Hajrá Kerület, első a becsület!

Győzelemmel zártuk az idényt, a szurkolók szenzációs búcsúban részesítették a csapatot

Vasárnap a Kelen SC otthonában zárta az idényt Harmati Tamás csapata. A győzelem kivívása nem volt könnyű, a hazaiak mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék csapatunk dolgát, ám a megfelelő taktikával és szenzációs szurkolótáborunk segítségével sikerült megszerezni a három pontot. Harmati Tamás a találkozó után dicsérte az ellenfelet, elégedetten beszélt saját csapatáról, és természetesen a szurkolótábort sem felejtette el méltatni.

„Ilyen mérkőzésre számítottam” – érkezett a válasz vezetőedzőnktől szinte kapásból arra a kérdésre, hogy valóban ennyire nehéz találkozóra számított-e előzetesen, amikor a Kelen elleni bajnokit elemezték a stábtagokkal.

A találkozón nagyszerű hangulat fogadta amúgy a csapatokat, szép számú szurkolótábor érkezett mindkét oldalról, a hangulatra igazán nem lehetett panasz. A mérkőzés előtt a hazai drukkerek közül néhánnyal beszélgetve jó volt tapasztalni azt is, hogy mekkora szeretet övezi még mindig a klub kötelékében korábban komoly sikereket elérő vezetőedzőnket, Harmati Tamást.

„Ez egy nagyon családias hely! Nagyon sok szép, közös emlékünk van, örülök, hogy a Kelen szurkolói erre emlékeznek még mindig. Jó szívvel jöttem és jövök ide, de tisztában vagyok azzal is, hogy nekem most a Kerület csapatát kellett győzelemre vezetnem és nagyon örülök, hogy ez sikerült” – mondta a találkozót követően vezetőedzőnk.

A mérkőzés és a győzelem megszerzése nem volt könnyű, még annak ellenére sem, hogy csapatunk Kapronczai Gergely révén nagyon korán, már az 5. percben megszerezte a vezetést. A hazaiak a hátrány tudatában mindent megtettek a szépítésért és egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. A széleken többször ígéretes akciókat vezettek, ám ezek komoly veszélyt nem jelentettek Hajagos Tamás kapujára, amikor pedig kapusunknak közbe kellett avatkoznia, akkor azt magabiztosan tette. A félidő vége előtt nem sokkal megdupláztuk előnyünket, Vankó Imre lövése pattant fiatal támadónk, Zámbó Márton elé, aki a lehetőséget gólra váltotta. Zámbónak amúgy a mostani volt sorozatban a hatodik (!) meccse amelyen eredményes volt. Az öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis második gólunk után nem sokkal, Papp Máté kezezése miatt a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet a rutinos – nem mellesleg korábbi Kerület-játékos – Remili Mohamed magabiztosan értékesített. A második játékrészben a Kelen mindent megtett az egyenlítésért, de csapatunk előtt is adódtak helyzetek, ám ezek kimaradtak mindkét oldalon. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy csapatkapitányunk, Barczi Dávid a 46. percben egy fejest követően rosszul ért földet és bokasérülést szenvedett, ennek következtében nem tudta folytatni a játékot. Az csak a következő napokban derült ki, hogy szerencsére Barczi komoly sérülés nélkül megúszta az esetet, a felkészülésre, ha minden rendben zajlik, akkor már szinte 100%-os állapotban tud visszatérni. A mérkőzést végül 2-1 arányban nyerte csapatunk, majd ezt követően a szurkolótábor percei következtek. Még a találkozót le sem fújták, de már előkerültek a kék-fehér füstök, zengett a „Hajrá Kerület!”, a szurkolók nagy ünneplésben részesítették a Fiúkat, senki nem foglalkozott azzal, hogy a riválisok nem tettek nekünk szívességet, mindenki hozta a kötelezőt, így végül nem sikerült a dobogós helyek egyikét megszerezni és minimális hátránnyal a negyedik helyen zárta a szezont a csapat.

