Hajrá Kerület, első a becsület!

Ezüstéremmel zárta a bajnokságot U14-es csapatunk

Az utolsó fordulókat rendezik korosztályos csapataink számára, a bajnokságok lassan befejeződnek, óriási a csata a dobogós helyekért, a bajnoki címekért. A hétvégén U14-es fiataljaink befejezték az idényt, míg U13-as és U15-ös, valamint U16-os gárdáink az utolsó előtti játéknapon szerepeltek. U15-ös csapatunk igazán értékes győzelmet aratott a hétvégén, hiszen közvetlen riválisát legyőzve a tabella második helyére lépett fel és minden esélye megvan arra, hogy a szezont ezüstéremmel zárja, ahogy azt tette Mészáros Zsolt U14-es együttese. Kun György U16-os csapatának nem sikerült a pontszerzés Szegeden, így ebben a korosztályban a bajnoki cím sorsa az utolsó fordulóban dől el, fiataljainknak nyernie kell a Gödöllő ellen, és szurkolniuk kell a Veszprémnek, hogy legyőzze a Szegedet.

MLSZ Országos U16 alap 21. forduló

Az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa

Kun György együttese a hétvégén közvetlen riválisának, a bajnoki címre hozzánk hasonlóan esélyes Szeged otthonában lépett pályára. A találkozón végül hazai győzelem született, az 1-0-s félidőt követően a hazaiak a második játékrészben még növelni tudták előnyüket és bár Juhász Péter révén sikerült szépíteni, ezúttal fiataljaink nem tudtak hátrányból felállni. A ráadásban a szegediek még egy gólt szereztek, így alakult ki a 3-1-es végeredmény. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Horváth Ármin sérülést szenvedett, egy vétlen szituáció, egy fejelés során a levegőben összeütközött a rivális egyik játékosával. Fiatal játékosunknak mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – III. kerületi TVE 3-1 (1-0)
TVE gólszerző:
Juhász Péter

Edzői értékelés: “Vasárnap a Szeged otthonába utaztunk bajnoki mérkőzésre. Nagy volt a tét, hiszen győzelem esetén megszereztük volna a bajnoki címet. Ránk nem jellemző módon, idegesen és kapkodva kezdtük a rangadót, ami kihatott a játékunkra és teljesítményünkre. Az első 15 percben benyomott minket ellenfelünk és egy beadás után megszerezték a vezetést. Hiába birtokoltuk többet a labdát és uraltuk a játékot, nem tudtunk hatékonyak lenni és gólt szerezni. Jó csapattal találkoztunk akik jól szervezték a védekezésüket, tudatosan adták át a területet, és életveszélyesen kontráztak. Összeségében csalódott vagyok de csak azért mert szomorúnak és csalódottnak láttam játékosaimat. Az egész évben kiválóan teljesítettek a srácok óriási gratuláció! Jövő héten a Gödöllő csapatát látjuk vendégül idénybeli utolsó bajnoki mérkőzésünkön és ott van a lehetőség arra, hogy meglegyen a bajnoki cím, igaz a sorsunk nem csak a saját kezünkben van” – értékelt a találkozót követően Kun György.

A bajnoki cím sorsa tehát még nem dőlt le, habár a Szeged lépéselőnyben van. Ugyanakkor az utolsó fordulóban Kun György csapata a Gödöllő ellen, míg a szegediek a Veszprémmel játszanak, így azért maradt még esély arra, hogy a legfényesebb érmet akasszák fiataljaink nyakába.

MLSZ Országos U15 Alap 21. forduló

Kiütéses győzelem a közvetlen rivális ellen

U15-ös csapatunk a 22. fordulóban közvetlen riválisát, az UTE együttesét fogadta. A találkozó a dobogós helyezések szempontjából kiemelten fontos volt, lévén a két gárdát minimális különbség választotta el egymástól a dobogó második és harmadik fokán. Kaszai Gábor csapatát ráadásul a visszavágás vágya is fűthette, hiszen az ősszel vereséget szenvedett Újpesten. A találkozó végül kiütéses Kerület-győzelmet hozott, így az utolsó forduló előtt a Kaszai-csapat a második helyen áll a tabellán pontegyenlőséggel riválisával. Az utolsó fordulóban fiataljaink a középmezőnyhöz tartozó Szolnok otthonában lépnek pályára, míg az UTE a 4. helyezett Paksot fogadja, amelynek szintén nem mindegy, hogy a dobogón, vagy éppenséggel közvetlenül a dobogós helyezések alatt zárja majd a bajnoki versenyfutást. Izgalmakban tehát nem lesz hiány az utolsó játéknapon!

MLSZ Országos U15 Alap 22. forduló

III. kerületi TVE – UTE – 6-1 (2-1)
TVE gólszerzők:
Rados Martin 
Mizsei Bálint (2)
Patocskai Alen 
Báti Bálint 
Kovács Botond 

