Hajrá Kerület, első a becsület!

Pfister Erik csapata folytatta jó sorozatát, leány csapatunk pedig megszerezte szezonbeli első gólját

Szokásos, heti utánpótlás mustránkban beszámolunk korosztályos csapataink eredményeiről, illetve edzőink értékelik a fiatalok elmúlt héten mutatott teljesítményét.

Szokásos, heti utánpótlás mustránkban beszámolunk korosztályos csapataink eredményeiről, illetve edzőink értékelik a fiatalok elmúlt héten mutatott teljesítményét.

Leány Regionális U-16 Észak-Nyugati csoport 15. forduló

Érzelemdús mérkőzés, megszerezte első gólját Bán Benedek csapata

Az udvariasság elvét szem előtt tartva, beszámolónkat kezdjük leány csapatunk beszámolójával. Bán Benedek együttese az Ajkát fogadta a leány bajnokság 15. fordulójában. A szűk keret ezúttal is megnehezítette vezetőedzőnk dolgát, ám a lányok a nehézségek ellenére is küzdöttek becsülettel, sőt, a mérkőzésen szerzett vezető találatukkal idénybeli első gólját is jegyezte egyben a csapat.

III. kerületi TVE – FC Ajka 1-3 (0-0)
TVE gólszerző:
Horváth Borbála

Edzői értékelés: „A 15. fordulóban, hazai pályán, az Ajka csapatát fogadtuk. A találkozó kitűnő időjárási körülmények között zajlott, ennek köszönhetően szép számmal érkeztek szurkolók is, minden adott volt egy jó meccshez. A mérkőzés előtt több nehézséggel is szembe kellett néznünk, illetve kényszerből új játékrendszerben kellett a csapatomat pályára küldenem, amely több játékos számára is azt jelentette, hogy idegen pozícióban volt kénytelen szerepelni. Mindezek ellenére egy nagyon szép találattal szereztünk vezetést, Horváth Borbála egy 20 méterről elvégzett szabadrúgás után volt eredményes. A gólt követően nagyon sok érzelem szabadult fel a csapat tagjaiban és személy szerint bennem is. Hatalmasat küzdött a teljes csapat, de sajnos a fáradtság, illetve a rutintalanság jelei megmutatkoztak a folytatásban, amiből elkerülhető gólokat kaptunk és végül 3-1 arányban – számunkra győzelemmel felérő – vereséget szenvedtünk. A mérkőzés rámutatott arra, hogy bár hosszú az út előttünk, de sikerült egy nagy lépcsőfokot előre lépnünk közösen. Szeretném megköszönni a szurkolást a kilátogató szülőknek, illetve az egyesület dolgozóinak a támogatásukat” – értékelte a mérkőzést csapatunk vezetőedzője, Bán Benedek.

A következő fordulóban a lányok Mosonmagyaróvárra látogatnak (04.14.), majd a 17. játéknapon (04.21. 13:15) a Pápai ELC csapatát fogadják hazai pályán.

MLSZ Országos U19 Kiemelt 16. forduló

Nem sikerült a pontszerzés a Vasas otthonában

Mónos Tamás együttese a Vasas ellen folytatta bajnoki szereplését. A találkozón nem csapatunk számított az esélyesnek, lévén a Vasas a bajnoki címért csatázik a Puskással, ám ennek ellenére nem játszott alárendelt szerepet u19-es gárdánk.

Vasas Kubala Akadémia – III. kerületi TVE  1 : 0 (0 : 0)

