Hajrá Kerület, első a becsület!

Utánpótlás hírek: U19-es csapatunk Újpesten nyert, U14-eseink sorozatban harmadik meccsüket húzták be és tovább menetel Kun György U16-os gárdája is

Eheti utánpótlás mustránkban is jövünk a legfrissebb hírekkel, edzői beszámolókkal. Volt bizony miről írni, mert nagyszerű sorozatokat építenek csapataink.

A hétvégén nagyüzem volt az utánpótlás korosztály számára. Mónos Tamás U19-es csapata Újpesten vendégszerepelt és azzal a reménnyel vágott neki az idegenbeli csatának, hogy az utóbbi hetek balszerencsés sorozatát lehetőleg egy győzelemmel feledtesse. U14-eseinkre is kemény erőpróba várt, közvetlen riválisuk, a Zalaegerszeg látogatott a Kalap utcába.

U19 – Újpesten tudott győzni Mónos Tamás csapata

U19-es csapatunk a hétvégén Újpestre látogatott, ahol a cél az volt, hogy az utóbbi hetek balszerencsés mérkőzéseit egy győzelemmel feledtesse. Ez végül sikerült is Mónos Tamás együttesének, ráadásul közvetlen riválisával szemben. A mindent eldöntő találatot Kaszás Gábor szerezte, akinek ez volt az első találata az U19-es bajnokságban.  

MLSZ Országos U19 Kiemelt 14. forduló
Újpest FC – III. kerületi TVE 0-1 (0-1)
Összeállítás: Simon – Kruppa, Polgár, Varga, Kovácsréti, – Acuna, Kaszás, Pálfistyák – Kovács-Hantos, Óber, Lehel
Csere: Csaplár, Hunyadi, Fábián-Rigó, Baruni, Szabó, Ruzicska

Edzői értékelés: „Az elmúlt két balszerencsés bajnoki mérkőzésünk után szerettünk volna már jó játékkal, végre győztes meccset játszani. A szokásos rendszerben kezdtünk, stabilak, erőszakosak voltunk, jó mentalitásban játszottunk. A félidő előtt egy szép támadás után egy kis szerencsével meg is tudtuk szerezni a vezetést. A második félidőt sajnos a néha ránk jellemző lagymatag ritmusban kezdtük, az ellenfél ránk tudta erőltetni a játékát és be is szorított minket picit. Sok apró szabálytalanság miatt nem igazán alakult ki folyamatos játék, az ellenfél pontrúgásokból volt leginkább veszélyes, de szerencsére a jó kapusteljesítménynek és csapat jó védekezésének köszönhetően ezeket megúsztuk gól nélkül. A félidő második felében viszont már feljebb tudtunk jönni, és veszélyes kontratámadásokat tudtunk vezetni. Összeségében dicséretet érdemel a csapat, végig koncentráltak maradtunk és nyertünk.”

Mónos Tamás U19-es csapata mostani győzelemének köszönhetően a 9. helyről várhatja a következő fordulót, amely során a Kisvárda együttesét látja vendégül.

U17 – Pfister Erik csapata a nehézségek ellenére is el tudta hozni a három pontot Sopronból

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 15. forduló
SC Sopron – III. kerületi TVE 1-3 (0-1)
TVE gólszerzők:
Farkas Patrik
Szilágyi József
Zsembery Áron

U17-es csapatunk a hétvégén Sopronba látogatott a bajnokság 15. fordulójában. Csapatunk vezetőedzőjének, Pfister Eriknek nem volt könnyű dolga, ugyanis betegségek és sérülések miatt nem számolhatott a legerősebb keretével. Ennek ellenére csapatunk nagyszerűen helyt állt és elhozta mindhárom pontot Sopronból.

Edzői értékelés: „Egy viszonylag nagy és szeles pályán játszottunk, az ellenfelünk a középső zónában akart labdát szerezni és abból gyors támadásokat vezetni. A mérkőzés első felében lassan döntöttünk és túl sok érintővel játszottunk, ezért több veszélyes kontrát is vezetett a Sopron. Az első félidő végén egy szép támadás után Farkas Patrik révén vezetést szereztünk, majd a második félidő első tíz percében újabb két gólt tudtunk lőni. Ebben a játékrészben a Sopron egy offenzívabb formációra váltott, így a középpályásaink szabadabban tudták felvenni a labdát a támadózónában és több helyzetet alakítottunk ki, ám újabb gólt sajnos nem tudtunk szerezni. Gratulálok a csapatnak az idegenbeli győzelemnek.” 

