Hajrá Kerület, első a becsület!

Harmati Tamás: „A játékosok élesek, újra éhesek vagyunk”

A hétvégén a 13. játéknapot rendezik a bajnokságban, csapatunkra igazi rangadó vár: a címvédő Veszprémet fogadjuk. Az előző fordulóban elszenvedtük első vereségünket a szezonban, 11 veretlen mérkőzés után csapatunk alulmaradt a Budaörs otthonában. A Veszprém elleni bajnoki előtt ezúttal is leültünk a szokásos meccsfelvezető beszélgetésünkre vezetőedzőnkkel, Harmati Tamással, amely során természetesen érintettük a Budaörs elleni vereséget, illetve feltérképeztük vasárnapi ellenfelünket is.

Törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb jön egy meccs, ahol nem tudunk olyan magas szinten teljesíteni, ahogy idáig, egyben eljön a pillanat, amikor semmi nem jön össze nekünk, az ellenfélnek viszont jó teljesítménnyel minden” – vágott bele a közepébe Harmati Tamás, amikor a Budaörs elleni összecsapásról kérdeztük. „Ez most jött, ezen túl vagyunk. Sokan azt mondják ilyenkor, el kell felejteni mindent és menni kell tovább, mi viszont annyival másképp cselekszünk, hogy nem felejtjük el, sőt, olyannyira nem, hogy mindennap visszautalok a játékosoknak: ezzel a hozzáállással soha többé nem akarok találkozni a pályán. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó szellemiséggel folytatjuk az utunkat tovább.”

A mentalitással ennek megfelelően nincs gond, a stáb kielemezte a budaörsi találkozót, a heti munka pedig a szokott menetrend szerint zajlott.

„Teljesen rendben vagyunk. A játékosok élesek, újra éhesek vagyunk. Az eheti edzéseken elszántan, jól teljesített a keret”

A budaörsi mérkőzés előtt egy 11 meccses veretlenségi szériában volt a csapat, amely természetesen így vagy úgy, de elhúzta mindenki előtt azt a bizonyos mézesmadzagot. A sorozat láttán talán egyesekben már a feljutás lehetősége is megfogalmazódott, ugyanakkor a szezon előtt meghatározott célok mit sem változtak, a helyzet ugyanaz, mint amikor nekivágtunk a bajnokságnak. Ugyanakkor vezetőedzőnk szerint még nincs itt az ideje, hogy számvetést készítsünk, mélyebb értékelésre majd az őszi idény végén kell sort keríteni.

Az első 15 forduló után lehet igazán felmérni, hogy a saját erőforrások szerint hova értünk el, hol tartunk, hol állunk a többiekhez képest” – mondta. „Ekkorra már minden csapat ellen játszottunk egyszer. Úgy gondolom, annyira rossz már nem lehet az ősz, de nyilván azt akarjuk, hogy minél jobb legyen”

Ehhez a következő lépést a Veszprém ellen tehetjük meg. Pető Tamás együttese három ponttal van lemaradva tőlünk, a 3. helyről várják a rangadót.

Eddig is erős csapat volt a Veszprém, nem sokon múlt, hogy az előző szezon végén feljussanak, aztán nyáron tovább erősödtek” – elemezte az ellenfelet vezetőedzőnk. „Az a céljuk, hogy ismét a feljutásért küzdjenek, ennek megfelelően jól is teljesítenek. Valódi bajnokesélyest fogadunk vasárnap.”

Sokadik rangadónk lesz már ez a szezon során, így arra voltunk kíváncsiak, hogy játékban mennyire különbözik egy Veszprém elleni találkozó mondjuk a Tatabánya vagy Budaörs elleni meccsektől.

„Megvan minden csapatnak a sajátossága, ahogy az adott stratégiát az egyénekre szabja az edző. Minimális eltérések lesznek az említett meccsekhez képest, hiszen a Veszprém is próbál modern futballt játszani, igyekszik hatékony lenni”

Vezetőedzőnk elvárása egyértelmű: lássa az akarást, és ebben az esetben nem lehet gond.

„A szemekben az a tűz égjen, az az elszántság, ami a bajnokság nagy részében jellemzett minket. Ha ez így történik, akármi is lesz az eredmény, büszkén jövünk le a pályáról.”

A Veszprém elleni mérkőzésünk október 29-én, vasárnap 13 órakor kezdődik a BVSC-Zugló Stadionban. Várjuk a szurkolóinkat, buzdítsuk együtt a csapatot! Hajrá, Kerület!

További bejegyzések