendége. A sereghajtó legyőzése nem jelentett gondot együttesünknek, a 0-2-s félidőt követően végül 6-0-s győzelmet aratott Pfister Erik csapata. 

Lurkó FC – III. kerületi TVE 0-6 (0-2)
TVE gólszerzők: 
Trizna Márk
Polónyi Bence
Szilágyi József
Gosztola Ádám
Egervári Bertalan (2)

Edzői értékelés: „Mindig nehezebb játszani egy ilyen hosszú utazás után. Ellenfelünk a védekezésre rendezkedett be, öt védővel játszottak. A meccs elején nem tudtuk azt az iramot diktálni, amit szerettem volna, kellett egy jó 15 perc mire felvettük a ritmust. Az első félidő második felében már több ziccert is kialakítottunk, majd a 33. percben megszereztük a vezetést. Zsembery Áron szabadrúgását még védte a kapus, de a kipattanót Trizna Márk lőtte a kapuba. A gól után sokkal felszabadultan játszottunk, a második félidőben az ellenfelünk egyszer tudott eljutni a kapunkig. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, viszont a befejezéseink nem voltak elég hatékonyak, ezt a jövőben fejlesztenünk kell. A mérkőzésen négy játékos az U16-s korosztályból csatlakozott hozzánk és mind a négyen végigjátszották a mérkőzést, gratulálok nekik a jó teljesítményhez. A végeredmény reális, viszont, ha jobban odafigyelünk a kapu előtt akár a duplája is lehetett volna” – értékelte a gólgazdag találkozót U17-es csapatunk vezetőedzője.

Pfister Erik együttesének még két mérkőzése van a bajnokságból, május 22-én a 23. fordulóból elmaradt találkozóját pótólja a Kaposvár ellen hazai pályán, majd május 25-én az UFC ellen zárja az idényt. Csapatunk a bajnokság 2. helyéről várja a folytatást, 10 ponttal lemaradva az élen álló Gyirmóttól, viszont hét egységre a harmadik helyen álló Szombathely előtt. 

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 24. forduló

17 meccse veretlen u14-es csapatunk!

U14-es együttesünk Tatabányán vendégszerepelt az elmúlt fordulóban. A lényegi kérdéseket igazából bő fél óra alatt lerendezte Mészáros Zsolt csapata, ugyanis ennyi idő is elegendő volt számára, hogy megnyugtató, négygólos előnyt szerezzen magának. Gól végül a második félidőben is született, így 5-0-s győzelemmel zárta tatabányai vendégjátékát csapatunk. 

Tatabányai SC – III. kerületi TVE 0-5 (0-4)
TVE gólszerzők: 
Hidvégi Ádám
Szobor Noel
Gonda Bálint
Jakab Márk
Jakab Zétény 

A mérkőzés elejétől letámadtuk az ellenfelet, amely felívelésekkel próbálkozott. Ezeket többnyire begyűjtöttük, vagy egyből visszajátszottunk a támadó zónába. Két ilyen visszarúgott labda után két gólt szereztünk. Sokat volt nálunk a labda, kerestük a lehetőséget a betömörülő hazaiak ellen. A középső és a támadózónában azonban több kockázat és ötletesebb játék kellett volna, ahhoz, hogy több helyzetet ki tudjunk alakítani. A középpályások labdafelvételei jó helyeken történtek, de többször fordulhattunk volna az ellenfél kapuja felé. A kiforgásokat viszont sokszor alkalmaztuk, gyakoroltuk.  Főleg a jobb oldalon. A második játékrészben sokkal jobban tudtunk bontani a széleken, a támadózónában gyorsabban és ötletesebben fociztunk. A kombinatív játéklehetőségeket gyorsabban játszottuk le, szélességben gyorsabban forgattunk és több támadó párharcot nyertünk. A helyzeteink nagy része kimaradt, igaz az ellenfélnek is voltak lehetőségei kontratámadásokból. A meccs vége előtt nem sokkal sikerült gólt rúgnunk, ezzel beállítva az 5:0-ás végeredményt. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és hogy jó szemlélettel játszott az egész mérkőzésen” – értékelte a találkozót vezetőedzőnk.

Mészáros Zsolt csapata zsinórban 17. mérkőzésén sem talált legyőzőre, remek sorozatát legközelebb a Pécs ellen növelheti, a találkozót pénteken 14 órától rendezik a TVE Sporttelepen. U14-eseink két fordulóval a vége előtt 6 ponttal vannak lemaradva a listavezető ZTE FC mögött pontazonossággal éppen a PMFC-vel. 

