Hajrá Kerület, első a becsület!

Rangadókkal teli, sűrű hétvégét zártak UP-csapataink

Érkezünk szokásos, heti utánpótlás mustránkkal. Ezen a héten is beszámolunk korosztályos csapataink eredményeiről, illetve idézzük edzőink értékeléseit a fiatalok elmúlt héten mutatott teljesítményéről.

Nem telt eseménytelenül a mögöttünk álló hétvége korosztályos csapataink számára. Kun György sikercsapatára két mérkőzés is várt, hiszen a bajnoki mellett a Magyar Kupában is komoly feladat előtt álltak, de rangadó várt U15-ös csapatunkra is, de pályára lépett U16-os leány csapatunk is, amely ezúttal a Mosonmagyaróvár vendégeként játszott bajnoki mérkőzést.

Nem jött össze a bravúr Debrecenben U19-es csapatunknak

A sort ezúttal kezdjük U19-es csapatunkkal, amely ezúttal a tabella elején, a dobogós helyezések valamelyikéért harcoló Debrecen vendégeként lépett pályára. A találkozó kiegyenlített csatát és pörgős, jó iramú összecsapást hozott, amelyet végül csupán egy büntető döntött el, sajnos az ellenfél javára.  

MLSZ Országos U19 Kiemelt 17. forduló
DVSC – III. kerületi TVE  1:0 (1:0)

Edzői értékelés: „Szombaton déli tizenkettőkor verőfényes napsütésben és egy jó minőségű füves pályán, a Debrecen ellen játszottunk bajnoki mérkőzést. Egy picit álmosan kezdtünk, de fokozatosan magunkra találtunk és felvettük a mérkőzés ritmusát és egy jó ritmusú és jó iramú meccset játszottunk. Az első komoly gólhelyzet a 15. percben csapatunk előtt adódott, ám a kapufa megakadályozta a gólszerzést. A 25 percben egy debreceni támadást követően a büntetőterületen belül szabálytalankodottunk és 11-es ítélt a játékvezető, amit a kapusunk gyönyörű mozdulattal hárított. Alig telt el 5 perc és egy újabb büntetőt ítélt meg a Debrecen javára a játékvezető, amin mind a két csapat játékosai meglepődtek. Sajnos ezt a büntetőt magabiztosan értékesítették a hazaiak, így 1-0-s debreceni vezetéssel fordultunk. A második félidő ugyanolyan jó és pörgős iramban zajlott, mint az első. Csapatunk minden egyes játékosa hatalmas mezőnymunkát nyújtott, így összességében dicséret illeti fiúkat a mérkőzésen nyújtott teljesítményük miatt” – értékelte csapata teljesítményét vezetőedzőnk, Mónos Tamás.

U19-es csapatunk legközelebb (04.20) a DVTK együttesét fogadja.  

Közvetlen riválisa otthonában szerzett értékes pontot U17-es csapatunk

Pfister Erik U17-es csapata a második helyről várhatta a 20. fordulót, amely során közvetlen riválisához, a tabellán a 3. helyen álló Budai FC-hez látogatott. A találkozón végül nem született gól, így a felek megosztoztak a pontokon, ám ennek ellenére Pfister Erik nem volt maradéktalanul elégedett, ugyanakkor pozitívumot is látott a mérkőzést követően.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 20. forduló
Budai FC – III. kerületi TVE 0-0

