Hajrá Kerület, első a becsület!

Ha Phil Taylort nem is idézték meg a fiúk, de azért potyogtak a duplák a csapatépítőn

Dartsos csapatépítőt tartottak Barczi Dávidék, ahol Vankó Imi legyőzhetetlennek bizonyult.

A múlt héten csapatépítőn jártak labdarúgóink, a program ezúttal közös megegyezéssel egy dartsos este volt. Azt azért tudni lehetett, hogy a csapaton belül nagy népszerűségnek örvend a sportág, ám azt nem gondoltuk volna, hogy ennyire jól állnak a kezekben a nyilak, mert bár Phil Taylort persze nem idézte meg a társaság, de azért repkedtek a dupla kiszállók szépen.

A Lipótvárosban található darts teremben volt a gyülekező este fél hétkor, majd a párosítások kihirdetésével kezdetét vette a vérre menő küzdelem, 301 dupla kiszálló játékformában. A társaságot négyes csoportokba osztottuk, a győztesek a felső, a vesztesek pedig az alsóházban folytatták a küzdelmet.

„Fontos az, hogy olyankor is találkozzunk egymással, amikor nem kifejezetten a foci a téma, nem kifejezetten az a cél, hogy nyerjünk a hétvégén és hogy erre jól készüljünk fel, hanem egy kicsit ki tudjunk engedni, tudjunk beszélgetni, tudjunk nevetni egymással, vagy egymáson. Egy jó csapatnál ez meg kell, hogy legyen” – beszélt az esemény fontosságáról vezetőedzőnk, Harmati Tamás.

Még el sem kezdődtek az összecsapások, de a lélektani hadviselést már csúcsra járatták egyesek. Hegyi Péter például saját nyílszettjével érkezett, jelezvén, hogy ő bizony más szintet képvisel. A melegítésnél dobálta is Peti a duplákat és a triplákat, ám élesben, talán a meccsdrukk miatt alábbhagyott a lendület, így meglepetésre idejekorán kiesett villámléptű támadónk. Aki viszont magabiztosan menetelt, az Vankó Imre volt, aki csendesen, szerényen végezte ki ellenfeleit szépen sorban. Az edzői stábból Czvitkovics Péter brillírozott igazán, míg vezetőedzőnk, Harmati Tamás az alsóházban húzta be a meccseket, illetve a „trash talk”-ban volt határozottan erős. Mondjuk ez utóbbiban Kulcsár Dávid is jeleskedett, többek között ezért is jelentett élményt a későbbiekben kialakult Harmati-Kulcsár párosítás, ami kifejezetten színvonalas és szórakoztató derbit hozott. Sportigazgatónk, Sajó Dániel is sokak titkos favoritja volt, ám a magasság és a hosszú kéz ezúttal nem jelentett akkora előnyt. Egy ideig nagyszerűen menetelt Kamarás Gyuri is, ám végül őt is bedarálták.

Az elődöntők érdekes párosításokat hoztak, két játékos és két edzői stábtag adta ki a legjobb négy mezőnyét. A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy Cicó, erőnléti edzőnkkel, Tóth Zsoltival csatázott a döntőért, míg a másik ágon Vanó Imi és Papp Máté csaptak össze.  Mindkét meccs kifejezetten színvonalas mérkőzéseket hozott, Imi 40-ről szállt ki, miután a húszast megdobva a dupla 10-et elsőre behúzta. Cicó és Zsolti meccse is izgalmasan alakult, a presztízscsatából végül előbbi került ki győztesen. A döntőben végül Imi diadalmaskodott, így övé lett a fődíj, ami egy szabadkártyát jelentett, ami a játékosok számára Dáriusz kincsével ér fel.

„Nem sokat dartsozom, legutóbb Cseszivel játszottam hónapokkal ezelőtt, de a táblát is csak elvétve találtam el. Most összeállt minden, de azért az első meccsek után éreztem, hogy lehet esélyem. A döntőben nem tartottam semmitől, csak a fődíj bezsebelését tartottam szem előtt. Jó kis este volt, jól éreztük magunkat, a győzelmemnek és a szabadkártyának pedig nagyon örülök” – értékelte tornagyőzelmét Vankó Imi.

Összességében egy kifejezetten jó hangulatú estét hozott az aktuális csapatépítő, a darts, mint program is tökéletes választásnak bizonyult, hiszen nem csak jó szórakozást adott, de a versenyszellemet is próbára tette, nem beszélve arról, hogy az ilyen alkalmak kovácsolják még inkább össze a társaságot.

„Azért csak versenyzünk minden héten és az éltet mindenkit, ha tud nyerni, akár pontra, akár bajnoki pontra. Mindig kell, hogy legyen valami, ami egy kis tüzet tud adni. A darts pedig kifejezetten jó arra, hogy mentálisan erősítse az embert. Amikor decemberben nézzük a világbajnokságot, akkor láthatjuk, hogy csak azok tudnak nyerni, akik mentálisan a legerősebbek” – beszélt arról vezetőedzőnk, hogy miért is volt jó választás a darts, mint program, sőt még egy párhuzamot is felfedezett az idehaza is hihetetlen népszerűségnek örvendő sportág és a labdarúgás között.  

„Ezt a sportot sem találom túlságosan igazságosnak, mert sokszor nem a jobb játékos nyert ezen a napon sem” – jegyezte meg Harmati Tamás, ám valami azt súgja, hogy leginkább saját teljesítményével volt kisé elégedetlen vezetőedzőnk. – „A viccet félre téve nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jól sikerült ez a csapatépítő is” – tette hozzá még vezetőedzőnk.

További bejegyzések