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 25. forduló

Ötödik mérkőzésén harmadik sikerét aratta U13-as csapatunk

Gyenes András U13-as együttese a 25. fordulóból halasztott találkozóját játszotta le a hétvégén, ellenfele a Budaörs volt. Fiataljaink minden negyedben gólt tudtak szerezni, végül magabiztos, 6-0-s sikert arattak riválisuk felett. 

III. kerületi TVE-Budaörs U13 6-0 (1-0,3-0, 1-0,1-0)

TVE gólszerzők: 
Papp Mátyás
Horváth Ármin 2
Kovács Dániel 2
Nagy-Alberti Noel

Edzői értékelés: „Szombaton a centerpályán fogadtuk a Budaörs U13-as csapatát. Az első negyedben sokat kapkodtunk, de a negyed végén egy támadózónás labdaszerzést követően, Papp Mátyás góljával sikerült megszerezni a vezetést. A második negyedben sokkal türelmesebb volt a csapat és sikerült további három gólt szereznie. A második negyed utolsó percében szerzett gól, talán a legszebb találatunk volt ezen a napon, egy remek kontratámadás végén Nagy-Alberti Noel gólpasszát Horváth Ármin váltotta, gólra. A harmadik negyedben és a negyedik játékrészben is további 1-1 gólt sikerült szereznünk. Összességében az első két játékrészben teljesen kontroll alatt tartottuk az ellenfelünket, nagyobb helyzete nem is akadt riválisunknak. Az utolsó két negyedben ugyanakkor a koncentráció visszaesett, így az ellenfélnek is voltak gólszerzési lehetőségei, de ezeket Szabó Andor remek védésekkel hárította” – értékelt a meccset követően vezetőedzőnk, Gyenes András. 

U13-as fiataljainknak még két mérkőzést tartogat az idény, május 25-én a PMFC-t fogadjuk, majd a szezont Kaposváron zárja csapatunk. 

Budapest Youth Cup – U8-as és U9-es csapatunk is remekelt a rangos tornán

A hétvégén rendezték a rangos Budapest Youth Cup névre keresztelt tornát, amelyen U8-as és U9-es csapatunk is részt vett. Alább U9-es csapatunk vezetőedzője, Vései Martin (U9) értékelték fiataljaink szereplését. 

„Az U9 korosztály is részt vett, Budapest Youth Cup-on, ahol rögtön a Slovan Bratislava és az Anderlecht ellen léptek pályára. A továbbiakban is számos színvonalas mérkőzésen játszhattunk, a csoportmérkőzések után pedig az Európa Ligában folytattuk a küzdelmet. Sok szép megmozdulás és gól esett a hétvégén, végül a hatodik helyet sikerült megszereznünk a torna végén. Ami ennél is fontosabb, hogy a gyerekek megtapasztalhatták egy ilyen színvonalú torna közegét, érvényesülni tudtak, ez a jövőben biztosan szolgálni fogja fejlődésüket” – értékelte csapata tornán mutatott szereplését Vései Martin. 

U8-as csapatunk is remekül szerepelt, hiszen a 24 csapatos tornán az előkelő 4. helyet szerezték meg, többek között olyan nemzetközileg is elismert utánpótlás programmal rendelkező klubokat győztek le, mint a holland Feyenord, vagy a belga Anderlecht. 

U8-as csapatunk ismét öregbítette a III. kerületi TVE utánpótlásának hírnevét! A gyerekek a hétvégén a Budapest Youth Cup tornán vettek részt, ahol többek között olyan csapatokkal mérték össze erejüket, mint a horvát GNK Dinamo Zagreb, a holland Feyenoord, a belga Anderlecht. Csapatunk a 24 klubot felvonultató tornán az előkelő 4. helyet szerezte meg, a Dinamo Zagreb a Feyenoord és az MTK mögött.

Czerman Ferenc csapata 14 mérkőzésen, 238 perc játékidő alatt, 47 gólt szerzett és csupán 15 találatot engedett ellenfeleinek. U8-as gárdánkon a torna aranyágán többek között olyan nagy hírű külföldi klubok sem találtak fogást, mint az RSC Anderlecht ( 5:3 ), a Feyenoord. (4:1), az SK Sigma Olomuc ( 3:1 ) vagy a Viitorul Cluj ( 1-0 ), illetve a csoportmérkőzések alatt az UTA Arad ( 10-0 ), vagy az FC Spartak Trnava ( 6-0 ).

További bejegyzések

Ezüstéremmel zárta a bajnokságot U14-es csapatunk

Az utolsó fordulókat rendezik korosztályos csapataink számára, a bajnokságok lassan befejeződnek, óriási a csata a dobogós helyekért, a bajnoki címekért. A hétvégén U14-es fiataljaink befejezték az idényt, míg U13-as és

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program