Edzői értékelés: „A hétvégén a Budai FC-hez látogattunk. A tabellán a mögöttünk helyezkedő ellenfelünkről tudtuk, hogy nagyon stabilan védekeznek és labdaszerzésből vezetnek gyors támadásokat. Az ellenfelünk a mérkőzés elejétől átengedte a területet nekünk, a széleken tudtunk bontani, viszont az első félidőben ezt nagyon kevésszer tettük meg, egyéni taktikai hibákból kifolyólag. Az első játékrészben nem azt játszottuk, ami az erősségünk, így az ellenfél könnyen tudott minket hatástalanítani. A szünet után már javult a játékunk, viszont nem volt meg az átütő erő, volt egy két ziccerünk ugyan, de sajnos nem volt meg az a plusz, amivel azokat gólra tudtuk volna váltani. A masszív védekezést nem tudtuk feltörni 90 perc alatt, a támadóink nem húzták meg azokat a váratlanokat, amelyek az előző mérkőzéseinkre jellemzőek voltak. Pozitívum, hogy már a harmadik meccsünket hozzuk le kapott gól nélkül” – értékelte a mérkőzést a pozitívumokat és negatívumokat is kiemelve Pfister Erik.

U17-es csapatunk a tabella második helyéről, 42 ponttal, 8 egységgel lemaradva a listavezető Gyirmót mögött várja a következő fordulót, amely során majd a Tatabányát fogadja hazai pályán.


Két fronton is helyt áll Kun György U16-os csapata

Sűrű hét várt Kun György csapatára, hiszen a bajnoki találkozó mellett a Magyar Kupában is jelenése volt, utóbbi sorozatban a legjobb négy közé jutásért játszott az ország egyik legjobb és legerősebb akadémiája ellen. A bravúr sajnos nem jött össze, ám csapatunk játékosai büszkén jöhettek le a pályáról, majd ezt követően a hétvégén a közvetlen riválisnak számító Paks otthonából hozták el a nagyon értékes egy pontot.

MLSZ Országos U16 Kupa, 5. forduló
III. kerületi TVE – Honvéd MFA 1-2 (1-1)
TVE gólszerzők:
Orosz Gergő

Edzői értékelések: „A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért a Honvéd csapatát fogadtuk hazai pályán. Újabb erőfelmérőre készültünk és kíváncsian vártam mennyit fejlődtünk az elmúlt hónapokban. Ellenfelünk intenzívebben kezdte a mérkőzést és az első 15 percben csak reagáltunk a játékszituációkra. A Honvéd szerzett elsőként vezetést, de az idő előrehaladtával magunkra találtunk, és az egyenlítő gólunk mellett, minőségben is javultunk. Játékban és fizikálisan nyomást tudunk gyakorolni a mérkőzés egyes időszakaiban, ráadásul volt lehetőségünk a második gól megszerzésére is. Végül nem így történt és a második félidőre talán el is fáradtunk a saját iramunkban. Hatalmas ellenszélben játszottunk és a labdát is csak időszakonként tudtuk kihozni a térfelünkről. Csapatként jól működtünk, de kevés volt az egyéni kiemelkedő teljesítmény. Ebben lehetett volna több lehetőség a siker érdekében. Összességében elégedett vagyok a látottakkal és azzal, hogy játékban, fizikálisan és mentálisan is felvettük a versenyt a Honvéd ellen. Örömteli, hogy filozófiánknak megfelelően tudtunk játszani és bizonyítani, jó munkát végzünk” – értékelte a kupameccsen látottakat Kun György, majd a Paks elleni pontszerzésről is beszélt. – „Jól kezdtük a paksi találkozót, és támadásainkat tudatosan építve, nem sok teret engedtünk riválisunknak. Merőben más mérkőzés alakult ki, mint ősszel, mert riválisunk inkább direkt játékot kezdeményezett, de azt nagyon tudatosan. Az első félidőben a tavaszi szezon legjobb játékát nyújtottuk és kiválóan működött a pozíciós játékunk. Számtalan gólszerzési lehetőségünk volt, de egy kontratámadás végén, a Paks szerzett vezetést a rendezetlen védekezésünk miatt. Jól kezdtük a második félidőt és rögtön az első percekben kiegyenlítettünk. Hiába játszottunk nagy mezőnyfölényben és alakítottunk ki számtalan helyzetet, nem tudtuk megszerezni a második és egyben győztes gólunkat. Ezzel a mérkőzéssel lezártunk egy erőltetett menetet, ami véleményem szerint nagyon elhúzódó és fizikálisan megterhelő volt.”