Edzői értékelés: „Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, aztán fokozatosan átvette az irányítást a Vasas, ami helyzetekben is megmutatkozott. Főleg oldalról történő beadásokból, illetve lepattanókból voltak veszélyes lehetőségeik. Mi a megszerzett labdáinkból nem igazán tudtunk veszélyes ellenakciókat vezetni, kevés felrúgott labdát tudtunk elől megtartani, második labdákat is ritkán tudtuk felszedni. Ennek ellenére a 15. percben volt egy kétes meg nem adott tizenegyes, majd nem sokkal később egy szép akciónk, amely során a komoly gólhelyzetünket nem tudtuk kihasználni. A második félidő az első játékrész forgatókönyvének a fordítottja volt, az első felében játszottunk picit alárendelt szerepet, majd a második felében javult fel a játékunk. Sajnos a 60. percben egy bedobást követően megszerezte az ellenfél a vezetést, ugyanakkor a bekapott gól után váltott a csapat, bátrabban és lendületesebben kezdett el játszani. Úgy tűnik kevés az edzői útmutatás, jobban hisznek a bekapott gólban. A mérkőzés vége előtt nem sokkal egy szinte egyértelmű tizenegyest nem adott meg a játékvezető a javunkra. Összességében a mai mérkőzésen mutatott játékunk messze elmarad attól, amit mi szeretnénk játszani és egy kis szerencsével is maximum a döntetlent érdemeltünk volna meg” – beszélt a mérkőzést követően vezetőedzőnk, Mónos Tamás.

U19-es csapatunk a kiemelt bajnokság 9. helyéről várhatja a következő fordulót, amely során a DVSC otthonában lép pályára.

U17 MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 19. forduló

Hazai pályán tartotta meg a három pontot Pfister Erik csapata

Sorozatban két győzelem után, önbizalommal telve, esélyesként, a szombathelyi Király SE csapatát fogadta Pfister Erik együttese az U17-es bajnokság 19. fordulójában.

„A mérkőzést jól kezdtük, több helyzetet is kialakítottunk, főként a széleken tudtuk megbontani az ellenfelünket, ők próbálták a tengelyt zárni, így tudtunk létszámfölényt kialakítani. A szombathelyiek visszaálltak, nem helyeztek ránk nyomást, így a középső zónából tudtunk támadást építeni. A csapaton azt éreztem, hogy nem égett akkora tűzzel, mint az előző két meccsen, emiatt több technikai hibát is elkövettünk, amiből az ellenfelünk veszélyes kontrákat vezetett. Az első félidő felénél Zsembery Áron tizenegyesből szerzett góljával megszereztük a vezetést, innentől ellenfelünk még defenzívebb volt és még jobban átengedte a területeket, ám helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. Nekünk kellett volna iramot diktálni, viszont ezúttal mindez nem olyan tempóban sikerült, ahogy azt én elképzelem. A 82. percben Polónyi Bence egy átlövésből megduplázta az előnyünket és ezzel beállította a 2-0-s végeredményt. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, viszont ennyi technikai hiba egy élesebb csapat ellen meg fogja bosszulni magát” – összegezte a hétvégi bajnokit U17-es vezetőedzőnk, Pfister Erik. 

U17-es csapatunk a bajnokság következő fordulóját a tabella 2. helyéről várhatja, 6 pontos lemaradással a listavezető Gyirmót mögött. A 20. fordulóban Pfister Erik együttese a Budai FC vendége lesz.

MLSZ Országos U16 Alap 16. forduló

Kun György csapat nem tud hibázni, újabb három pont a tarsolyban

U16-os csapatunk azzal a tudattal várta a bajnokság 16. fordulóját, hogy egy esetleges győzelemmel és a Paks esetleges botlásával átveheti a vezetést a pontvadászatban. Fiataljainknak ehhez arra volt szükségük, hogy legyőzzék a Nyíregyháza együttesét, legfőbb riválisuk pedig maximum egy pontot szerezzen a hétvégén. A mérkőzés nem is alakulhatott volna izgalmasabban, hiszen a mindent eldöntő gól a 89. percben született meg, szerencsére csapatunk által, így a győzelem mellett Kun György csapata annak is örülhetett, hogy átvette a vezetést a bajnokságban.