“Az ősszel 3-1-es vereséget szenvedtünk riválisunktól, így tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk. Az előző fordulóban nagyon jól reagáltunk egy hasonló helyzetre a Paks ellen, így nagyon kíváncsi voltam, hogy tudunk-e hasonló szintet hozni, vagy akár túl tudjuk-e szárnyalni azt a teljesítményünket. Az UTE rendszerint agresszív, dinamikus, kezdeményező felfogásban játszik, erre számítottunk tőlük ezen a mérkőzésen is és nem is kaptunk mást a vendégcsapattól. Védekezésben bátran előre védekeztünk, kellően agresszívak voltunk, de több esetben is elcsúsztunk, ami miatt hátrafelé kellett védekeznünk több alkalommal. Idővel tudtunk ebben fejlődni, így több labdaszerzésünk is volt az ellenfél térfelén. Labdakihozatalainknál igyekezett minket letámadni ellenfelünk, de megvoltak a megoldásaink minden szituációra. Most nagy százalékban jók voltak a döntéseink, így sikeres labdakihozatalaink voltak és sokszor lendületből tudtunk az ellenfél védelmére rágyorsítani. Amiben jobb volt az első félidőben az ellenfél az az élesség volt. Sokkal gyorsabban reagáltak, a második labdákat nagy százalékban ők gyűjtötték be, gyorsak voltak a visszatámadásaik. Ebbe tudtunk fejlődni a mérkőzésen belül. Összességében megérdemelt volt a győzelmünk, de kellett hozzá az is, hogy a kulcsfontosságú fordulópontokból mi jöjjünk ki jól. Sok helyzetet tudtunk kialakítani, ami pozitívum, a helyzetkihasználásunk viszont ezen a mérkőzésen sem volt tökéletes. Ismét magabiztosak voltunk, voltak szép, kombinatív megoldásaink és fizikálisan is felőröltük az ellenfelet. Csak dicsérő szavakkal tudom illetni a játékosokat, a csapatot, mert egy éles meccsen, nehéz ellenféllel szemben tudtak ilyen játékot bemutatni, ilyen eredményt elérni! Büszke vagyok a csapatra! Hajrá Kerület!” – értékelte csapata teljesítményét Kaszai Gábor, U15-ös együttesünk vezetőedzője.


MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 26. forduló

Döntetlen, amely ezüstérmet ért az idényzárón

Mészáros Zsolt U14-es csapata a zárófordulóban a Fehérvár vendégeként lépett pályára. A találkozó nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a rivális komoly játékerőt képvisel, ráadásul a tét is nyomhatta volna akár a fiatalokat, lévén a dobogós helyek közül az ezüstérem és a bronzérem sorsáról is döntött a találkozó. Csapatunknak végül egy pont is elég volt az ezüstéremhez, így a harmadik helyen záró Pécs együttesét egy ponttal tudták megelőzni.

Fehérvár FC – III. kerületi TVE 1:1 (1:0)
TVE gólszerző:
Szobor Noel

Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, hiszen már a 2. percben a tizenhatosunk közelében eladtuk a labdát, a hazai játékost pedig szabálytalanul tudtuk csak megállítani, így büntetőhöz jutott riválisunk. A szabálytalanság igencsak kétes volt, de a bíró befújta. A büntetőt értékesítették, így vezetéshez jutott a Fehérvár. Jó tíz perc kellett, amig magunkhoz tértünk és szép lassan átvettük az irányítást. Nem játszottunk jól, de nagyon akartunk, ezt bizonyítja, hogy körülbelül 15-ször rúghattunk szögletet. Túl direkten játszottunk a támadó zónában, kissé görcsösen akartunk gólt szerezni. A szünetben ezekre hívtam fel a figyelmet, valamint a több kiforgásra és arra, hogy többször rúgjunk kapura. A második félidő hasonló volt, mint az első. Próbáltam a kicsit felforgatott csapatot posztok közötti cserékkel frissíteni. A félidő közepére hárman is megsérültek, Jakab Zétény nem is tudta folytatni a játékot, ráadásul az eső is elkezdett ömleni, ami nehezítette a támadásépítéseinket. Nem voltunk eléggé élesek, de az akaratunk vitt előre minket. A 73. percben pedig pont a két sérült játékosunk hozta össze az ezüstérmet érő találatunkat. R. Horváth Tamás beadását Szobor Noel rúgta a kapuba, a heti edzés célt alkalmazva. Megérdemeltük a döntetlent, mert nagyot küzdöttek a srácok! Gratulálok a csapatnak, mert hittek magukba és végig küzdöttek! Gratulálok az egész éves hozzáálláshoz, teljesítményhez és az ezüstéremhez!” – értékelte csapata teljesítményét érthetően büszkén Mészáros Zsolt vezetőedző.

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 28. forduló

A Pécs elvitte mindhárom pontot, az utolsó fordulóban javíthat Gyenes András csapata

U13-as csapatunk idénybeli utolsó hazai mérkőzését játszotta, az ellenfél a bajnokság egyik legjobbja, a Pécs volt. A találkozón csapatunk nem játszott alárendelt szerepet, kezdeményező volt és több lehetősége is volt a gólszerzésre, ám ezek a helyzetek kimaradtak, viszont az ellenfél kétszer is be tudott találni az utolsó két negyedben. A vége így 0-2, az utolsó fordulóban a Kaposvár vendégeként javíthat Gyenes András együttese.

III. kerületi TVE – PMFC  0-2 (0-0,0-0,0-1,0-1)

Edzői értékelés: „A védekezésünkkel elégedett voltam, az ellenfélnek nagyobb gólszerzési lehetősége sokáig nem volt. A harmadik negyedben a Pécs rúgta a mérkőzés első gólját. A félpályáról végeztünk el egy szabadrúgást, amely rövidre sikerült, az ellenfél gyors támadást tudott vezetni a rendezetlen védelmünkre, amit nem sikerült megállítani. A negyedik negyedben is a Pécs talált a kapuba, rosszul osztottuk el az ellenfél támadóit, amit kihasználtak, így kialakult a 2-0-as végeredmény. A csapat továbbra is próbálkozott a gólszerzéssel, de nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába. A csapattal összeségében elégedett voltam, jól játszottunk, de az ellenfél jobban használta ki a lehetőségeit” – értékelte csapata teljesítményét Gyenes András vezetőedző.   

További bejegyzések