Hajrá Kerület, első a becsület!

Kisebb szünet után újra pályán az összes utánpótlás csapatunk

MLSZ Országos U19 Kiemelt 9. forduló 2023.11.11 - 12:00 Győr, ETO Stadion ETO FC Győr - III. kerületi TVE 4-0 A 9. fordulóban Győrbe utazott U19-es csapatunk, ahol már az első félidőben jelentős hátrányba került. A második félidőben hiába játszottak jobban és kerültek többször is helyzetbe Mónos Tamásék, az eredmény már nem változott.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 10. forduló

2023.11.12 – 11:00

Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc LA Sporttelep

Kaposvári Rákóczi BFLA – III. kerületi TVE

0-3

TVE gólszerzők:

24′ KANYÓ MÁTÉ BENCE

78′ SZABADOS KRISTÓF

84′ EGRI BENJÁMIN

A három pont reményében utazott kaposvári rangadójára U17-es csapatunk. A dobogós helyekről döntő találkozót nagyszerűen kezdte Bognár Kornél együttese és a félidő derekán már a vezetést is megszerezte egy távoli bombával, Kanyó révén. A mérkőzés folytatásában is magabiztosan és taktikusan kézben tartva növelte előnyét csapatunk és megérdemelten múlta felül somogyi ellenfelét 3-0-ás különbséggel.

Bognár Kornél, vezetőedző:

“Vasárnap a tabellán egy ponttal mögöttünk, a 3. helyen álló Kaposvár otthonába látogattunk a soron következő bajnoki mérkőzésre. Rangadóra volt kilátás. Terveinknek megfelelően, az első 15 percben nagyon agresszívan letámadtuk a támadó zónában az ellenfelünket és sikerült is megzavarni a védelmet és labdákat szerezni. Polónyi, Szilágyi, Ulviczki is gólt szerezhetett volna egy az egyben állva a kapussal a tizenhatoson belül, de a befejezés pontatlan volt. 24 percet kellet várni a mérkőzések óta remek formában játszó Kanyó szépségdíjas távoli bomba góljára. Jaki az első félidő derekán óriási bravúrral védett az ellenfél kontratámadása végén, és adott még nagyobb erőt és lendületet a csapatnak. A második félidőben Szabados és Polónyi a megbeszéltek alapján helyet cserélt és sikerült nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni. Még jobban lezártuk a középső zónában a területeket, az átmenetek is feljavultak és jól indultak be a támadók a területekbe, aminek eredménye egy gyönyörű Szabados gól lett a 78. percben. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe és Egri pár perccel beállása után beállította a végeredményt.

Összességében fegyelmezetten, taktikusan és végig kézben tartva a mérkőzést, végig dominálva játszott csapatunk és megérdemelten hozta el a 3 pontot Kaposvárról.”

MLSZ Országos U16 Alap 9. forduló

2023.11.11 – 14:00

Kecskemét, Kecskeméti Széktói Stadion

KTE LA – III.kerületi TVE

0-2

TVE gólszerzők:

39′ TÓTH BÁLINT

69′ OROSZ GERGŐ

Ismét nagyszerű győzelmet arattak Kun Györgyék, ezúttal a Kecskemét otthonában. A mérkőzés egészét kontrollálva, magabiztosan győzött U16-os csapatunk, ezzel tovább tartva a lépést a listavezetőkkel.

Kun György, vezetőedző:

“Szombaton délután a Kecskemét otthonába látogattunk bajnoki mérkőzésre. A nyári felkészülésnél már találkoztunk, így alaposan felkészültünk a játékukból és harcmodorukból. Az öltözőben megbeszéltek szerint, rögtön a mérkőzés elején átvettük a kezdeményezést, és a játék irányítását. Tulajdonképpen az egész mérkőzésen az ellenfelünk térfelén zajlott a játék, de nem tudtunk a kapuba találni, ráadásul 1-2 kontratámadást végigvitt a Kecskemét. Az elmúlt hetekhez képest nem voltunk annyira precízek elől, viszont hátul újfent nem kaptunk gólt! A mai mérkőzésre hatványozottan igaz volt a csapatmunka, és úgy érzem győzelmünk teljesen megérdemelt. Újfent szintet léptünk, és ami külön öröm számomra, az az egyének fejlődése!”

MLSZ Országos U15 Alap 9. forduló

2023.11.11 – 14:00

Paks, Paksi FC Stadion

Paksi FC – III. kerületi TVE

3-2

TVE gólszerzők:

23′ BÁTI BÁLINT TIBOR

59′ DAJKA MIHÁLY

Rangadón van túl Kaszai Gábor együttese, akik a Paks otthonában vendégszerepeltek az elmúlt fordulóban. A mérkőzés elején hamar megduplázta előnyét a hazai csapat két pontrúgásnak köszönhetően, amire csapatunk a félidő derekán válaszolni tudott, azonban egy újabb hazai góllal már négyszer rezdült a háló az első 45 percet követően. A mérkőzés hátralevő részében minden energiát mozgósított csapatunk és helyzetek sokaságát dolgozta ki, de ezekből már csak egyet tudott értékesíteni, így elmaradt a pontszerzés ezúttal, hiába szolgált rá a csapat legalább az egy pontra.

Kaszai Gábor, vezetőedző:

“Szombaton délután, kettő hét szünet után, Pakson folytatódott számunkra a bajnoki szezon.

Rangadóra készültünk, hiszen fej-fej mellett állt a két csapat a tabellán.

A mérkőzésen két ellentétes félidőt produkáltunk.

