Hajrá Kerület, első a becsület!

“Ilyen rövid paddal, ezt a minőséget háromnaponta nem tudjuk tartani”

Vezetőedzőnk, Lukács Dénes és a tavalyi idény házi gólkirálya, Brezovszki Gerda is értékelte az UVSE elleni bajnokit.

Szerdán a Margitszigeten, az UVSE otthonában vendégszerepelt csapatunk a bajnokság 14. fordulójában. A találkozó a papírforma szerint alakult, ám ennek ellenére mind vezetőedzőnk, Lukács Dénes, mind a tavalyi szezon házi gólkirálya, Brezovszki Gerda csalódottan értékelte a találkozót.

A bajnokság első részében ősszel egyszer már találkozott a két csapat egymással, akkor a Kerület megszorongatta jóval erősebb riválisát és csupán egy góllal kapott ki Benczur Márton együttesétől. A tavaszi “visszavágóval” kapcsolatban jóval visszafogottabb várakozásaink lehettek, több szempontból is.

Az UVSE az utóbbi hetekben nagyszerű formában játszott, gólrekordos győzelmeket aratott, míg csapatunk a vékony keret miatt a szerda-szombat ritmust egy fokkal nehezebben vette, ráadásul a védekezésben és támadásban is fontos szerepet betöltő Illés Henrietta hiánya éppen az ilyen találkozókon mutatkozik meg legjobban. Az UVSE hamar dűlőre vitte a dolgokat szerda este, Benczur Márton lányai ezúttal nem adtak esélyt csapatunknak. Az első negyed végén 5–1, a második játékrész után már 11–2 állt az eredményjelzőn. A fordulást követően kicsit fel tudott jönni ellenfelére Lukács Dénes csapata, ám összességében továbbra is az történt, amit az UVSE diktált és végül 22-7 arányban megnyerte a találkozót. A hazaiaknál Varró Eszter és Hajdú Kata is 4-4 góllal zárt, előbbi 100%-os lövőteljesítménnyel zárta a meccset.

Csapatunk legeredményesebb játékosai Hajdú Róza és Brezovszki Gerda voltak, mindketten két góllal zárták az összecsapást. Hajdú egyébként remek márciust produkál, legutóbbi három mérkőzésén egyaránt legalább két gólt szerzett meccsenként, a Dunaújváros ellen például háromszor talált be, márciusi mérkőzéseit összesen nyolc góllal zárta.

A találkozó végén Brezovszki Gerda és Lukács Dénes adott ezúttal interjút és mindketten némiképpen csalódottan értékelték a bajnokit, de nem feltétlenül a vereség miatt. Vezetőedzőnk és csapatunk rutinos játékosának az értékelését itt lehet megtekinteni.

Csapatunk a következő fordulóban ismét idegenben játszik, jövő héten szerdán a Dunaújváros vendége lesz, majd azt követően (03.30) jön a Szeged elleni hazai találkozó.

További bejegyzések