Hajrá Kerület, első a becsület!

Kiegyensúlyozottabb kapusteljesítményének köszönhetően vitte a BVSC az idegenbeli rangadót

Nem sikerült a pontszerzés a Szőnyi úton.

Az utolsó előtti fordulót rendezték a MOL női OB I. alapszakaszában, Lukács Dénes együttese a BVSC otthonába látogatott. A két csapat sok újat nem tud már mutatni egymásnak, ez a mostani találkozón is kiderült. A rangadót végül a kék-sárgák nyerték 12-8 arányban, többnyire kiegyensúlyozottabb kapusteljesítményüknek köszönhetően.

Lukács Dénes mondta ezt, a találkozót követő interjújában, illetve arra is rámutatott vezetőedzőnk, hogy az utóbbi hetek szerda-szombat ritmusa azért látszott, hogy rengeteget kivett a játékosokból, hiszen a rövid padnak köszönhetően túl sok rotációt nem tud alkalmazni a szakember.

A találkozó ezúttal is kiélezett volt, a BVSC a második negyedben ugyanakkor el tudott lépni csapatunktól, ám 6-3-as hazai előnynél Brezovszki Gerdáék megrázták magukat és egy három gólos rohammal vissza tudtak zárkózni. A folytatásban 6-6-nál Ármai Zita pillanatai jöttek, két góllal ismét ellépett a rivális. Ekkor még Török Dorina harmadik találatával közelebb tudott jönni ellenfeléhez a Kerület, ám az utolsó percekben a hazaiak átvették az irányítást és négyszer is betaláltak, csapatunk viszont csak egyszer tudott válaszolni a bekapott gólokra. A vége 12-8 lett, így az alapszakasz utolsó idegenbeli fellépésén vereséget szenvedett Lukács Dénes együttese. A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy csapatunk leggólerősebb játékosa, Brezovszki Gerda az utolsó játékrészben megsérült és nem tudta folytatni a játékot, ez pedig természetesen rányomta a bélyegét csapatunk lelkiállapotára játékára.

A találkozót követő napon Lukács Dénest kérdeztük az összecsapásról.

“Három negyedig nagyon jól játszottunk, a hozzáállás is jó volt, sőt úgy gondolom, hogy játékban talán még ellenfelünk fölé is tudtunk nőni, igaz az eredményjelző nem ezt mutatta. Hat ziccert hagytunk ki, ez hiányzott. A kapusteljesítményünk is hullámzott, ez egy rangadón nem fér bele. A negyedik negyed elején súlyosabb sérülést szenvedett el Brezovszki Gerda, így egy gólos hátránynál ő kivált a játékból, ezt megérezte a csapat. Kevés cserével játszunk, ötödik, vagy hatodik meccsünk volt sorozatban, a Dunaújváros, a Szeged, az UVSE a Fradi és ugye a BVSC elleni két meccs, ezt a sorozatot ilyen vékony kerettel nehéz hozni. Azt gondolom, hogy a fáradtság megmutatkozott, illetve ellenfelünknél olyan fiatalok is szerepet kaptak, akik a korábbi meccseken nem játszottak és bár játékban még nem biztos, hogy megközelítik az OB I-es szintet, de úszásban, gyorsaságban igen és így segíteni tudták csapatukat. A playoff más lesz, innentől természetesen arra készülünk, ebben segítségünkre lesz a Tatabánya elleni utolsó alapszakaszbeli meccsünk is. Addig azért néhány dolgon változtatnunk kell, leginkább a fejekben. Nem szabad, hogy azok a dolgok, amelyekre nincs ráhatásunk elvegyék a fókuszt. Mindent félre kell tennünk erre a rövid időre, játékban megvagyunk, a kémia nagyszerű csapaton belül, nem szabad olyan dolgokra koncentrálni most, ami elvonja a figyelmet a legfontosabb dolgokról. Ez a klub még nem volt soha nemzetközi kupában, az első olyan lehetőség kapujában állunk, amikor ilyen helyezést elérhetünk. Ehhez a feladathoz fel kell nőnünk és mi minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni ennek érdekében.

A folytatásban 10 nap pihenője lesz a csapatnak, pontosabban három nap teljes pihenőt kaptak a lányok, majd ezt követően újra nekiveselkednek és várják a Tatabánya elleni utolsó alapszakaszbeli mérkőzésüket, amellyel ráfordulunk a rájátszásra. Izgalmakban tehát a folytatásban sem lesz hiány!

MOL női OB I, 17. forduló
BVSC-Zugló – III. kerületi TVE 12-8

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program