MLSZ Országos U16 Alap 17. forduló
Paks-III. kerületi TVE 1-1 (1-0)
TVE gólszerzők:
Zajtai Szilárd

Kun György csapata a 18. fordulóban (04.27) a Kelen SC csapatával játszik hazai környezetben.

Kecskeméten szenvedett vereséget U15-ös csapatunk

A hétvégén Kecskeméten vendégszerepelt U15-ös csapatunk, amely egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhetett volna a bajnoki dobogóhoz. A siker azonban elmaradt, ami nagy kár, ugyanis riválisaink is pontokat hullajtottak, ugyanakkor Kaszai Gábor is kiemelte, hogy minden csapat életében előfordul, hogy rosszabb napot fog ki és semmi sem jön össze.

MLSZ Országos U15 Alap 17. forduló
Kecskeméti TE – III. kerületi TVE – 4-1 (0-0)
Gólszerző:
Mizsei Bálint 

Edzői értékelés: “Szombaton délelőtt Kecskeméten léptünk pályára. Az eredményekből és a helyezésekből kiindulva nehéz mérkőzésre számítottunk. Ellenfelünk 4-2-3-1-ben játszott és stabil, középső zónás védekezésből indult ki. Szervezettek voltak és a párharcokban agresszívak. Igyekeztünk bontani az ellenfél védekezését, de technikai hibák is adódtak, illetve keveset segítettük ki egymást. Védekezésben kevés párharcot nyertünk meg és szintén segíthettük volna egymást hatékonyabban. Az első félidőben időszakosan mindkét csapat be tudta szorítani a másikat, de gól nem született. Félidőben kettőt cseréltünk és átbeszéltünk néhány taktikai dolgot. Sajnos a második félidőt nagyon rosszul kezdtük. Ilyen összeesést még nem láttam a csapattól. Három gólt kaptunk 5 perc alatt. Ilyenben még nem volt részünk, de igyekeztünk szépíteni, visszajönni a mérkőzésbe. Mizseinek sikerült szépíteni és ezután nyomtunk, voltak lehetőségeink, de nem tudtunk a kapuba találni. Az ellenfél még egy megpattanó lövéssel tudott egy gólt szerezni és ezzel beállította a 4-1-es végeredményt. 

Összességében nem szép az eredmény és az, hogy 5 perc alatt kaptunk három gólt az fájó, de minden csapat életében vannak gyengébb meccsek. Sajnos nekünk most jött el ez a mérkőzés. Elől nem sikerültek a megoldásaink, kevés támogatást kaptak a támadók, hátul pedig egyéni hibákat is elkövettünk, amelyek most megbosszulták magukat. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, kielemezzük a hibákat, hogy ne kövessük el őket legközelebb. Mindig igyekszem megtalálni a pozitívumot egy-egy gyengébb mérkőzés után is, de most nem nagyon tudok kiemelni semmit, maximum azt, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk! Bizakodva várjuk a következő mérkőzést! Hajrá Kerület!” – beszélt a kecskeméti találkozóról Kaszai Gábor. 

U15-ös csapatunk a 18. fordulóban (04.20.) a tabellán a középmezőnyhöz tartozó Gödöllőt látja vendégül.

Itthon tartotta mindhárom pontot U14-es csapatunk

A bajnokság 20. fordulójában Mészáros Zsolt csapata a Kelent látta vendégül. A 14. percben egy öngóllal még a vendégek szerezték meg a vezetést, ám ezt követően csapatunk átvette az irányítást és a második félidőben szerzett három góljával megfordította az összecsapást és itthon tartotta mindhárom pontot. Győzelmével fiataljaink megtartották harmadik helyüket a tabellán és csupán egy egységgel vannak lemaradva a második helyen álló Pécstől, míg a listavezető Zalaegerszeg előnye hét pont.