III. kerületi TVE – Nyíregyháza Spartacus FC 1-0
TVE gólszerző:
Orosz Gergő

Edzői értékelés: “Szombaton kora délután a Nyíregyháza csapata látogatott hozzánk. Defenzív és masszív csapattal találkoztunk, akik szemmel láthatólag a kontrákra rendezkedtek be. Ettől függetlenül próbáltuk akaratunkat ráerőltetni az ellenfelünkre, de az első félidőben fásultan mozogtunk, és rengeteg technikai hibát követtünk el. A második félidőben váltottunk és tudtunk emelni a fizikális tempónkon, ráadásul a játékunk is feljavult. Ebben a bajnokságban nincsen könnyű mérkőzés, és ezt a szombati meccs is bizonyította. Végül az idő elteltével felőröltük a Nyíregyházát és megérdemelt győzelmet arattunk. Az elmúlt mérkőzésekhez képest most teljesítettünk talán közepesen, de ez a mai meccs is bizonyítja, hogy fáradtabbak vagyunk a kelleténél. Azt tisztán látom, hogy az elkövetkezendő időszak feladata a frissítés lesz. Ami a menetrendet illeti: szerdán a Honvédot fogadjuk a Magyar Kupában, szombaton pedig Paksra utazunk az újabb bajnoki rangadóra” – értékelte csapata teljesítményét Kun György.

U15 – Vion Cup

Bronzmeccsen maradt alul a rangos nemzetközi tornán Kaszai Gábor csapata


Az elmúlt héten a rangos nemzetközi tornának számító Vion Cup-on vett részt Kaszai Gábor U15-ös csapata. Az eseményre 16 csapat nevezett, többnyire osztrák csapatok alkották a mezőnyt, de néhány német és a Mészöly Foci Suli személyében még egy magyar klub is képviseltette magát. Csapatunk hat mérkőzést játszott, egészen a bronzcsatáig verekedte magát. Kaszai Gábort kértük meg arra, hogy értékelje csapata mérkőzéseit.

Csoportkör:

PSG Teesdorf-NSG Stonef. – III. kerületi TVE – 0-2
„Győzelemmel kezdtük a tornát és összességében elégedettek voltunk a látottakkal. A hozzáállás, a mentalitás nagyon jó volt, de a labdás játékunkkal volt némi hiányérzetem, a kapu előtt olykor kapkodtunk, pontatlanok voltunk. Ha ez nincs, akkor nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelmünk”

WAF Pinova Telekom – III. kerületi TVE – 0-1
„A második mérkőzésen egy stabilabb és szervezettebb ellenféllel találtuk magunkat szemben, de többnyire ezen a meccsen is a mi akaratunk érvényesült. Annyi lehetőségünk nem adódott, mint az első találkozón, de ezen a összecsapáson is akár több góllal nyerhettünk volna”

SV Donau – III. kerületi TVE – 1-2
„Ez a mérkőzés füvön került megrendezésre és két 6 pontos csapat találkozott, ahol eldőlt ki végez a csoport első helyén. Főként lendületes akciókat tudtunk vezetni a magasabban védekező ellenfél ellen. Kiegyenlített mérkőzés volt, de a támadó harmadban hatékonyabbak voltunk. A győzelem azt jelentette, hogy a csoportunkat három győzelemmel, csoportelsőként zártuk, így a C csoport második helyén végzett csapattal játszottunk a legjobb négy közé jutásért”

Negyeddöntő:

III. kerületi TVE – FC Stadlau – 4-1
„Jól kezdtük a találkozót és hamar vezetést is szereztünk. A lendületünk kitartott a mérkőzés egészében, uraltuk a játékot, domináltunk, helyzeteket tudtunk kialakítani és most nagyobb százalékban ki is tudtuk azokat használni. Magabiztosan jutottunk be a legjobb négy közé”

Elődöntő:

SV Planegg Krailling – III. kerületi TVE – 2-0
„Az elődöntőt ismételten füves pályán játszottuk 20 perccel az előző mérkőzésünket követően. Sajnos nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani. Fizikálisan talán erősebb volt nálunk az ellenfél, nem igazán tudtunk kibontakozni és veszélyesek lenni riválisunk kapujára. Ismételten olyan gólnak köszönhetően kerültünk hátrányba, amely elkerülhető lett volna, ezt követően pedig futottunk az eredmény után. Nem volt a támadásainkban átütő erő, stabilabb teljesítményt nyújtott a későbbi tornagyőztes német csapat”

Bronzmérkőzés:

VfR Heilbronn – III. Kkerületi TVE – 0-0 (büntetőkkel: 2-1)
„A harmadik helyért vívott mérkőzésre ismételten 20 perc pihenő után került sor. Ezen a találkozón többen már fizikálisan is elfáradtak, de leginkább mentálisan voltunk rossz állapotban. A helyzeteink megvoltak a magabiztos győzelemhez is akár, de a legnagyobb lehetőségekből sem tudtunk gólt elérni. A büntetőpárbajban két lövésünk sem jutott a gólvonalon túlra, így nem is tudtuk megszerezni a harmadik helyet”

„Összességében nagyon intenzív volt a nap a csapat, a játékosok számára, ami a fizikális fejlődésünket jól szolgálhatja. A mérkőzések rövidsége és a csapatok mentalitása miatt intenzív mérkőzéseket játszottunk, ahol minden rúgott és kapott gólnak nagy jelentősége volt. Gyors döntésekre voltunk kényszerítve. Az SV Planegg Krailling csapata a döntőben 3-0 arányban, mondhatni simán tornagyőztes lett, így azt sajnálhatjuk, hogy az elődöntőben találkoztunk velük. Tapasztalatszerzéshez, más futballkultúra megismeréséhez megfelelő volt a torna és megmutatta számunkra, hogy milyen szintet képviselünk jelenleg, melyek a hiányosságaink, illetve, hogy melyek azok az elemek, amelyekben előrébb tartunk egy hasonló szintű osztrák, német csapathoz képest. Gratulálok a csapatnak, mert amit tudtunk megtettünk. Legközelebb felkészültebbek leszünk hasonló helyzetben. Hajrá Kerület!”

Kaszai Gábor együttese a bajnokság következő fordulójában Kecskemétre látogat. A találkozót szombaton, 10 órától rendezik.

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat, 19. forduló

Győzött és megszilárdította dobogós helyezését Mészáros Zsolt csapata

Mészáros Zsolt U14-es csapata az elmúlt fordulóban Paksra látogatott. A találkozón 2-0-s Kerület siker született, ezzel fiataljaink megszilárdították dobogós helyezésüket, nem mellesleg pedig legutóbbi öt bajnokijukból immáron a negyediket nyerték meg.

Paksi FC – III. kerületi TVE 0-2 (0-1)
TVE gólszerzők:
Jakab Márk
Jakab Zétény

Edzői értékelés: “Az első 5-10 perc után átvettük az irányítást. A hazaiak sok esetben a saját zónájukban védekeztek, ez megnehezítette a támadás befejezéseinket. Türelmesen játszottunk, sokat forgattuk a játékot.  Mindkét oldalon sikerült többször bontani, ebből adódtak lehetőségeink, de a tengelyben is próbálkoztunk, ugyanakkor a tömörülő védelem miatt, itt kevesebb lehetőségünk volt. Sokszor veszélyeztettünk távoli kapura rúgásokkal és ami még kiemelendő, hogy a középpályán gyorsan visszaszereztük a labdákat. Tettünk a vezetésért! Ennek a félidő középén meg is lett az eredménye, Érsek Márk mélységi indítását, a jó ütemben beinduló Jakab Márk a kifutó kapus mellett, a tizenhatoson belülről helyezte a hálóba.(0:1)

A félidőben megdicsértem a csapatot, elmondtam nekik, hogy a második góllal valószínűleg lezárjuk a mérkőzést.

A második játékrészben türelmetlenek voltunk, elkényelmesedtünk, azt gondoltuk, hogy már megvan a meccs. A játékunk túl direkt volt, sok hiba jellemezte. Keveset forgattunk, ezáltal ritkán keletkeztek üres területek, ahol könnyebben alakítottunk volna ki helyzeteket. A támadó labdaszerzéseknél elcsúsztunk, későn értünk oda, nem voltunk eléggé hatékonyak és a középpályán sem voltunk kellően harciasak, ugyanakkor még így is voltak helyzeteink. Az ellenfél főleg az oldalról beívelt pontrúgásokból veszélyeztetett, éppen ezért ügyelnünk kellett arra, hogy nehogy ebből találjon egy gólt a hazai csapat. A mérkőzés vége felé sikerült bebiztosítani a győzelmet, Jakab Zétény megpattanó lövése talált utat a hálóba. (0:2)

Összegezve: nem elég csak egy félidőn át odafigyelni és tenni a sikerért, mert ha  máskor így kiengedünk lehet, hogy nem tudunk visszajönni a mérkőzésbe. Az első félidőért viszont jár a gratuláció a játékosoknak!”

