Hajrá Kerület, első a becsület!

Izgalmas, a végletekig kiélezett csatákat vívtak fiú vízilabda UP-csapataink a Szeged ellen

Mindkét mérkőzés büntetőkkel dőlt el!

A hétvégén folytatódott a bajnokság a vízilabda utánpótlás számára. Fiú serdülő és ifjúsági csapatunk a Szeged együttesét fogadta a TVE uszodában. Mindkét találkozó végtelenül izgalmasan alakult, de a végén sajnos csak serdülő csapatunk ünnepelhetett győzelmet. 

Császár György és Fekete Dávid vezetésével a Szeged ellen ugrott medencébe serdülő csapatunk vasárnap. A találkozó végtelenül szorosan alakult, a második negyed elején még mi vezettünk, ám a harmadik játékrész végére már a vendégeknél volt az előny, ráadásul két góllal ment a Szeged. A folytatásban azonban fel tudott zárkózni a Kerület, viszont a győztes gólt végül nem tudta megszerezni a csapat, így a rendes játékidőben döntetlennel zárult az összecsapás. A büntetőpárbajban aztán Szabó Zétényék bizonyultak jobbnak, így végül hazai siker született a rangadón. 

Fiú Országos Serdülő A2 bajnokság

III. kerületi Torna és Vívó Egylet – Szegedi Vízipóló Suli 12 – 11 (3-2, 1-2, 2-4, 2-0, 4-3)
TVE gólszerzők:
Szabó Zétény              3
Dugalits Levente          3
Tóth Berényi Simon     2
Kertész Levente           
Kövi Kristóf                  
Bárány Botond Attila    
Molnár Bertalan           

„A szeged volt az egyik nagy rangadónk ebben a csoportban. Óriási csatában végül döntetlennel végződött a normál játékidő, de a büntetőpárbajt végül megnyertük, így be tudtuk zsebelni a győzelmet. Ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni, akkor az ellenfélnek több lövése volt, ezt jól mutatja az is, hogy a mi kapusunk négyszer annyit védett, mint az ellenfél kapusa. Éppen ezért elsőként a kapusunkat Tóthpál Domokost emelném ki, amiért meccsben tartott minket és végül hozta a mérkőzést a büntetőpárbajban. Védekezésünk nagyon jó működöt, de kaptunk néhány elkerülhető gólt, buta védekezési hibából, míg a támadásunkat sok pontatlan lövés nehezítette” – értékelte csapata teljesítményét Császár György.

Serdülőink legközelebb majd a Balatont fogadják, ám arra a mérkőzésre igen sokat kell várni, ugyanis Császár György együttese a következő fordulóban nem játszik, majd azt követően ünnepi hétvégék következnek. Öröm az ürömben, hogy ezzel négy hete lesz megfelelően felkészülni a soron következő erőpróbákra csapatunknak. 

Fiú Országos Ifjúsági A2 bajnokság

III. kerületi Torna és Vívó Egylet – Szegedi Vízilabda Suli 13 – 14 (2-4, 3-2, 2-2, 3-2, 3-4)
TVE gólszerzők:
Szabó Zétény              4
Bakonyvári András       3
Tajcs Soma                  3
Czeglédy Bertalan       3

Ifi csapatunk mérkőzésének hasonlóan alakult a forgatókönyve, mint a serdülőknek, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a büntetőpárbajt az ellenfél nyerte. A végletekig kiélezett összecsapást így értékelte vezetőedzőnk: 

„Ezen a meccsen mi lőttünk sokkal többet és ezúttal az ellenfél kapusa védett kétszer annyit, mint a miénk. Azt azért hozzátenném, hogy nem a szegedi kapus volt ennyire jó, hanem mi lőttünk nagyon rosszul, főleg a mérkőzés első felében. Az is nehezítette a játékot, hogy az ifi csapat fele hiányzott különböző sérülés, betegség és eltiltás miatt. Ettől függetlenül úgy vélem, hogy ha a meccs elejétől hozzuk azt a lövőformát, ami ebben a szezonban jellemezte a csapatot, akkor nyerhettünk volna a normál játékidőben is. Négy hetünk van a következő mérkőzésünkig, így bízom benne, hogy addig sikerül javítanunk a lövőszázalékunkon”

Császár György együttesei a következő fordulóban a Balaton ellen játszanak. 

További bejegyzések