Hajrá Kerület, első a becsület!

Ezüstéremmel zárta a szezont Kun György és Kaszai Gábor csapata is

Nagyszerű eredményekkel zárultak a bajnokságok korosztályos csapataink számára.

A hétvégén az utolsó fordulókat rendezték korosztályos csapataink számára, ám még ezeknek a mérkőzéseknek is volt tétje, hiszen Kun György együttese például azzal a tudattal fogadta a Gödöllő csapatát, hogy egy esetleges győzelmmel – és a rivális ponthullajtásával – akár még a bajnoki aranyérem is meglehet. Kaszai Gábor U15-ös csapata is a bajnoki érmek valamelyikéért küzdött, így számukra is izgalmasan alakult a hétvége.

MLSZ Országos U16 Alap 22. forduló

Az ezüstérem is szépen csillog! Bravúros idényen van túl Kun György együttese

Az utolsó fordulót rendezték a mögöttünk hagyott hétvégén az U16-os korosztály számára az alap csoportban. Kun György együttese azzal a tudattal fogadta a Gödöllő csapatát, hogy egy esetleges győzelemmel akár még a bajnoki aranyérmet is megszerezheti, jóllehet ehhez a legnagyobb rivális, a Szeged hibája is kelleni fog. Nos, a szegediek végül nem tették meg azt a szívességet, hogy pontokat hullajtsanak a Veszprém ellen, igaz ezúttal hazai pályán csapatunk sem tudta begyűjteni a három pontot. A döntetlennel Kun György együttese végül a bajnoki ezüstérmet szerezte meg, amely kiváló eredmény egy erős bajnokságban. U16-os csapatunk remek szezont zárt, több mérkőzésen megmutatta, hogy nem ismeri a lehetetlen fogalmát, vesztett állásból is képes volt a legtöbbször fordítani, illetve több kiütéses győzelmet is jegyzett. Kun György együttese 22 forduló alatt 44 pontot szerzett (4 egységgel kevesebbet, mint a bajnok Szeged), csupán két csapatt zárt több lőtt góllal, illetve csak a Szeged kapott kevesebbet a bajnoki idény során. Gratulálunk Fiataljainknak!

III. kerületi TVE – Gödöllői SK 1-1 (0-1)
TVE gólszerző:
Gyenes Lóránt

„Már az öltözőben jeleztem, hogy nehéz 90 perc vár ránk, és koncentrálnunk kell a siker érdekében. Kapkodva és siettetve kezdtük a találkozót, ráadásul a játékunk is akadozott. Rögtön a mérkőzés elején egy védekezési hiba után kaptunk egy gólt, ami nagyban meghatározta a mérkőzés menetét. Az 1. félidőben folyamatosan mentünk az eredmény után és kerestük a saját játékunkat. A 2. félidőben váltottunk és új mérkőzés kezdődött. Ellenfelünket folyamatosan nyomás alatt tartottuk és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Egy szép támadás végén sikerült egyenlítenünk, de utána is inkább a görcsösség és a rossz döntések határozták meg a játékunkat. Bravúros bajnokságon vagyunk túl, ahol végig kiváló teljesítményt nyújtottunk!” – gratulált a fiatalok teljesítményéhez vezetőedzőn, Kun György.

MLSZ Országos U15 Alap 22. forduló

Kiütéses győzelemmel zárta az idényt Kaszai Gábor csapata

Kaszai Gábor U15-ös csapata is idénybeli utolsó találkozójára készült és bizony a szezonzáró igazán szépre sikeredett, ugyanis kiütéses győzelemmel tértek hazai fiataljaink Szolnokról. A 7-1-es győzelem azt jelenti, hogy csapatunk ebben a korosztályban is az ezüstérmet szerezte meg, olyan klubokat megelőzve, mint a Paks, az Újpest, a Kecskemét vagy a BVSC. Kaszai Gábor csapatánál ráadásul csupán két együttes kapott kevesebb gólt a szezon során, több lőtt találattal pedig csak a bajnok PMFC zárt. Gratulálunk a csapatnak, amely hatalmasat hajrázva szerezte meg a bajnoki ezüstérmet, utolsó öt mérkőzését megnyerve, 26-4-es (!) gólaránnyal.