Edzői értékelés: „A mérkőzés elején kapkodóan fociztunk, a kombinatív játékunk akadozott. Próbáltunk fölényt kialakítani, de a technikai hibák ezt megnehezítették. A 14.percben egy közvetett szabadrúgást az ellenfél közvetlenül juttatott a kapunkba – bár a játékvezető ezt nem így látta -, ezzel megszerezték a vezetést. Érdekes módon, innentől kezdve jobb lett a játékunk, többet forgattunk, szabad területek adódtak, könnyebben jutottunk el a támadózónába. Azonban itt hiányzott a párharcok megnyerése és az ötletes kombinatív játék. Voltak helyzeteink, de ezek nem ziccerek voltak, míg a vendégeknek a pontrúgásokból adódtak lehetőségeik. A szünetben a szélek bontására, a még több forgatásra, a távoli kapura rúgásokra hívtuk fel a figyelmet. A második játékrész elején Gyergyói Zénó távoli lövésével egyenlítettünk, mentünk, akartunk. Főleg a jobb oldalon tudtunk bontani, ehhez kellett Hidvégi Ádám ötletes játéka is. Nem sokkal később Jakab Márk szintén távolról volt eredményes, ám a vezetés inkább minket zavart meg. Pontatlanok lettünk és nem birtokoltuk eleget a labdát, ugyanakkor az ellenfélnek így sem adódott sok helyzete. A nagy futásban Hidvégi Ádám nyugtatta meg a kedélyeket, amikor egy bal oldali beadást továbbított a kapuba. Ha összegezni szeretném, akkor közepes játékkal, de megérdemelten nyertünk. Dicséret illeti a csapatot, mert fel tudott állni vesztes helyzetből” – értékelte csapata teljesítményét Mészáros Zsolt.

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 20. forduló
III. kerületi TVE-KELEN SC 3:1 (0:1)
TVE gólszerzők:
Gyergyói Zénó
Jakab Márk
Hidvégi Ádám 

U14-es együttesünk a következő fordulóban (04.20.) a tabella alsó régiójában található Kaposvár csapatát fogadja.

Három góllal verte a Kaposvárt U13-as csapatunk

A 21. fordulóban U13-as csapatunk a Kaposvárt fogadta. A mérkőzés első góljára a második félidőig kellett várni, ám azt mi szereztük és ezt követően újabb két góllal sikerült lezárni a találkozót. Gyenes András csapatára a következő fordulóban a Felcsút vár, ezúttal is hazai környezetben.

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 21. forduló
III. kerületi TVE – Kaposvár 3-0 ( 0-0,0-0, 1-0, 2-0)
Gólszerzők:
Tordai Balázs
Nagy-Alberti Noel
Deniz Yilmaz

Edzői értékelés: „A 21. fordulóban szombat délután hazai pályán fogadtuk a Kaposvár U13-as csapatát. Fiataljaink fokozatosan vették át az irányítást, minden negyedben sikerült javulni játékban, így a harmadik negyedben, Tordai Balázs révén sikerült megszerezni a vezetést, egy az ellenfél térfelén megszerzett labdát követően. A gól előtt jól használta ki a csapat, hogy az ellenfélnek rendezetlen volt a védelme. A negyedik játékrészben egy kontratámadás után, Nagy-Alberti Noel szerezte a csapat második gólját, saját térfeléről indulva, egyedül fejezte be az akciót. A mérkőzés harmadik gólja hasonlított a második találatunkhoz, labdaszerzést követően Yilmaz kapott mélységi indítást, amit egy jól sikerült lövéssel fejezett be, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt. A fiúk, a Kerület stílusában próbálták játszani az egész mérkőzés alatt. Külön cél volt a támadó oldalon, hogy türelmesebbek legyünk, míg védekezésben a párharcok során jobban tegyék oda magukat. A csapat mindkettőt teljesítette, gratulálok nekik” – értékelte az összecsapást Gyenes András.