„Nehéz hetünk volt, nagyon sűrű volt. Ezen a héten már foglalkoztunk a jövő kérdéseivel is, egyénileg elbeszélgettünk a játékosokkal. Azt is tudtuk, hogy kevés esélye van annak, hogy feljebb tudunk kapaszkodni, de szerettünk volna mindent megtenni azért, hogy ez sikerüljön. Tudtuk, hogy a Kelen ellen idegenben nincsen könnyű dolga egy csapatnak sem, ez látszódik az eredményeikből is, mindegyik szoros volt. Ráadásul a körülmények sem azok, amelyekben mi igazán tudunk érvényesülni, úgyhogy valóban ilyen nehéz mérkőzésre számítottunk, amilyen végül kerekedett ebből a találkozóból. A Kelen nagyon jó hozzáállással és jól játszott. Ami pedig minket illet, mi megnehezítettük a saját dolgunkat azzal, hogy olyan szervezetlenségeket tapasztaltam a pályán, amely nem jellemezte eddig a játékunkat és ezeknek köszönhetően sokszor hoztuk magunkat hátrányos helyzetbe, amihez több energiát kellett mozgósítani, így jó pár játékos hamar kiégett. Azt gondolom, hogy sportemberek révén, hogyha még valami komoly lehetőségünk lett volna, akkor biztos, hogy minden pluszt mozgósítottak volna a játékosok, de azt gondolom, hogy így sem érheti őket panasz, mert megtaláltuk a célt erre a mérkőzésre is. Nagyon szerettünk volna a szurkolók előtt győzelemmel búcsúzni és itt meg is ragadnám a lehetőséget, hogy megköszönjem szurkolóink egész éves segítségét, nagyon jó érzés volt őket magunk mögött tudni. Jó hangulatot teremtettek és most is a mérkőzés után végig tapsolták a srácokat, ez nagyon jó dolog, talán ez mutatja a legjobban azt, hogy egy sikeres év van mögöttünk” – beszélt csapata teljesítményéről, a mérkőzésről és a szurkolótáborról vezetőedzőnk.

Természetesen az idény mélyebb elemzése még várat magára, ám ennek ellenére azért, ha a tabellát megvizsgáljuk, azért láthatjuk, hogy valóban egy kifejezetten sikeres idény áll csapatunk mögött. Előzetesen talán nem sokan hitték, hogy Barczi Dávidék nemhogy a dobogóért, de még a bajnoki címért is versenyben lesznek, annak ellenére, hogy ilyen elvárások meg sem fogalmazódtak a vezetőségben. Harmati Tamás együttese a negyedik legtöbb gólt szerezte, és a második legkevesebbet kapta – ez is mutatja a védelem magabiztosságát – idegenben pedig csupán a Veszprém szerzett több pontot nála. Az idény során folyamatosan minimum két fiatalszabályos játékos végig a pályán volt, a fiatal játékpercek tekintetében szintén a közvetlen élmezőnyben van csapatunk. A házi gólkirály idén is csapatkapitányunk, Barczi Dávid lett, ám a gólgyártásból kivette a részét a fiatal Zámbó Márton is, aki 9 góllal fejezte be az idényt. A fiatalok közül Pálvölgyi Patrik nagyszerű teljesítményének köszönhetően folyamatosan a kezdőcsapatban szerepelt, de Árva Bence is sok lehetőséget vívott ki magának, de több más fiatal is meg tudta mutatni tehetségét NB III-as csapatunkban. A télen érkezett Szalka Dominik is szépen termelte a gólokat, ahogy Hegyi Péter is több gólt és gólpasszt tett bele a közösbe, összesen 16 játékosunk zárta legalább egy góllal a szezont.

Az idényzáró bajnokit követően az elkövetkezendő hetek a pihenéssel telnek a játékosok számára, majd a felkészülés július elején veszi kezdetét hivatalosan. Természetesen edzőmeccsek is várnak a csapatra, ezekről a közeljövőben számolunk majd be.

Végezetül nem maradt más, mint a köszönetnyilvánítás szurkolóinknak, akik egy emberként álltak a csapat mellé és buzdították a fiúkat folyamatosan, legyen szó az albérletben töltött időszakról, vagy éppenséggel az idegenbeli találkozókról. Nélkülük ez az idény nem alakult volna ilyen szépen, köszönjük a szűnni nem akaró támogatásotokat!  

További bejegyzések