Szolnoki MÁV FC – III. kerületi TVE – 1-7 (0-4)
TVE gólszerzők:
Kis-Fleischmann Dávid 
Huszár Márton 
Mizsei Bálint 
Báti Bálint 
Dajka Mihály 
Puskás Gergő 
Kovács Botond  

“Ez volt az utolsó mérkőzésünk a bajnokságban. Szerettük volna pozitívan, jó eredménnyel lezárni a szezont. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a dolgunk és a mérkőzés elején ez a várakozásunk be is igazolódott. A szervezetten védekező ellenfelet nehezen tudtuk feltörni, a kontraakcióik folyamatosan veszélyt hordoztak magukban. Az első percekben kerestük önmagunkat és egy büntetőt is megítélt a játékvezető a hazai csapatnak. Ez ugyanakkor kimaradt, ami fordulópontot jelentett számunkra. Elkezdtünk magasabb fokozatban játszani, többet mozogtunk labda nélkül és lezártuk az akciókat. Az első játékrész további részében a mi akaratunk érvényesült és ez négy góllal is párosult. A második félidőt jól kezdtük, kombinatívan játszottunk és uraltuk a mérkőzést. Ezután több poszton is változtattunk, ami negatív hatással volt a játékunkra. A támadójátékunk visszaesett és percekig a mi térfelünkön zajlott a játék. Kaptunk egy gólt, ami felrázta a csapatot és az utolsó percekben újra azt a teljesítményt hoztuk, mint a játékrész elején. Szereztünk két szép gólt, így kialakítva a 7-1-es végeredményt. Összességében, az eredmény ellenére, nem volt ez egy könnyű találkozó, leginkább azért, mert nem voltunk élesek az első perctől kezdve. Ugyanakkor nem tudok szemrehányást tenni a játékosok felé, mert tudtunk váltani és a mérkőzés nagy részében a mi akartunk érvényesült. Gratulálok az egész csapatnak, szép lezárása volt ennek a csodálatos szezonnak! Büszke vagyok minden egyes játékosunkra! Hajrá Kerület! “- értékelte csapata teljesítményét, valamint gratulált az idényhez vezetőedzőnk, Kaszai Gábor.

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 28. forduló

Győzelemmel zárta a szezont U13-as csapatunk

Kaposvári Rákóczi BFLA – III. kerületi TVE 0-1 (0-0)
TVE gólszerző:
Mechentel Jibril

U13-as csapatunk is az utolsó bajnoki mérkőzését játszotta a szezonban, az ellenfél kérésére egy előrehozott időpontban. Vezetőedzőnk, Gyenes András beszámolója alapján a Kaposvár elleni bajnoki mind a négy negyedében csapatunk irányította a játékot, többet birtokolta a labdát és folyamatosan próbált helyzeteket kialakítani. A sok helyzetből ugyanakkor csupán egy gól született, jóllehet a végső győzelemhez ez is elegendőnek bizonyult.

„ Az első játékrészben nyújtott játékkal voltam a leginkább elégedett, folyamatosan a saját térfelére szorítottuk az ellenfelet. A második és a harmadik negyedben is kevés helyzete volt a csapatoknak, inkább a mezőnyjáték dominált. A negyedik negyedben talán mert mindenáron győzni szerettek volna a gyerekek, sokszor rossz döntést hoztak, több esetben türelmetlenek voltunk, elkapkodtuk a támadásainkat. A saját védelmi vonal nagyon magasan volt, egy esetben az ellenfél meg is tudott kontrázni minket, ám kapusunk, Szabó Andor három nagy védéssel meg tudta akadályozni, hogy az ellenfél gólt szerezzen. A mérkőzés utolsó percében egy mélységi labdát sikerült gólra váltanunk és ezzel sikerült megnyernünk a mérkőzést. Az összkép alapján megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a csapat, ám a jövőben arra jobban oda kell majd figyelnünk, hogy a mélyen védekező csapatokkal szemben sokkal türelmesebbnek kell lennünk” – értékelte az U13-as korosztály idényzáró mérkőzését vezetőedzőnk, Gyenes András.

Nemzetközi minitornán szerepelt U9-es csapatunk

Az U9 korosztály az I. Dunamenti Gála nemzetközi fordulóján vett részt a hétvégén. Edzőnk, Vései Martin beszámolója alapján a gyerekek több színvonalas mérkőzést is játszottak, a mezőny pedig kifejezetten erősnek számított, hiszen többek között a Nyíregyháza, a DVSC és több lengyel csapat is részt vett a 32 csapatos tornán.

„A gyerekek ismét rengeteg tapasztalattal gazdagodtak, érvényesülni tudtak papíron erősebb ellenfelekkel szemben is.  Sok szép megmozdulás és okos gondolatok jellemezte a játékukat. A tornán végül a 6. helyet sikerült megszereznünk, ami nagyban köszönhető annak, hogy a gyerekek lelkesen és jól teljesítettek a megmérettetésen” – értékelte csapata teljesítményét vezetőedzőnk, Vései Martin.

További bejegyzések