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat, 20. forduló

A Pécs ezúttal erősebbnek bizonyult

PMFC – III. kerületi TVE 6-0 (3-0,2-0, 0-0,1-0)

Gyenes András U13-as csapata a 20. fordulóban a Pécs vendége volt. A találkozó nagyon rosszul indult csapatunk számára, ugyanis hamar kétgólos hátrányba került, ez pedig rányomta a bélyegét a mérkőzésre és a fiatalok teljesítményére.

Edzői értékelés: “A lehető legrosszabbul kezdődött el a mérkőzés számunkra, ugyanis két védekezési hibát kihasznált az ellenfél és két gyors gólt szerzett a mérkőzés első 5 percében. A harmadik kapott gól is az első negyedben született, így hamar nagy hátrányba kerültünk. Ezt követően valamelyest sikerült rendezni a sorainkat, a második és a harmadik negyedben a támadójátékunkban is voltak pozitív dolgok, többször mentünk létszámelőnyben az ellenfél kapujára, ugyanakkor ezt a fölényt nem sikerült gólra váltanunk. A szögleteink is veszélyesek voltak, ennek ellenére a második negyedben ismét csak az ellenfélnek sikerült gólt szereznie. A negyedik negyedben a támadójátékban keveset nyújtottunk, minden esetben kis játékkal akartuk megoldani a játékhelyzeteket, amikor már nem volt rá lehetőség” – értékelte U13-as vezetőedzőnk csapata teljesítményét.

MLSZ Országos Dél-Nyugat 20. forduló

Ezúttal nem sikerült a pontszerzés Vajkai Dániel csapatának

PMFC – III. kerületi TVE 9-1 (0-0)
TVE gólszerző:
Kézdy Bendegúz

A bajnokság 20. fordulójában Pécsre látogatott U12-es csapatunk, amely az előző két mérkőzését egyaránt megnyerte, így önbizalommal telve várhatta a hétvégi pécsi összecsapást.

„Szombaton Pécsre látogattunk, meglepetésünkre teremben, egy nagyon szűk pályán játszottunk. Ebből kifolyólag a megszokott bajnoki mérkőzésekhez nem igazán tudott hasonlítani a játék képe egyik oldalon sem, inkább egy teremtorna hangulata és ritmusa volt a mérkőzésnek. Nagyon komfortosan mozogtak „bent” a hazaiak, hiszen sokat edzenek itt. Kombinatív, kevés érintős játékkal kezdett a Pécs, amit az első negyedben még gól nélkül tudtuk lehozni. A második játékrészben is nagy nyomás alatt voltunk, így négyszer is be tudtak találni a hazaiak. A félidőben megbeszéltük, hogy melyek azok a dolgok, amelyeken változtatnunk kell, és a folytatásban sokkal agresszívabban játszottunk. Egy közeli Benke szabadrúgás a lécről lepattanva belülről jött ki, de végül is a játékvezető és kollégái nem látták szabályos gólnak. Később Kézdy Bendegúz ismert fel egy szituációt és a gyengébbik lábával a kapus felett a labdát ellőve megszerezte szépítő találatunkat. Ezután azonban felőrölt minket az ellenfél és végül nagyarányú győzelemnek örülhetett” – összegezte a pécsi vendégjátékot csapatunk vezetőedzője, Vajkai Dániel.  

A 21. fordulóban (04.13., 13 óra) csapatunk a Kaposvár együttesét fogadja hazai pályán.

További bejegyzések

Háziversenyt rendeztünk fiatal atlétáink számára

Javában dübörög a versenyidőszak, ám emellett a felkészülés is folyamatosan zajlik egyesületünk falain belül. Az elmúlt héten egy rögtönzött házibajnokságot szerveztek edzőink fiatal atlétáink számára, hogy a Kölyökből Atléta Program