Hajrá Kerület, első a becsület!

Lukács Dénes: „Szeretnénk megmutatni, hogy helyünk van a mezőny első felében”

„Az Újpest minden ponton erős. Egy fiatal, nagyon lendületes csapatról van szó, akik azt gondolom, hogy az esélyesség terhét is viszonylag jól kezelik. Végtelenül nehéz lenne közülük kiemelni egy-egy játékost, mert ahogy én látom minden mérkőzésen tulajdonképpen más húzza a szekeret. Próbálunk arra figyelni, hogy sebességben ne tudjanak fölénk lépni, mert ez mindenképpen fontos lesz, valamint kicsit határozottabbnak kell lennünk a támadásokban. Számíthatunk a szoros emberfogásukra, számítunk arra is, hogy egy kicsit megpróbálnak majd kiszorítani bennünket a támadásvezetésnél, éppen ezért, ha lehetőségünk van rá, akkor megpróbáljuk gyorsan átjátszani a mezőny” – vágott bele a közepébe vezetőedzőnk, Lukács Dénes, amikor a szerdai ellenfél erősségeiről faggattuk.

A lila-fehérek három mérkőzést játszottak le eddig a bajnokságban, a Szegedet 12-6-ra verték hazai pályán, idegenben 13-9 arányban nyertek a Dunaújváros ellen, míg legsimább győzelmüket a Győr ellen jegyezték (19-2) hazai medencében. Benczur Márton együttese idén is kettős terhelésnek van kitéve, lévén a Bajnokok Ligájában is szerepel. Vasárnap a sorozat második körében a spanyol Mediterrani csapata ellen ugrottak az újpesti lányok a medencébe és a negyedik negyedben mutatott parádés játékuknak köszönhetően 10-7 arányban sikerült megnyerniük hazai BL-csatájukat. Kérdés, hogy mindez mennyit vesz ki ellenfelünkből, de ahogy megszokhattuk, Lukács Dénes kizárólag saját csapatával foglalkozik és mint mindig, ezúttal is a győzelemben gondolkodik.

„Ennek a csapatnak most már minden mérkőzés fontos, nem foglalkozunk azzal, hogy ki az esélyesebb. Való igaz persze, ha megnézzük az UVSE közelmúltbeli eredményeit, akkor ők számítanak talán az esélyesebbnek, hiszen jelen pillanatban a legjobb formában lévő magyar csapatról beszélünk. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy azokon a rangadókon, amelyeket hozzánk hasonló erősségű csapatok ellen vívtak, nem nyertek annyira simán. Ami minket illet, mi most kizárólag az Újpest elleni meccsel foglalkozunk, nem téma már a Szeged elleni győzelem. Szeretnénk megmutatni, hogy helyünk van a mezőny első felében”

Lukács Dénes együttese szerdai riválisához hasonlóan szintén három mérkőzésen van túl a bajnokságban, legutóbb a Szentest verte 16-11 arányban, Győrben magabiztos 20-10-es győzelmet aratott, míg a bajnoki címvédő Eger elleni meccsen, bár esély volt a pontszerzésre – sőt akár a győzelemre is – végül minimális arányú vereséget szenvedett.

„A bajnokság eleje óta, beleértve a Magyar Kupát is, azt kaptam a csapattól, amit úgy nagyjából vártam. Fizikálisan rendben vagyunk, fel tudtuk venni a versenyt mindenkivel, egy-egy kilengés volt talán itt-ott a mérkőzéseinken. Stabil játékot hozunk folyamatosan, ezt várom az UVSE ellen is” – adta meg az alaphangot a szerda esti összecsapásra Lukács Dénes.

A Kerület-UVSE bajnoki 19 órától veszi kezdetét, remélhetőleg ezúttal is a megszokott népes kék-fehér szurkolótáborral a medence partján. Hajrá Kerület!

További bejegyzések