Hajrá Kerület, első a becsület!

“Szeretnénk stabil játékot mutatni és jó mérkőzést játszani az Újpesttel”

Hétközi fordulót hoz a MOL női vízilabdabajnokság, csapatunkra az UVSE elleni derbi vár idegenben. A találkozóról vezetőedzőnkkel, Lukács Dénessel és játékosunkkal, Török Dorinával beszélgettünk.

A MOL női vízilabdabajnokság 14. fordulójában csapatunk az UVSE otthonába látogat. A mérkőzés nem ígérkezik könnyűnek, lévén Benczur Márton együttese hétről hétre stabil és kifejezetten gólerős játékkal rukkol elő. A találkozó előtt vezetőedzőnkkel, Lukács Dénessel beszélgettünk a margitszigeti csatáról, de kíváncsiak voltunk csapatunk gólerős játékosának, Török Dorinának a véleményére is.

A 14. fordulóban az UVSE otthonában vendégszerepel csapatunk. Az újpestiek a bajnokság során eddig csupán egyszer szenvedtek vereséget és csak azért várhatják a dobogó második fokáról a TVE elleni bajnokit, mert egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a jelenlegi listavezető Ferencváros. Benczur Márton együttese az előző fordulóban Szegeden nyert, előtte meg a Szentest ütötték ki gólcsúcsot jelentő 19 gólnyi különbséggel, de a Győrt is megszórták és bár az jóval keményebb feladatnak bizonyult, de legyőzték a Dunaújvárost is. Az UVSE tehát bomba formában várja az esti összecsapást, de Lukács Dénes szerint játékosainak csak magukkal kell foglalkozniuk és arra kell törekedniük, hogy felszabadultan, ugyanakkor fegyelmezetten játszanak.

Ami a csapatunkat illeti, a múlt heti két mérkőzésből a fontosabbat, a Szentes ellenit kiélezett körülmények között megnyerte a társaság, ezzel pedig egy hatalmas tehertől szabadították meg magukat a lányok, hiszen beverekedték magukat a legjobb hat közé, immáron matematikailag is bebiztosították helyüket a felsőházban. Az Újpest ellen így már valóban tehertől mentesen, felszabadultan játszhatnak, de azért vezetőedzőnk és játékosunk, Török Dorina is óvatosságra intett mindenkit.

A Dorinával és Lukács Dénessel készült meccsfelvezető beszélgetésünket itt lehet megtekinteni. A beszélgetés során szó esett az UVSE elleni taktikáról és arról is, hogy a Szentes elleni győzelem mit jelent a csapat számára.

MOL NŐI OB I 14. forduló
UVSE – III. kerületi TVE
03.20., 19 óra

További bejegyzések