Pfister Erik csapata a 2. helyről (32 pont) várhatja a bajnokság következő fordulóját, 5 pontos hátránnyal a Gyirmót mögött. A következő játéknapon viszont faraghat hátrányából, ugyanis éppen a listavezető otthonába látogat.

U16 – Folytatta remek sorozatát Kun György csapata

U16-os csapatunk a bajnokság 13. fordulójában Zalaegerszegre utazott. Kun György fiataljai számára komoly jelentőséggel bírt a találkozó, egyrészt mert közvetlen riválisuk ellen léptek pályára, másrészt, mert a listavezető Pakstól nem szerettek volna leszakadni. Az összecsapás első félidejében nem született gól, viszont a második játékrész elején a hazaiak megszerezték a vezetést. Az előny egészen a 60. percig tartott, ekkor azonban Borsay Márk betalált, megszerezve csapatunk egyenlítő gólját. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így Kun György együttese fontos egy pontot tudott szerezni a Zalaegerszeg otthonában és megtartotta második helyét a bajnokságban, két pontos hátránnyal a Pakssal szemben. Borsayék a következő fordulóban a Pécs csapatát fogadják.

MLSZ Országos U16 Alap 13. forduló
ZTE FC – III. kerületi TVE 1-1 (0-0)
TVE gólszerzők:
Borsay Márk

U15 – Kaszai Gábor csapata edzőmeccsen verte az UTE-t

U15-ös csapatunk pénteken edzőmérkőzést játszott, az ellenfél az UTE együttese volt. Kaszai Gábor együtteséből többen hiányoztak, ám ennek ellenére csapatunk vezetőedzője elégedett volt a látottakkal, ami nem csoda, hiszen háromgólos győzelmet aratott a gárda.

Edzőmérkőzés
UTE – III. kerületi TVE – 0-3 (0-2)
TVE gólszerzők:
Kovács Botond (2)
Balogh Bálint 

Edzői értékelés: “Pénteken edzőmérkőzést játszottunk az UTE csapata ellen. Mindkét együttesben volt 3-4 hiányzó, de ettől függetlenül egy intenzív és jó meccset játszott egymással a két csapat. Az egész találkozót figyelembe véve, mi irányítottuk a játékot, időszakok voltak ugyan, amikor védekezésre kényszerültünk, de ezeket jól megoldottuk. Az ellenfél labdakihozatalait jól meg tudtuk akadályozni, voltak labdaszerzéseink, egy-egy alkalom volt csupán, amikor kibújt az ellenfél a szorításunkból, de a védelem és a kapusaink jól megoldották ezeket a helyzeteket.  A hazai csapat a játéka kimerült a hosszú, védelmünk mögé juttatott labdákban, nagyjából két veszélyes helyzet alakult ki ilyen szituációk után. Az átmenetekben gyorsan reagáltak, kezdeményezőek voltak. Letámadásban agresszíven, egy az egyben felálltak ránk, ám néhány ilyen alkalom után ennek megtaláltuk az ellenszerét, a széleken többször ki tudtuk vinni a labdát a védekező harmadunkból. Direktebb játékot kellett játszanunk, mint szoktunk, mert a két csatár miatt nyomás volt a belső védőinken, de több szép akciónk volt a mérkőzés során.  Nyugodtak, magabiztosak voltunk az egész meccsen, minden szegmensben rengeteg jó dolgot láttam a csapattól és több jó egyéni teljesítmény is volt a találkozón. A végeredmény megérdemelten alakult így, jobbak voltunk az ellenfélnél, a filozófiánkhoz hűen játszottunk és a kialakuló szituációkra jól reagáltunk. Gratulálok a csapatnak! Hajrá Kerület!”