U13-as gárdánk a 22. fordulóban újra hazai pályán szerepel, ezúttal a Felcsútot fogadja.


A bajnokság legerősebb csapatával mérkőztek U12-es fiataljaink

Vajkai Dániel U12-es csapatára nehéz mérkőzés várt, ugyanis az előző fordulóban a bajnokság talán legjobb csapatával, a Kaposvárral mérkőzött. A találkozó kiegyensúlyozott mederben zajlott, jó tempóban, párharcokkal megspékelve, ám egy 10 perces rövidzárlat miatt végül a Kaposvár örülhetett a győzelemnek.

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 21. forduló
III. kerületi TVE – Kaposvári Rákóczi BFLA 2-7 (0-0)
TVE gólszerzők:
Lendvai Péter
Szauer Zalán

„Nehéz mérkőzés várt ránk, hiszen a Kaposvár a bajnokság legjobb eredményeivel büszkélkedhet. Az első negyedben az ellenfél mellett a nagy meleggel is meg kellett küzdeniük a srácoknak. Nagy csata jellemezte a játékrészt, sok párharccal és végül gólnélküli döntetlennel zártunk. A második negyedben egy labdakihozatalnál ismerte fel kapusunk -Ilija Zsombi- a kedvező szituációt és Balogh Zalán lepörgetve tudta kiugratni Lendvai Pétert, aki a kapuig tudta küzdeni magát és higgadtan lőtt a hosszú sarokba. Ezután egy beadásnál nem voltunk elég figyelmesek, így egyenlíteni tudott az Kaposvár. A szünet után volt egy 10 perces rövidzárlat nálunk és több könnyű gólt is kaptunk. Az utolsó játékrész során újra koncentráltan tudtunk játszani és többször is tudtunk veszélyeztetni. Az egyik ilyen szituáció után szerezte meg Szauer Zalán első TVE-s bajnoki gólját, amivel, ha kicsit is, de szépíteni tudtuk a végeredményt. Kár azért a figyelmetlen időszakért, de összeségében nagy különbség volt a két csapat egyéni képességei között” – beszélt a találkozóról vezetőezdőnk, Vajkai Dániel.

Újabb gólt szereztek a lányok, de a Mosonmagyaróvár erősebbnek bizonyult

A hétvégén a 16. fordulót rendezék a leány U16-os bajnokságban, Bán Benedek együttese a Mosonmagyaróvár otthonában lépett pályára. A hazaiak már a 3. percben megszerezték a vezetést, majd az első félidőben magabiztossá tették előnyüket. A második játékrészben tovább tartott a hazai dominancia, ám az előző fordulóhoz hasonlóan csapatunk ezúttal is a végsőkig küzdött és a próbálkozást siker koronázta, a lányok újra gólt tudtak szerezni.

Leány Regionális U16 Észak-Nyugati csoport 16. forduló
Credobus Mosonmagyaróvár – III. kerületi TVE 8-1 (4-0)
TVE gólszerző:
Tóth Dorottya

Edzői értékelés: „A mérkőzés elején nem koncentráltunk eléggé, ennek köszönhetően az első három kapott gólunk pontrúgásból született. Védekezésben egyéni hibákat követtünk el, amiből helyzeteket alakíthatott ki az ellenfél. A második játékrészben a támadójátékunk feljavult, veszélyes támadásokat tudtunk építeni, az egyikből meg is tudtuk szerezni a szépítő találatunkat, de volt egy kapufánk is. Tanulságos meccs volt, amiből le kell szűrni a legfontosabb információkat és folytatni a megkezdet utunkat” – osztotta meg gondolatait a találkozóval kapcsolatban vezetőedzőnk, Bán Benedek. A 17. fordulóban csapatunk hazai pályán szerepel majd, amely során a Pápa együttesét látja vendégül

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program