Hajrá Kerület, első a becsület!

Foghíjas kerettel, négy utánpótláskorú játékossal állt helyt Dunaújvárosban Lukács Dénes csapata

Két kapusára és csapata egyik legrutinosabb játékosára sem számíthatott a bajnokaspriáns ellen Lukács Dénes.

Szerdán a 12. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta Dunaújvárosban Lukács Dénes csapata. A bajnokaspiránsok közé tartozó hazaiak ellen amúgy sem egyszerű játszani, ám ezúttal vezetőedzőnk egy teljesen felforgatott kerettel tudott kiállni, hiszen egyik kapusára sem számíthatott betegség miatt, illetve a válloperáción áteső Illés Henrietta sem volt bevethető.

A Dunaújváros nem bízott semmit a véletlenre, Vad Lajos csapatának is fontos volt a találkozó, lévén a harmadik helyért folytatott harc igencsak kiélezett jelen állás szerint. A hazaiak az első két negyedben lényegében eldöntötték a találkozót, kilenc gólt szereztek és csupán kettőt kaptak. A folytatásban kiegyensúlyozottabb lett az összecsapás, a befejező két játékrészt 6-3-ra nyerte a hazai csapat. Lukács Dénes több játékosának is kevesebb játékpercet adott, hiszen az eheti két bajnoki közül nem a szerdai, sokkal inkább a szombati, Szeged ellenin van a fókusz, arra kellett jól beosztani az erőket. Ennek köszönhetően négy utánpótlás korú játékos is helyet kapott az utazókeretben, Fodor Bea például góllal hálálta meg a bizalmat. A mérkőzést végül a Dunaújváros nyerte 15-5 arányban, ám ezúttal csapatunk számára nem feltétlenül a végeredmény, sokkal inkább az számított, hogy Lukács Dénes, ahogy a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is kijelentette, olyan elemeket gyakoroltasson a csapattal, amely a folytatásban fontos lehet.

„Nekünk egy nagyon jó gyakorlás volt a mai bajnoki azt gondolom. A Dunaújváros, ha komplett csapattal állunk ki is erősebb csapat, de ma inkább a mi célunk az volt, hogy néhány elemet gyakoroljunk és lassítsuk egy picit az Újváros játékát. Ez többé kevésbé sikerült, de azt hiszem, hogy a védekezésük, illetve, hogy ebben az összeállításban erősebbek voltak, az nem meglepetés. Gratulálok a Dunaújvárosnak!” – értékelt a mérkőzést követően vezetőedzőnk.

Csapatunk számára a héten újabb mérkőzés következik, szombaton immáron hazai környezetben a Szeged együttesét fogadják Gyöngyössy Anikóék, aztán szerdán következik az igazán kemény erőpróba, hiszen a BVSC érkezik hozzánk. Erőltetett menet vár tehát a csapatra, remélhetőleg mindkét mérkőzésen telt házzal és hatalmas szurkolással tudjuk majd segíteni a lányok szereplését.

További bejegyzések