Hajrá Kerület, első a becsület!

Aranyéremmel tért haza az osztrák nemzetközi tornáról U13-as csapatunk

Rangos nemzetközi tornát nyert Gyenes András csapata, ráadásul veretlenül!

A hétvégén Ausztriában egy rangos nemzetközi tornán vett részt U13-as csapatunk. Gyenes András együttese mindhárom csoportmeccsét megnyerte, majd az elődöntőben és a döntőben sem talált legyőzőre, öt mérkőzésen 11 gólt szerzett és csupán kettőt kapott.

Szombaton és vasárnap került megrendezésre az a nemzetközi torna, amelyen U12-es és U13-as csapataink képviselték Egyesületünket. U13-as együttesünk a Sokol Kolovraty, az SK Bahon és az SV Wienerberg csapataival kerültek egy csoportba. A továbbjutás csak és kizárólag a csoportgyőzelem garantálta, amelyet Gyenes András fiataljai sikerrel hoztak, így az egyenes kieséses körben folytathatták szereplésüket. A csoportkör során háromból három mérkőzést nyertek Szobor Noelék, összesen nyolc gólt szereztek és mindössze a Wienerberg ellen nem maradt érintetlen csapatunk kapuja.

III. kerületi TVE – Sokol Kolovraty (cseh) 2-0
TVE gólszerzők:
Mechentel Jibril
Szobor Noel

III. kerületi TVE – SK Bahon 4-0
TVE gólszerző:
Horváth Ármin
Yilmaz Deniz (2)
Szobor Noel
Mechentel Jibril

III. kerületi TVE – SV Wienerberg 3-1

TVE gólszerzők:
Mechentel Jibril
Mattyasovszky Bendegúz
Ill.,öngól

Edzői értékelés: „
A csoport első mérkőzését a Sokol Korovraty (cseh) ellen játszottuk. A mérkőzést 2-0-ra sikerült megnyerni, végig dominálva, ráadásul 5 percig emberhátrányban játszottunk. A második csoportmérkőzésen még nagyobb dominanciát mutattunk. A találkozó elején már 4-0-ra is vezetett a csapat, majd érhetetlen módon ismét kétszer 5 percre kiállították 1-1 játékosunkat. A kiállítás azonban a játék képén nem változtatott, ugyanakkor további gólt nem sikerült már szereznünk. Az utolsó csoportmérkőzésen múlt, hogy ki kerül be a másnapi elődöntőbe. Két hatpontos csapat találkozott egymással, ám a gólarány miatt ellenfelünknek a döntetlen is elég lett volna. A mérkőzés elején sikerült megszereznünk a vezetést, viszont riválisunk hamar kihasznált egy védekezési hibát és egy mélységi labdával egyenlített. A bekapott gólra jól reagáltunk, a csapat előbb egy pontrúgás, majd az ellenfél térfelén szerzett labda után kihasználta a védők figyelmetlenségét és egy szép támadás után gólt szereztünk” – értékelte a csoportkör meccseit Gyenes András.

A csoportkört követően vasárnap két mérkőzés várt fiataljainkra. Az elődöntőben a Parndorf ellen lépett pályára csapatunk, majd a győztes találkozó után következhetett a Kelen elleni döntő.

Elődöntő:
III. kerületi TVE – Parndorf 2-1
TVE gólszerzők:
Szobor Noel
Horváth Ármin

Döntő:
III. kerületi TVE – Kelen SC 1-0
TVE gólszerző:
Szobor Noel

Edzői értékelés: „Az elődöntőben ellenfelünk átadta az irányítást és várta, hogy mikor hibázunk. Sajnos egy támadó szöglet után meg is tudták szerezni a vezetést, egy kontra után rosszul helyezkedtünk és fegyelmezetlenek voltunk. A csapat ettől függetlenül nem adta fel, tovább játszottuk a játékunkat. Egy szép támadás végén sikerült is egyenlíteni, majd az ellenfél szabálytalankodott a 16-oson belül, a jogos büntetőt pedig értékesítettük így megfordítottuk a meccset és teljesen megérdemelten jutottunk a döntőbe. Az utolsó mérkőzésünket a Kelen csapatával játszottuk, amellyel egy bajnokságban szerepelünk. Tipikus döntő volt, kevesebb játékkal, kevés helyzettel. Leginkább a küzdelem dominált. A gólunk egy beadás után született, amely végül elegendő volt a végső győzelemhez és a tornagyőzelemhez is egyúttal. A Fiúk megérdemelten nyerték meg a tornát, minden mérkőzésük után győzelemmel hagyták el a pályát, minden játékos hozzátett a csapat sikeréhez. Gratulálok a Csapatnak!”

További bejegyzések