Hajrá Kerület, első a becsület!

Remek hétvégét zártak korosztályos csapataink

U19-es, U16-os és U14-es csapatunk is győzelemmel zárta a hétvégét, U9-es gyerekcsapatunk pedig tornadöntőt játszott.

A hétvégén folytatódtak a korosztályos bajnokságok, U19-es csapatunk az ETO Akadémiát fogadta, Kun György U16-os együttese Békéscsabára látogatott, míg U14-es fiataljaink a Veszprémet fogadták. U9-es gyerekcsapatunkra is fontos feladatok vártak, a hét közepén rangos tornán képviselték Klubunkat, a hétvégén pedig befejezték bajnoki szereplésüket.

MLSZ Országos U19 kiemelt 20. forduló

Fontos győzelmet aratott hazai pályán Mónos Tamás csapata

U19-es gárdánk a 20. fordulóbal a középmezőnyhöz tartozó ETO FC Győr csapatát fogadta. Fiataljaink jó ritmusban kezdték a találkozót és folyamatosan nyomás alá helyezték riválisukat. A győriek meglepetésre visszaálltak és óvatos játékot játszottak, kontrákra rendezkedtek be, ám ezekkel nem értek célt. Mónos Tamás csapata a második játékrészben is nyomás alatt tartotta ellenfelét, ám ekkor már a gól sem hiányzott, Óber Benedek találatával szerezte meg csapatunk a vezetést, ami később a győzelmet is jelentette.

III. kerületi TVE – ETO FC Győr 1:0 (0:0)

Összeállítás: Simon – Kruppa, Polgár, Varga, Kovácsréti – Jakab, José, Kaszás – Farkas, Óber, Lehel
Csere: Csaplár, Hunyadi, Baruni, Bedő, Trizna, Ulviczki
TVE gólszerző:
Óber Benedek

Edzői értékelés: „Az elejétől fogva megpróbáltuk nagy nyomás alá helyezni az ellenfelet. Ennek köszönhetően már a 10. percben egy szép támadás után – amit hátul egy labdaszerzés előzött meg -óriási gólhelyzetbe tudtunk kerülni. Meglepetésünkre a Győr szinte visszaállt a saját 16-osa elé és átmenettel, kontrákkal próbálkozott, amelyek azonban rendre a védelmünkben elhaltak. Mindkét csapatnak az első félidőben volt gólszerzési lehetősége, ám a védelmek állták a sarat, illetve a mi oldalunkon Simon Szabolcsnak voltak bravúrjai. A második félidő ugyanolyan iramban folytatódott és a játékrész közepén egy szép támadás után meg tudtuk szerezni a vezetést. A gól után a Győr egy kicsit nagyobb iramra kapcsolt és többször be tudod szorítani minket a kapunk elé, viszont ezekben a helyzetekben védőinknek és kapusunknak helyén volt a szíve és helyén volt az eszeis. Az egész mérkőzésről elmondható, hogy jó iramban zajlott mindkét csapatnak voltak helyzetei, de a hosszú hetekre visszatekintve végre a hármas sípszó után mi örülhetettünk a győzelemnek” – értékelte csapata sikerét Mónos Tamás vezetőedző.

U19-es csapatunk két fordulóval a vége előtt a tabella 10. helyéról várhatja a folytatást, a 21. játéknapon a Tarpa vendégeként lép pályára, majd a 22. egyben utolsó fordulóban a Paks ellen hazai pályán zárja a bajnokságot.

MLSZ Országos U16 Alap 19. forduló

Győzelmével őrzi vezető helyét a tabellán Kun György csapata

Az U16-os bajnokság 19. fordulójában csapatunk a Békéscsaba vendége volt. A sereghajtó nem adta könnyen magát, a vezetést Kun György együttese a 24. percben tudta csak megszerezni Vancsura Dominik góljával. Öt perc elteltével a hazaiak egyenlítettek, jóllehet újabb két perc elteltével Lyachó öngóljával újra hátrányba kerültek. A 70. percben Orosz találatának köszönhetően kétgólosra növelte előnyét csapatunk, ám a vége izgalmas lett, ugyanis Lázár a 83. percben szépített. Ennél közelebb azonban a Békéscsaba már nem tudott kerülni hozzánk, így Kun György együttese újabb mérkőzést nyert meg és egy ponttal vezeti a bajnokságot három fordulóval a vége előtt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia előtt. A következő fordulóban U16-os együttesünk a középmezőnyhöz tartozó Kecskemétet fogadja.

Békéscsaba 1912 Előre SE – III. kerületi TVE 2-3
TVE gólszerzők:
Vancsura Dominik
Orosz Gergő

Edzői értékelés: „Nehéz találkozóra számítottam és valóban az kerekedett belőle. Szervezett, jó csapattal találkoztunk, akik inkább a kontratámadásokra rendezkedtek be a mérkőzés egészében. Az elmúlt hetekhez képest kicsit kapkodva és talán feszültebben kezdtük a találkozót. Hullámzott a mérkőzés, voltak kiváló periódusaink, volt amikor teljesen beszorítottuk ellenfelünket. Végül egy feszült mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot, de azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten. Tovább tart az a csodálatos folyamat amit a kiemelt bajnokságban építünk az első évünkben” – értékelte elégedetten csapata újabb győzelmét Kun György

MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 23. forduló

Újabb győzelem U14-es csapatunktól

U14-es csapatunk a középmezőnyhöz tartozó Veszprém együttesét fogadta a bajnokság 23. fordulójában. A találkozót remekül kezdte Mészáros Zsolg gárdája, hiszen a 23. percben megszerezte a vezetést, majd előnyét a második játékrészben még magabiztosabbá tette. A 64. percben már 3-0 volt az állás a javunkra, a vendégek erejéből pedig a végén már csupán a szépítésre futotta. Győzelmével Mészáros Zsolt együttese három fordulóval a vége előtt a bajnoki tabella 3. helyéről várhatja a folytatást, csupán rosszabb gólkülönbsége miatt a PMFC-vel szemben, ám pontazonossággal, 6 egységgel lemaradva a listavezető ZTE FC-től.  A következő játéknapon csapatunk Tatabányára látogat.

