Hajrá Kerület, első a becsület!

Kaszai Gábor: „Játékban, technikailag és taktikailag egy csapat sem tudott fölénk kerekedni”

Kaszai Gábor együttese remek szezont futott, a bajnoki ezüstérem után nagyszerű zárása volt az idénynek a horvátországi torna.

A mögöttünk álló hétvégén a most befejeződött bajnokságban ezüstérmet szerző U15-ös csapatunk is részt vett a Crikvenicában megrendezett nemzetközi utánpótlás tornán. Kaszai Gábor együttese a csoportkört veretlenül teljesítette és végül a negyeddöntő jelentette számára a végállomást. Vezetőedzőnk szerint fiataljaink jó teljesítményt nyújtottak, játékban és taktikailag is partiban voltak ellenfeleikkel.

Az MLSZ Országos Alap csoportjában huszáros hajrával, utolsó öt mérkőzéséből ötöt megnyerve az ezüstérmes pozícióban záró U15-ös csapatunkra három mérkőzés várt a csoportkör során, amelyből kettőt megnyert, egyet pedig döntetlennel zárt, ezeken összesen 7 gólt szerzett és csupán egyet kapott.

1. mérkőzés:
NSM NK Graficar – III. kerületi TVE – 0-1
Gólszerző: Mizsei
„Jól sikerült kezdenünk a tornát. Egy szervezett, fizikális és direkt futballt játszó csapatot tudtunk legyőzni. A szerzett gól mellett voltak még helyzeteink és végig kontroll alatt tudtuk tartani a találkozót.” 

2. mérkőzés:
NK Podsused B – III. kerületi TVE – 0-5
Gólszerzők:
Mizsei, Dajka, Balogh, Báti (2)
„Ez a mérkőzés szakmailag értékelhetetlen volt, nem sok ellenállásba ütköztünk. Sajnos nem tudtunk olyan tempót diktálni, mint kellett volna. Az ellenfél ott lassította és húzta az időt, ahol csak tudta, emiatt nem tudtunk lendületbe jönni. Mindezek ellenére, akár nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelmünk” 

Kaszai Gábor együttese a pénteki napot a csoport élén zárta, szombaton pedig elég volt egy döntetlen is ahhoz, hogy a csoport első helyéről várhassa az egyenes kieséses szakaszt.

Szombat: 
3. mérkőzés:
NK Kurilovec A – III. kerületi TVE – 1-1
Gólszerző: 
Dajka
„Szervezett csapattal találkoztunk, amelynek a döntetlen ideális eredmény volt a csoport második és egyben továbbjutó helyének megszerzéséhez. Nehezen tudtuk feltörni a mélyen védekező horvát csapatot, de szinte csak az ellenfél térfelén folyt a játék. A vezetés megszerzése után bátrabban kijöttek, ami nekünk is kedvezett. Közel álltunk a második gól megszerzéséhez, még büntetőhöz is jutottunk, de sajnos kihagytuk a lehetőséget. Nem sokkal később a Kurilovec szabadrúgáshoz jutott, amelyből gólt tudott szerezni. Ezt követően a zártan és mélyen védekező ellenfél ellen nem tudtunk gólt szerezni, így döntetlennel ért véget a találkozó”

A csoportkört követően tehát veretlenül, az első helyről jutott az egyenes kieséses szakaszba csapatunk és az NK Zelina várt fiataljainkra. Lényegében új torna vette kezdetét, hiszen új helyszínen és műfüvön zajlottak innentől a mérkőzések, jóllehet a pálya minősége enynéh szólva is hagyott maga után kívánnivalót.

4. mérkőzés: Nyolcad döntő
NK Zelina – III. kerületi TVE – 0-4
Gólszerzők:
Huszár, Kis-Fleischmann (2), Dajka
„Egy fizikálisan és minőségben is gyengébb csapattal találkoztunk. A pálya kicsit befolyásolta a játékunk minőségét, de jól használtuk ki a helyzeteinket. Védekezésben pedig fegyelmezettek és agresszívak voltunk” 

Ötödik mérkőzésén az NK Pomoroc ellen lépett pályára csapatunk, immáron a negyeddöntőben. A találkozót végül a rivális csapat nyerte, jóllehet egy szabályos gólt is elvettek Kaszai Gáboréktól.

5. mérkőzés: Negyeddöntő 
NK Pomoroc – III. kerületi TVE – 1-0
„Az előző csapatnál fizikálisabb, szervezettebb és agresszívabb csapattal találkoztunk.  Sajnos a körülmények nagyban befolyásolták a találkozó alakulását. Jól kezdtük a mérkőzést, kapufánk is volt, mégis hátrányba kerültünk, egy szöglet után talált a kapunkba az ellenfél. Ezután a Pomoroc mindent bevetett, hogy kizökkentsen minket és ennek sajnos mi felültünk. Húzták az időt, provokálták a játékosokat és ebben a játékvezető is partner volt, egy érvényes gólt is elvettek tőlünk. Mindezek együttesen azt eredményezték, hogy szétesett a játékunk, a fókusz eltolódott a reklamálás, az ellenféllel folytatott szócsaták irányába, párharcokba, ütközések keresésébe. Érzelmileg nem tudtuk kezelni a helyzetet és emiatt nem is tudtunk egyenlíteni vagy fordítani” – értékelte a találkozót Kaszai Gábor.

Vezetőedzőnk összességében elégedetten értékelte csapata tornán mutatott teljesítményét, egyrészt az eredmény, másrészt a tapasztalatszerzés miatt is.

„Ismételten sok tapasztalatot szereztünk és megismerkedtünk egy más futballkultúrával. Igyekszünk majd a tapasztalatokat hasznosítani. Azt bátran ki merem jelenteni, hogy játékban, technikailag, taktikailag egy csapat sem tudott fölénk kerekedni. Párharcokban, agresszivitásban is felvettük a versenyt. Jól alkalmazkodtunk a direktebb, hosszú labdákra épülő játékstílushoz is. Ha a körülmények jobbak a vasárnapi helyszínen, akár a döntőig is eljuthattunk volna. De ezt is meg kell tapasztalnunk, át kell élnünk kudarcokat, hogy fejlődjünk. A szakmai tapasztalatok mellett nagyon jó közösségkovácsoló ereje is volt a tornának” – összegezte a tapasztalatokat és az élményt vezetőedzőnk.

Kaszai Gábor együttese remek szezont futott, a bajnoki ezüstérem után nagyszerű zárása volt az idénynek a horvátországi torna. Gratulálunk játékosainknak és vezetőedzőnknek!

További bejegyzések