Hajrá Kerület, első a becsület!

Jóhangulatú ankéttal indítottuk el a tavaszi idényt

A tavaszi idényrajt előtt szurkolóinkkal találkoztunk.

A hét elején ankétot tartott labdarúgó szakosztályunk, amelynek a felnőtt csapat közelgő tavaszi idénykezdete adta az apropóját. A beszélgetés jó hangulatban zajlott, az edzői és vezetői beszámolók után szinte záporoztak a szurkolói kérdések, észrevételek az új játékosok és a szakmai stáb felé.

Kedden megtartottuk szokásos szurkolói ankétunkat, amellyel formálisan ráfordultunk a tavaszi idényre. Az ankéton részt vett ügyvezető igazgatónk, Domokos Bálint, sportigazgatónk, Sajó Dániel, valamint csapatunk vezetőedzője, Harmati Tamás. Szintén az ankéton mutatkoztak be az átigazolási idényben érkező új játékosok, Hegyi Péter, Kamarás György, Samu Brúnó és Szalka Dominik, amúgy a fiúkkal azért már találkozhattak azok a szurkolóink, akik az edzőmérkőzéseken is ott voltak, illetve a közösségi felületeinket is követik.

Az eseményt Harmati Tamás beszámolója nyitotta meg, a szakember a felkészülési időszakról beszélt elsőként röviden. Vezetőedzőnk elégedetten értékelte az elmúlt hetek, hónapok alatt elvégzett munkát, az edzőmérkőzéseken tapasztaltakat. Beszélt az új játékosokról, kiemelve, hogy a beilleszkedésük zökkenőmentesen zajlott. Arra a szurkolói kérdésre, hogy a fejében összeállt-e már egy lehetséges kezdőcsapat, összetett választ adott, mondván több kezdőcsapat is van a fejében, hiszen immáron megvan az a fajta luxusa, hogy egy adott poszton több játékosban gondolkodhat, amely az egészséges versenyhelyzet kialakulását is segíti. Az eseményen résztvevő szurkolók megjegyezték, hogy a Hegyi-Cseszneki-Vankó-Barczi támadó négyes kifejezetten jól érzi egymást és az összjáték, a labdajáratás igazán „jól nézett ki” a felkészülési találkozókon. Harmati Tamás válaszként sajnálatát fejezte ki, hogy a Kisvárda elleni edzőmeccset a távolság miatt kevesen láthatták, mert ott tényleg nagyon jól működött a csapat. Vezetőedzőnk, amikor a várható felállásról kérdezték, akkor kiemelte, hogy a csapat továbbra is a támadófocit részesíti előnyben, arra fogunk törekedni tavasszal is, hogy a labda lehetőleg nálunk legyen és mi irányítsuk a játék menetét. A tavaszi célokkal kapcsolatban vezetőedzőnk elmondta, hogy az egység továbbra is a legfontosabb és próbálunk a tavaszhoz hasonló, eredményes szezont futni és a cél mindig ugyanaz, lehetőleg minden meccset győzelemmel zárni.

Sportigazgatónk, Sajó Dániel a távozó fiatal játékosokról beszélt kezdésként, kiemelve, hogy bár van olyan futballista, akinek távozását kifejezetten sajnálja, de a klub nem akart akadályt gördíteni egyikőjük távozásuk elé sem. Az átigazolási szezonnal kapcsolatban elmondta, hogy elégedett az eredménnyel, az új játékosok minőségi erősítést jelentenek és sokat vár mindegyikőjüktől. A Soroksártól érkezett Hegyi Péter, az amerikai egyetemi évek után hazatérő, NB II-es és NB I-es tapasztalattal is rendelkező Kamarás György, valamint a Mosonmagyaróvárt maga mögött hagyó Szalka Dominik tapasztalt, mégis fiatal játékosok, beleillenek a klub koncepciójába és mindhármukban megvan a potenciál, hogy a csapattal együtt nagyot alkossanak, míg a fiatal Samu Brúnó a jövő játékosa lehet. Sportigazgatónk emlékeztetett arra, hogy a nyáron sokan visszafogottak, sőt néhányan borúlátóak voltak az idénnyel kapcsolatban, ám az ősz a várakozásokat bőven túlszárnyalta. A tavasztól is hasonló jó szereplést vár, de azt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb továbbra is az, hogy a megkezdett útról, a szezon elején meghatározott szakmai koncepciót betartva ne térjünk le. Arra a szurkolói kérdésre, miszerint adott esetben a klub vállalná-e az NB II-es szereplést természetesen igen volt a válasz.

Ezt követően Szalka Dominikék kaptak főszerepet. Az új játékosok mindegyike egyöntetűen azt emelte ki, hogy a beilleszkedésük zökkenőmentesen zajlott, a körülményekkel maximálisan elégedettek és már nagyon várják a szezonrajtot. Természetesen ezúttal sem maradtak el törzsszurkolóink játékosokat faggató kérdései, az egyik legérdekesebb ilyenkor, amikor a kedvenc csapataik iránt érdeklődnek. A válaszokból kiderült, hogy Liverpool, Real Madrid és Manchester City szimpatizánsok érkeztek az öltözőbe, mindez többé-kevésbé – legalábbis az arcokat elnézve – elnyerte a drukkerek tetszését.

Az ankéton természetesen szóba került a centerpálya felújítása is, erről ügyvezető igazgatónk beszélt. Domokos Bálint elmondta, hogy a mostani munkálatok során teljesen kicserélték a pálya altalaját, szikkasztóládákat alakítottak ki, ezzel pedig megoldották a vízelvezetést, amely kiemelten fontos része volt a projektnek. A pálya öntözőrendszere is sokkal korszerűbb lett, hiszen a korábbi 12 fejes rendszert egy 35 fejes váltotta fel. Az öntözőfejek vízsugarai így már összeérnek, ezentúl nem marad ki még egy zsebkendőnyi terület sem, mindenhol locsolni tudják a pályát. A szakember kiemelte, hogy az élőfüves centerpálya felújítása nem csupán a felnőttcsapat számára örömhír, hanem az utánpótlás számára is. Mégpedig azért, mert korábban a nagyobb igénybevétel szóba sem jöhetett az ősgyeppel borított pályán, viszont a felújítást követően az utánpótlás csapatok is tudnak majd mérkőzéseket játszani, de akár edzeni is rajta. A legfontosabb pontja az ügyvezetői beszámolónak – legalábbis szurkolói szempontból nézve – azonban az volt, amikor a március 10-i első hazai bajnokiról esett szó, amely egy nagyszabású pályaavató ünnepség lesz, amelyre a belépés szurkolóink számára ingyenes lesz.

Az ankétot szokás szerint a szurkolói kérdések zárták, amelyek többnyire vezetőedzőnkhöz, Harmati Tamáshoz szóltak, de Hegyi Petiék és sportigazgatónk is kapott kérdéseket. Összességében kijelenthető, hogy kedd esti esemény kifejezetten jó hangulatban telt el, konstruktív beszélgetés zajlott a klub és a szurkolók között, amely jó alapot ad a tavaszi rajthoz és a közös munkához.

További bejegyzések