III. kerületi TVE – VFC USE 3-1 (1-0)
TVE gólszerzők:
Szobor Noel
Jakab Márk
Barton Olivér

Edzői értékelés: „Támadószellemben kezdtük a mérkőzést, próbáltuk sokat birtokolni a labdát, de a támadózónában pontatlanok voltunk és több labdát is elveszítettünk, amelyekből az ellenfél gyors kontratámadásokat vezetett. A gyors játékosukra többen figyeltünk, de ezzel a csapattársai előtt nyíltak lehetőségeik. A középpályán nem voltunk eléggé élesek a labdabirtoklás váltásoknál. Egy kicsit többet volt nálunk a labda, mint az ellenfélnél, de a gólszerzési lehetőségek hasonló számban jelentkeztek mindkét kapu előtt. A félidő közepén egy szerencsés szöglet góllal szereztünk vezetést Szobor Noel révén, ugyanakkor a játék képét nem változtatta meg a gól. A szünetben a kiforgások sebességére, az időzítésére, valamint a gyorsabb oldalváltásokra hívtam fel a figyelmet. Egy kényszerű cserét kellett eszközölni a félidőben, Dene Zalánt sérülése miatt, R. Horváth Tamás váltotta. A második félidő elején játszottunk a legjobban a mérkőzésen, iányítottuk a játékot és több lehetőségünk is adódott. Gyorsabban forgattuk az oldalakat, így több lehetőségünk volt a támadásépítésre. Ez a fölényünk ugyanakkor lassan elfogyott, a középpályán többször is átjátszottak minket, a védőink azonban oda tudtak érni és segítettek a legtöbb esetben. Továbbra is mindkét csapat előtt voltak lehetőségek, ám Jakab Zétény egyéni játéka után egy kipattanó labdát Jakab Márk juttatta a kapuba közelről az 57.percben, ezzel megdupláztuk az előnyünket. Nem sokkal később egy szöglet után Barton Olivér volt eredményes fejjel, ekkor már a meccs eldőlni látszott. Próbáltunk építkezni, de továbbra sokat hibáztunk. A vége előtt pár perccel a vendégek egy nagy góllal szépítettek, így alakult ki a 3-1-es végeredmény. Összegezve: szorosabb mérkőzést játszottunk, mint amit az eredmény mutat, tompák voltunk és a középpályán kevésszer tudtuk levédekezni a vendégek kombinatív játékát. A gyors támadójukat viszont sikerült megállítani és voltak periódusok, amikor fölényt tudtunk kialakítani a játékban és összességében talán mi birtokoltuk többet a labdát. Az akarat és a küzdőszellem viszont dicsérhető minden játékosnál. Múlt héten jó játékkal pontokat veszítettünk, most gyengébb játékkal három pontot szereztünk, egy focizni akaró ellenfél ellen. Gratulálok a győzelemhez és a mentalitáshoz” – dicsérte csapatát vezetőedzőnk, Mészáros Zsolt.

U9-es csapatunk tornadöntőt játszott!

Vései Martin U9-es csapata a hét közepén a Dunamenti Gála budapesti tornáján vett részt. A tét komoly volt, hiszen a nemzetközi fordulóban való szereplés lebegett célként a csapatok előtt, erre a torna első két helyezettje tudta kvalifikálni magát. Hatalmas öröm Klubunk számára, hogy az egyik résztvevő éppen csapatunk lesz, ugyani Vései Martin gárdája egészen a döntőig menetelt.

“A gyerekek nagy motivációval léptek pályára, azonban az első két mérkőzésen ez az eredményekben sajnos nem köszönt vissza. A hátralévő csoportmérkőzésekre, majd az elődöntőre viszont komoly energiákat mozgósított a csapat és egészen a döntőig menetelt. A végső sikert ugyan nem sikerült megszerezni, de nagyon sok hasznos tapasztalattal gazdagodtak a játékosok, valamint lehetőségük lesz a nemzetközi fordulóban is megmutatni tehetségüket” – értékelte csapata teljesítményét a torna végeztével vezetőedzőnk, majd a hétvégi bajnoki találkozóra is kitért. – „A szombati napon az idei szezonra véget értek a VSD liga küzdelmei. Az őszi selejtezők után a tavasz folyamán már a felsőházban szerepelt csapatunk, ahol az összesített eredmények után, végül a harmadik helyet sikerült megszerezni. Az idény során sok mindent láttunk viszont az edzéseken gyakoroltakból, a gyerekek igyekeztek alkalmazni a tanultakat. Mindemellett rengeteg izgalmas mérkőzést, sok gólt és szép megmozdulást hoztak az itt lejátszott mérkőzések. Ezúton is hatalmas gratuláció minden játékosnak!”

További bejegyzések