Az első játékrészben gyámoltalanul játszottunk, keveset mutatva valós tudásunkból. Kettő gólt kaptunk szöglet után, ami sajnos vissza térő probléma. Ezután kezdtünk magunkhoz térni és elkezdtünk bátrabban játszani, de a hibák továbbra is jellemzőek voltak. Báti Bálint kiharcolt egy büntetőt, amit gólra is váltott és ekkor azt éreztük, hogy visszajövünk a meccsbe.

Nem sokkal később azonban gólt lőtt az ellenfél egy gyors akció után. Félidőben 3-1-re vezetett a Paksi csapat.

Nem voltunk könnyű helyzetben, de igyekeztünk felrázni a csapatot. Személyi változtatásokkal új lendületet hozni a pályára és kisebb szerkezeti változtatásokkal javítani a játékunkon.

Ezek a változtatások működtek és a második játékrészben szinte végig uralni tudtuk a játékot. Egy-két szögletet ki tudott alakítani az ellenfél, de ezen kívül nem voltak lehetőségei.

Előttünk viszont adódtak helyzetek. Egy gyönyörű akció végén Rados beadására Dajka érkezett és szerzett gólt, így újra vissza jöttünk a mérkőzésbe.

Ezután az ellenfél elkezdett játszani az idővel és minden alkalmat megragadott, hogy tördelje a játékot.

Mi igyekeztünk egyenlíteni, de nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket. Így 3-2 arányban a hazai csapat nyerte meg a mérkőzést.

Az első félidei játékunkhoz nem tudtam gratulálni a csapatnak, mert nagyon visszafogott játékot játszottunk. Az viszont, hogy a második játékrészben tudtunk váltani az dicséretet érdemel. Meg kell tanulnunk úgy játszani, hogy ne kelljen egy félidő, hogy megérkezzünk a meccsbe. Talán igazságosabb lett volna egy döntetlen, mert a második félidei játékunk az valóban nagyon jól nézett ki, sok energiát fektettünk mérkőzésbe és meg voltak a helyzeteink, de most ez is kevés volt az egyenlítéshez, fordításhoz. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből is és dolgoznunk kell, hogy tovább fejlődjünk! Hajrá Kerület! “

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 11. forduló

2023.11.11 – 15:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Tatabányai SC

7-1

TVE gólszerzők:

JAKAB MÁRK JÁNOS 8′

BÍRÓ FÉLIX DOMINIK 19′

JAKAB ZÉTÉNY 21′

R.HORVÁTH TAMÁS 45′

R.HORVÁTH TAMÁS 50′

JAKAB ZÉTÉNY 52′

HIDVÉGI ÁDÁM 85′

Mészáros Zsolték egy gólzáporos mérkőzésen, végig fölényben futballozva szerezték meg a három pontot a Tatabánya ellen. Csapatunk ezzel a győzelemmel még biztosabbá tette helyét a dobogón.

Mészáros Zsolt, vezetőedző:

“Agilisan kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottunk és már a 7. percben megszereztük a vezetést. Gyorsan sok gólt szerettünk volna szerezni, de ez a játék siettetését eredményezte. Szélességben keveset járattuk a labdát, így kevés területünk volt a támadások építésénél, ami több technikai hibát eredményezett. Keveset bontottunk a széleken, viszont voltak nagyszerű mélységi összjátékaink, amelyekből sikerült gólokat szereznünk. Az ellenfél tizenegyes gólja után néhány percig kiegyenlítettebb lett a mérkőzés.

A félidőben türelmesebb focira, több oldalforgatásra hívtam fel a figyelmet.

A második játékrészben javult a kombinatív játék minősége, optimálisabb labda érintésszámmal fociztunk. A 8-as és 10-es játékosunk jobban tartotta a sorok közötti távolságokat, így hatékonyabbá váltunk. A széleken jobban bontottunk. A szélsőink nagyszerűen indultak mélységben, amiből helyzetek és gólok születtek. Ebben a félidőben nagyobb fölényben játszottunk, mint az elsőben. Megérdemelten győztünk 7:1-re. Örülök, hogy az eddig kevesebbet játszó játékosok bátran és jól fociztak.

Hajrá TVE!”

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 11. forduló

2023.11.11 – 13:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Budaörs

2-1

TVE gólszerzők:

MECHENTEL JIBRIL BERTALAN 7′

MOLNÁR MÁTÉ 64′

Keretbe foglalta mérkőzését Gyenes András csapata, aki a meccs első és negyedik negyedében szerzett találatával tudott győzni hazai pályán a Budaörs ellen 2-1-es arányban.

Gyenes András, vezetőedző:

“Hazai pályán fogadtunk a Budaörs U13-as csapatát.

A mérkőzés első percében már kapufát rúgtunk, majd az első negyedben végig a mi a akaratunk érvényesült és a támadó térfélen való labdaszerzés után okosan játszottuk le az ellenfél rendezetlen védekezését és Jibril értékesíttette a ziccert. A második és a harmadik negyedben a teljesítményünk visszaesett, inkább a mezőnybe folyt a játék. A negyedik negyedben ismét a mi akaratunk érvényesült, több helyzetünk is volt, amiből az egyiket sikerült gólra váltani M. Máté fejezte be az akciót. A rúgott gól után túlságosan nagy kockázatott vállaltunk egy labdakihozatalnál, amibe bele hibáztunk az ellenfél pedig kihasználta. Összességében a fiúk megérdemelten nyerték meg a mérkőzést az első és a negyedik negyed játékát kell építenünk a jövőben.”

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 11. forduló

2023.11.11 – 11:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE – Budaörs

0-3

Vajkai Dánielék a Kalap utcában fogadták a Budaörs együttesét az elmúlt fordulóban, de U12-es csapatunk sajnos nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét és 3-0-ás vereséget szenvedett.

További bejegyzések