Kaszai Gábor együttese (5. hely, 21 pont) legközelebb a 13. fordulóban a tabellán második helyen álló Nyíregyháza vendége lesz.

U14 – Mészáros Zsolt csapata a Zalaegerszeg ellen nyert hazai pályán

U14-es csapatunk a bajnokság 15. fordulójában a Zalaegerszeget fogadta. A gól nélküli első félidőt követően izgalmasabb lett a folytatás, ugyanis a vendégek Bazsika révén megszerezték a vezetést. Csapatunk tartását jól mutatja, hogy a félidő derekán Jakab révén kiegyenlített, majd nem sokkal később a vezetést is megszerezte, ezúttal is Jakab volt a gólszerző. A végén nem változott az eredmény, így Mészáros Zsolt együttese sorozatban harmadik győzelmét ünnepelhette.

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 15. forduló
III. kerületi TVE – ZTE FC – 2-1 (0-0)
TVE gólszerző:
Jakab Zétény (2)

Edzői értékelés: „Szombaton rangadót játszottunk a Zalaegerszeg csapata ellen. Változatos, jó iramú mérkőzés volt. Most nem tudtuk annyit birtokolni a labdát, mint szerettük volna, dee helyenként jól fociztunk és a helyzeteinkből kettőt sikerült értékesíteni. A vendégek fizikai fölényét lelkesedéssel kompenzáltuk, mindenki hozzátette a részét a sikerhez, a szív diadala volt a hétvégi! Büszke vagyok a csapatra! Gratulálok a srácoknak sokat tettek a jó játékért és a győzelemért!”

Fotó: Lovas Albert

Mészáros Zsolt együttese a 16. fordulóban a Gyirmót csapatát fogadják.

U13Gyenes András csapata nem bírt a Kelennel

U13-as csapatunk a hétvégén a Kelen SC fiataljait fogadta hazai pályán. A találkozón kezdeményezőbb játékot játszott Gyenes András együttese, ám a gólszerzés ezúttal nem jött össze és végül a Kelen utazhatott haza pontokkal.

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 16. forduló
III. kerületi TVE – Kelen SC 0-3 (0-0)

Edzői értékelés: Szombaton hazai pályán fogadtuk a Kelen csapatát. A mérkőzésen szinte végig mi voltunk a kezdeményező csapat, nagy százalékban birtokoltuk a labdát, de nem tudtunk, minőségi helyzeteket kialakítani. Az első negyedben, egy szögletrúgás után, szerezte meg a vezetést a Kelen csapata. A második negyedben is, a Kelennek sikerült gólt szereznie, saját kapunk előtti, labdavesztés után. A negyedik negyedben több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, de nem tudtunk értékesíteni, a ziccereket.”

Gyenes András fiataljai legközelebb a Budaörs ellen lépnek pályára idegenben.

U12 – Kiegyenlített mérkőzést játszott a Kelen ellen Vajkai Dániel csapata

U12-es fiataljaink a Kelen SC csapatát látták vendégül a hétvégén. Vezetőedzőnk, Vajkai Dániel beszámolója szerint a találkozó kiegyensúlyozott csatát hozott és bár adódtak csapatunk előtt lehetőségek, gólt végül nem sikerült szereznie.

Edzői értékelés: „A második tavaszi fordulóban a Kelen csapatát láttuk vendégül. Kiegyenlített mérkőzés volt szinte végig, a jó néhány helyzet mellett inkább a mezőnyben zajlottak az események. Az első játékrészben egy vendég szögletnél aludtunk el és a hosszún érkező vendégjátékos még be tudta passzolni a kapunkba a labdát. Ezek után gyorsan felébredtek a srácok és folyamatosan stabil teljesítményt nyújtottak. Több helyzetet ki tudtunk alakítani, de néha a kapufa, néha a jó formában védő vendég kapus tudott menteni. Az utolsó negyedre minden erőt mozgósítottak a fiúk, de egyenlíteni nem sikerült. Külön ki kell emelni, hogy a cserejátékosaink jól szálltak be, mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez.”

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat, 16. forduló
III. kerületi TVE – Kelen SC 0-1 (0-1, 0-0, 0-0, 0-0)

További bejegyzések